5 Sura Lappar i Sweet Spot av Föräldraskap

För ett par veckor sedan, mina barn och jag var på en fest, och jag sprang in i en gammal vän. Hon hade sin baby och småbarn i släptåg. Som vi hälsade på varandra, jag kände igen trötta av att titta på hennes ansikte . Det ser ut som visade hennes långa dag av barnomsorg—konstant matning och blöjbyten, non-stop övervakning och disciplin, härdsmältor, utmaningen av att vara absolut allt för att flera små varelser.

Min vän såg mina barn i det andra rummet sött att spela tillsammans, och hon längtansfullt sade: "Så att är vad jag har att se fram emot."

Jag tar gärna (men inte alltför glatt—jag ville inte göra henne svartsjuk, bara hoppfull) medgav att jag är verkligen i "sweet spot" på föräldraskap. Mina barn är elva och åtta och vänder sig till glada, självförsörjande lite folk. De kan hälla sin egen mjölk och torka sina egna rumpor. De kan duscha av sig själva och ta bort snor från sina egna näsor. De behöver inte mig för att underhålla dem hela tiden, och de kan till och med laga enklare måltider för sig själva. DE KAN SÄTTA SINA EGNA HANDSKAR PÅ. (Jag låter som en sitta en stund. Försök att inte hatar mig allt för mycket.)

Och det bästa av sweet spot av föräldraskap? Att de fortfarande vill umgås med mig och min man. Det är verkligen fantastiskt. Och underbar. Jag vet att den här fasen kommer inte att vara för evigt så jag försöker ligga i blöt i så mycket som jag kan.

Men missförstå mig inte. Det är inte alla Kumbaya sånger vid lägerelden och s ' mores över här. Vi har fortfarande våra frågor. Det finns fortfarande massor av saker som gör att jag vill smyga med ett glas vin i mitten av eftermiddagen (ibland förmiddagen). I ingen särskild ordning, här är fem av de sura lappar i sweet spot av föräldraskap:

1. Läxor skräck. Det finns så många saker att hata läxor. Oavsett om det är gnäll eller tänder dra för att få läxor. Eller projekt som på något sätt blivit min istället för deras. Eller det faktum att jag förstår bara inte hur de är att lära matematik idag, så det kan inte förklara hur man får något svar längre. ("Svaret är B. jag kan inte berätta hur jag har det. Det bara är.") Läxor tid suger. Det är den absolut minst favorit del av min dag. (Cue slurk vin.)

2. Löjligt matvanor. Jag har fått några jävla picky ätare. Mellan min dotter sensoriska frågor och mina barns nya vegetarianism—hitta en trevlig måltid för alla är en ständig utmaning. De gnälla och klaga till middag varje kväll. Varje. Jävla. Natt. Ärligt talat, jag är trött och har gett upp att hitta kreativa sätt att kraft uppmuntra dem att äta. Min senaste strategi som: "gillar Du inte detta? Gå och gör dig själv jordnötssmör rostat bröd." (Vi gå igenom en massa jordnötssmör.)

3. Konstant kaos i deras rum. Det spelar ingen roll hur många märkta fack eller lådor som jag lagt i deras rum. Det spelar ingen roll hur ofta jag hjälpa dem att organisera sin skit. (Eller hur mycket Febreeze jag använder.) Deras rum hela tiden ser ut och luktar som post-tornado förstörelse. Jag förstår inte hur de fungerar i dessa rum. En gång i veckan jag få dem att plocka skit ut på golvet så jag kan åtminstone vakuum. Men alla deras saker bara blir knuffade, i garderoben eller under deras sängar—bergen i snart-att-vara-vann-medan-de-på-skolan skit.

4. Oändliga elektroniska strider. Efter läxor och sysslor är gjort, barnen har en timme eller så av fri tid på eftermiddagen. De kommer vanligtvis spelar på datorn, TV: n, eller vad-inte. (De har också läsa och rita och leka med sina leksaker så don ' t freak out på mig.) På helgerna, men det blir svårare att upprätthålla. Först av allt, de har räknat ut att om de låter oss sova i de kan ha helt obevakad tid för skärmen (win-win?). Och mer och mer av sina läxor som måste göras på datorn så det är mycket lätt för dem att glida i spel tid eller att småäta på YouTube-videor. Jag kan inte säga hur många "jag behöver FaceTime så-och-så för att kolla på läxor" - avsnitt har förvandlats till videochatt dans parter. Jag finner mig själv skrika, "Spela med dina leksaker!" och "Du kommer att gå utanför, och du kommer att ha roligt! (För helvete.)"

5. Hellacious preteen hormoner. ÅH. HELIGA. SKIT. Sweet spot av föräldraskap varar bara en kort tid. Vi kan redan se de fula hormoner rasar i min dotters kropp. Intermittent hysteri. Gråter passar över kläder alternativ. Full-on härdsmältor när man försöker att hjälpa henne med läxor. De är alla gör sina regelbundna månatliga framträdanden. (Bekvämt tidsinställda med min egen tid—fan du, månens cykler!) Vi kommer att förlora vår söta lilla flickan snart. Så jag dricker lite vin och låt henne gråta ut i hennes rum tills hon är redo att prata igen.

Jag är säker på att det faktum att minst en av dessa fem saker händer på en daglig basis har ingenting att göra med den mängd vin som vi konsumerar varje vecka.

Men jag hade bättre njuta av denna sweet spot. Efter alla, tonåren kommer...

Relaterade inlägg: De Multipla Personligheter av en Tween Flicka

ADVERT

Lägg till din kommentar