Överlever Din Första Intervju Efter Baby

Efter att jag fick min dotter, jag hade skilda nöjet att återvända till arbete tre månader efter att hon föddes. För de kommande sex månaderna, efter min återkomst till arbete, jag var så väldigt glad och som har uppfyllts, att jag planerade hur jag skulle kunna byta karriär, avsluta mitt jobb, eller segla iväg, på en daglig basis. Jag kokt och gravad och önskat och hoppats och forskat. Sedan ett par veckor sedan, en liten strimma av hopp lyste igenom, och det var en öppning på ett företag som verkade helt rätt. Så, jag ställer ut för att få en intervju med dem. När jag fick en, jag var allt på en gång helt livrädd, som, "ÅH, SHIT, nu måste jag bli intervjuad?!" Och glada, "Se upp världen! Här kommer jag!"

Jag gjorde mina läxor. Jag studerade verksamheten, studerat deras hemsidor, jag googlade. Jag fick en god natts sömn, jag åt bra och som jag utövade. Jag fick mitt hår gjort. Höjdpunkter. Klipp ut. Blowdry. Pengar var inget problem. (Förutom att det är, och det var det. Och nästa vecka, min man och jag åt mycket spannmål). Jag har planerat min outfit. Jag fick remiss från min mest modemedvetna vänner. Det var Den Perfekta Outfiten.

Och då morgonen den intervju som hände.

Jag skulle vilja dela med mig av mina lärdomar. Och om jag hjälper bara en ny mamma, då min erfarenhet kommer inte att vara för ingenting...

1. Ta barnet att hans/hennes bästa barnomsorg på morgonen, och ge dig själv som ensam tid att förbereda sig. Ensam. Barn-mindre. Baby-mindre. Jag fick kaxig och höll min lilla dregling, gnäll, krypa valp med mig hem. Jag har försökt att hantera henne, mata henne, klä henne, hennes tupplur, tvista henne– samtidigt få mig redo. Detta var, naturligtvis, morgonen att hon skulle prova då att kasta sig ur sängen, huvudet först på golvet, och räddas endast genom att i hörnet av en gigantisk Euro kudde. Hon bestämde sig för att sjunga och prata på sitt sätt genom de flesta av hennes tupplur. Vilket innebar att, efter 30 minuter om den kuttrande sötma, jag har behandlats för att de skriker gråter bara en torterad, depraverade barn kan göra. Lycka till med att applicera din make up, fixa ditt hår, och staka ut en vägbeskrivning till intervju medan detta händer. Det är en övning i psykologisk krigföring på en mor. Så, (rookie-misstag) jag ur spel make-up, och i stället, jag tenderade att den nationella handlingsplanen undviker kerub. Vilket leder mig till nästa punkt:

2. Förutsätt inte att du kan eller bör skjuta upp smink, eller gör något annat för den delen– att granska kommentarer, mediterar, äter, vad för precis innan intervjun. Jag ursäktade mig med detta drag genom att tala om för mig själv att jag hade ett bra tag tills intervjun var faktiskt händer, så make-up skulle vara friskare om jag sparade det steg för en Starbucks badrum (där jag skulle ha en lugn kaffe, eftersom jag skulle få plats så tidigt, jag skulle ha tid att döda). Detta kommer att vara morgon som din flytande concealer kommer att spilla, beläggning innehållet i din makeup väska. Och då kommer du att hitta dig själv ursinnigt tillämpa denna concealer ladin smink//studerar anteckningar//skandera din oms på parkeringen av en Office Depot, tre kvarter från intervjun, med tre minuter kvar att komma till intervju. Detta är inte idealiskt. Detta är svett inducerande.

3. För ammande mammor: Plan för att pumpen innan du åker hem. Och se till att du har alla delar som finns tillgängliga. Vad jag menar är, låt inte nätsladden till pumpen under skrivbordet på jobbet. Annars, du kommer att hitta dig själv mjölka dig själv (ko & juver stil) över diskbänken efter att du har tappat din kerub off på hans/hennes barnomsorg destination, iklädd din perfekta intervjun outfit. Jag tror att det var i detta ögonblick som jag insåg att jag var inte i Kansas längre, till tonerna av "Wtf."

4. Planera din rutt kvällen innan. Din GPS kommer att svika dig. Lita INTE på din telefon som GPS. Det kommer inte bara svika dig, det kommer att rakpermanenta ut på den mest avgörande junction, lämnar dig att köra blint över på fel sträcka av motorvägen, samtidigt som du galet försök att uppdatera din GPS, förlora dyrbar tid, och sedan, naturligtvis, förbanna din GPS och din outnyttjade make-up (se #2).

5. Andas. Efter en hel del att bygga upp, och (kanske) några känslor av desperation, detta första intervjun kan börja känna sig som din enda flytväst. Men det är det inte. Det kommer att finnas massor av andra flytvästar. Det kommer även att vara livflottar, och båtar, och kustbevakningen helikoptrar. Du kan faktiskt inse att du inte behöver räddar Du är värdefull, att du är kapabel, och du är mer än bara en boogie torka, mjölk maskin. Något kommer till dig, du kommer att få saker att hända.

Så, i ord av Florence and the Machine, Skaka Bort Det och vara din vild fantastisk, intelligent, vacker, pigg själv. En intervju på en gång. Ett andetag i taget.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar