Efterlevande Ensamstående Mödrar

Hans barn leende lyste upp rummet. Varje natt jag skulle sjunga för honom och ibland låtsas att somna på golvet bredvid sin säng, så att han kunde se mig och känna mig trygg. Efter att ha hört hans mild snarkar, jag skulle dubbelkolla lås på min dörr och bosätta sig i en orolig sömn. Känslan av att vara hans enda beskyddare var skrämmande. I morgon, han skulle hälsa på mig med ett stort leende och jag har ofta undrat om han visste att han var källan till min styrka och min lycka. Jag blev expert på att duscha medan han var hänförd med Sesame Street. Minnen av att köra ut ur badrummet i en handduk så fort jag kunde för att se om han fortfarande var säker och sund. Den långa pendlar till jobbet, och dagarna spenderas saknas och oroande om honom.

Min snart till att ex-maken ringde och tårarna strömmade ner för mitt ansikte. Snyftningar rymt från min mun, mitt ansikte upp i ångest och förlust. Jag vände för att titta på min son och han var inte längre leende. I stället hans lilla ögonbryn var fårad som han nådde ut till mig. Att åtgärder märkt den sista dagen av tårar tillbringade över upplösningen av mitt äktenskap. Jag var förvånad över att han kunde läsa av känslor i mitt ansikte. Jag bestämde mig för att vara stark för honom och skydda honom från min smärta.

Han var sjuk med hög feber. Jag var att mamma som var tvungen att stanna hemma igen. Bäddsoffan var öppnade och vi gosade ihop tills han blev bättre. Ett samtal från min mamma, några bra råd, och dagen tillbringade oroande ensam. Jag ville inte ha vänner och stöd nätverk jag har idag i förorten. Jag var en ensamstående mamma i ett litet område av nya par.

Min bil gick sönder på motorvägen med två av oss i det. Ett samtal till min ex-make och kom och hjälp oss. Stolthet sväljas. Hur länge skulle min bil sist? Min ex-make åkte hem till hans nya hus, hans nya flickvän och hans nya båt. Det var sällsynta gånger som jag inte skulle ha tillräckligt med pengar för dagligvaror. Jag ville inte berätta det för mina föräldrar, men istället frågade min ex-make för extra pengar. Jag kände mig patetisk.

Det var en typisk morgon arbetsdag. Skjutregeln på min dörr var låst, men det lås på min dörr knopp var det inte. Hur gick det till? Nästa dag hände det igen. Sedan den tredje natten, ensam hemma, min söta barn att sova, det var ljudet av ett fönster glida upp. Det var någon som kommer in i våra hem. Jag kunde inte tänka klart och ringde min före detta svåger. Den man som försökte bryta sig in i, trodde att någon var i huset med mig och flydde. Jag gick runt huset för att kolla fönster och dörrar samtidigt på telefonen. Så småningom sömnen kom. Hur kunde jag missa det? Nästa morgon jag vaknade och fann den kök tv ut och på marken, fönstret på vid gavel.

Polisen kom. Märken på min dörr. Någon försökte pop och låsa upp min dörr knopp varje natt, men skjutregeln fick honom att misslyckas. Det är därför han försökte köksfönstret. Han var inte komma in för att råna mig. Det var något mer personligt, mer olycksbådande, och polisen sa till mig att få ett larmsystem. Han hade tittat på mig, och han visste att jag var en ensamstående mamma. Min hyresvärd sa nej till larmsystemet. Jag var tvungen att flytta ut och fann mig själv i en annan stat med en ännu längre pendla. Det spelade ingen roll, jag gjorde vad jag var tvungen att göra. Jag var en ensamstående mamma och min son beskyddare.

Sex år efter min skilsmässa, jag har hittat kärleken igen. Slaget sliten och trött jag tog ett steg i tro. Jag kasserade alla negativa röster i mitt huvud och valde min son styvfar noggrant. En ny bebis då stängt vår krets, min lilla pojke blev en storebror och massor av lärdomar om hur man blir en mamma som kunde stanna och njuta av moderskap. En gåva att känna mig så välsignad.

Han är 19 år gammal nu. Bond-vi har är som ingen annan. Han ler mot mig när han säger att hans snabba adjö, omfamnar mig i en björnkram, och flyttar in i hans college lägenhet. Jag har också leende. Jag har gjort mitt jobb och jag har skyddat honom. Han är säker och nu kan jag andas.

Om du är en ensamstående mamma, tro på din styrka och motståndskraft. Jag tror på dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar