Att överleva som Gisslan av Föräldraskap

Om du någonsin behöver en praktisk guide för att överleva som gisslan, lita på Wikipedia har du omfattas. Komplett med illavarslande karikatyrer där en maskerad man med mordiska ilska i hans ögon och hans hand klappade över fångenskap mun, det webbplats erbjuder 20 "enkla" steg för att göra det genom vidtas mot din vilja.

Jag har aldrig ens fått vind slog ut mig—mycket mindre bortförd av en tecknad skurk—men när jag bläddrat igenom Wikipedias tips, jag insåg precis hur tillämpliga gisslan-efterlevande taktik är att överleva föräldraskap.

1. Återfå Ditt Lugn. Lugna ner dig! säger Wikipedia. "Ditt adrenalin att pumpa, ditt hjärta kommer att bli tjat, och du kommer att vara livrädd."

Jag spenderar mest av min tid är livrädd för föräldraskap. Oavsett om det är oroande om Internet-viral berättelser av ovaccinerade barn förgiftning besättningen eller BPA i min sippy koppar, jag försöker att inte låta rädslan smyger sig in. Men det gör det. Från Internet. Från en bil som följer mig noga medan jag kör bil (jag har barn i baksätet, för Guds skull!). Från andra barn i väntrummet som håller en spy bag. Det finns en miljon katastrofala scenarion jag tänka på en daglig basis. Och de som jag inte ens kan börja föreställa sig vanligtvis att sluta som en Facebook berättelse som får delas om och om igen (jag tittar på dig, sekundär drunkna historia).

2. Att Vara Observant. "Låt aldrig din vakt."

När jag skriver detta, jag sitter i ett rum medan mina barn fortfarande misstänkt tyst i andra. Jag skulle gå in och kolla dem, men jag vill inte veta vem som färg på väggen just nu.

Men när jag ser ett barn på väg att kräkas, jag är fortfarande vaksam. Om någon kommer nära mig, jag snabbt tillbaka bort ... för att undvika spray.

3. Håll en Överlevnad Attityd. "Att vara positiv ... oddsen är med dig ... Som sagt, du bör förbereda dig för en lång fångenskap. Vissa i gisslan har hållits under åren, men de behöll en positiv attityd, spelat sina kort rätt, och så småningom frigöras. Ta det en dag i taget."

Detta behöver ingen förklaring. Det är Föräldraskap 101.

4. Sätta Din Kidnapparen till Mods. "Samarbeta inom resonera med din kidnapparen."

"Inga nålar är inte skrämmande." "Ja, grönsaker är så läckra!" "Ja, skolan är kul!" "Jag älskar att gå till tandläkaren. Så kommer du."

Vi säger till våra barn små vita lögner för att få dem att tro på vad de behöver. Jag brukar falla offer för mutor i affären. (Ja, om du är tyst hela resan, kan du ha en kaka när vi får in i bilen.)

5. Behåll Din Värdighet. Wikipedia talar om för oss att fortsätta vara "mänskliga" i kidnapparen ögon. "Inte krypa, tigga, eller att bli hysterisk. Försök även att inte gråta. Inte utmana dina kidnappare, men visa honom/henne att du är värd respekt."

Detta är lättare sagt än gjort.

Ibland, efter en lång dag med fullt upp, när barnen är i säng och jag sitter med ett glas vin, jag ser mig i spegeln och undrar när jag förvandlas till en förälder.

6. Försök att Kommunicera med Andra Fångar. "Beroende på situationen, din kommunikation kan vara hemliga, och om du höll för en lång tid kan du utveckla koder och signaler."

Lyckligtvis, min co-fången och jag har nytta av tiden på vår sida. "Om du se upp för varandra och har andra att prata med, din fångenskap blir lättare att hantera.

Efter 15 år tillsammans, vi har "vetande ser" ner pat.

7. Bo Mentalt Aktiv. Lika roligt som det är att vara hemma hela dagen med mina barn, om jag inte har vuxnas aktiviteter och samtal, min hjärna blir till gröt och jag känner att väggarna i mitt hus stänger på mig. Det finns bara så många gånger att jag kan svara på min dotter när hon frågar mig vad ljud som en drake gör.

8. Blanda I. Det här är min största seger. Artikeln råder dig att inte sticka ut för att din kidnapparna, särskilt när det är du som hålls bland en grupp andra fångar. Som någons mamma, jag gör mitt bästa för att smälta in i väggar, snickerier, vad som helst. Detta fungerar riktigt bra när det är någon som har en smutsig blöja, har behov av att använda pottan eller behöver en näsa torkas. Om jag är extremt smygande, ibland springer de förbi mig ... deras pappa... att be honom om hjälp.

Och slutligen ...

9. Försök att Fly Endast Om Tiden är Rätt. Eftersom det finns tydligen passa på att shoppa när du är ensam och har små barn tupplur på övervåningen, så fort min man är hemma från jobbet, jag volontär för ärenden. Mataffären? Bra! Plocka upp kemtvätt? Ett nöje.

Relaterade inlägg: 5 Sätt Orange Är det Nya Svarta Förberett Mig för Moderskap

ADVERT

Lägg till din kommentar