Efterlevande Semester När Du är Förskjuten av Din Mamma

När jag var en liten flicka, semestern var blank och ny, och härligt okomplicerad. Vi sjöng julsånger, festade på lasagne med en miljon teeny tiny hemlagade köttbullar, och jag väntade för tomten att komma med ingenting annat än glädje och förväntan. Mina egna barn att leva ut dessa erfarenheter nu, och skapa sina egna oskyldiga och perfekta minnen, men de är gjorda utan hjälp av min mamma.

Det har gått tre år sedan jag skilde sig min mamma. Skälen är lång och komplicerad, men också korta och enkla. Min mamma klarar inte av att mothering vem som helst, och jag är friskare och lyckligare utan henne. Jag ångrar inte mitt beslut, men mitt hjärta fortfarande värker av sorg och förlust, och det är ingen tid på året som är svårare att vara moderlösa än semester.

Fortfarande, efter några år av träning, jag har lärt mig att semestern inte behöver kännas som tortyr. Jag kan flytta mina förväntningar och idéer, och lära sig att hitta glädje i vad de är idag. Detta är fem av mina överlevnadsstrategier för semester, och varje dag:

1. Skapa en Ny Relation

Jag tillbringade många år undermedvetet söker en mor figur i allt från vänskap till makarna. Medan denna önskan för en modern siffra var förståeligt, problemet var att jag var ute efter ett förhållande som skulle helt enkelt inte existerar. Till det bättre eller sämre, jag kommer aldrig att ha en sund relation med min mamma, och det är ingen ersättning för det.

Medan mödrarna själva inte kan bytas ut, vi kan ersätta säker fastsättning vi borde ha fått från dem med en kärleksfull, omtänksam, och känslomässigt stödjande relation med någon annan. Eftersom mamma förhållandet är tänkt att vara ovillkorlig på ett sätt som andra relationer är helt enkelt inte (och, allvarligt, försök inte att gifta sig med en mor-figur, det slutar inte bra), jag har funnit att det bästa sättet att få mig att må mothered är med en betrodd terapeut. Terapi är ett villkorslöst omtänksam och tillitsfull inställning, och att säkerheten är särskilt viktigt för dem av oss som har övergivits av våra mödrar.

2. Mamma Själv

Om du, som jag, har alltid längtade efter mamma figur, som du kan ha gett upp på mothering helt och hållet eller vände sig till mothering dina egna barn istället. I båda fallen, och ditt eget behov av att vara mothered har inte gått bort, och att förneka det kan lämna du känner dig tom och olycklig.

Lika dumt som det kan låta, lära sig att mamma själv kan vara livsavgörande. Ge dig själv tillåtelse att älska, vårda, vårda, och även mamma själv och följ dina instinkter i stället för vad du har lärt dig av din egen mor. Vi är alla kapabla för att vända villkorslös kärlek inåt, och vi är alla bättre för att lära sig att göra så.

3. Förlåt Dig Själv

Alla jag har träffat som är förskjuten av sin mor har en annan historia, men vi delar åtminstone en viss grad av skuld. För månader, jag sa till mig själv att distansera sig var rätt sak att göra, men jag frågade mig själv vad fan det var för fel med mig om min egen mor hade inte ens älskar mig.

Medan våra berättelser kan vara olika, ingen av oss gått in i ett föräldrarnas utanförskap på allvar. Vi hade goda skäl för våra estrangements, och oavsett hur mycket kritik som vi får höra från familj och vänner, det är inte vårt fel att våra mammor inte kan vara mödrar vi behöver. Det krävs mod att klippa banden med missbrukande och dysfunktionella människor — särskilt våra föräldrar och att vi inte är skyldig någon en anledning eller förklaring för våra beslut.

4. Ställa Ut Ljud

Även om detta är alltid bra, det blir särskilt viktigt under semestern när allt verkar vara på väg upp lyckliga familjer. Så mycket som vi kan påminna oss själva om att sociala medier är en omsorgsfullt sammanställd bild av verkligheten, kan det kännas som ett angrepp när alla man känner är att dela glad, leende bilder med sina mödrar. Det samma är sant för Jul filmer och semester reklam, må-bra nyheter, och även chit-chat du hör på gatan. Mammor är överallt, och det kan kännas som en ständig slag i ansiktet när din är frånvarande från ditt liv.

Ge dig själv tillåtelse att koppla ur, logga ut, och gör vad du behöver göra för att känna sig frisk och väl under julhelgen (och helst). Dina riktiga vänner kommer att vara där ändå.

5. Sörjer Mamma Du Önskar Att Du Hade, Inte Din

Ibland, när jag är särskilt upprörd om min mor, jag kommer sms: a en god vän. Varje gång, hon påminner mig om att även om jag kom ut till min mamma, hon skulle inte kunna vara den mamma jag behöver. När jag plågats med sorg och förlust, det är inte min mor jag är sorg, men tanken på mamma att jag önskar att jag hade.

När vi glömt vem som våra mödrar, och låt oss hoppas att denna gång kommer hon att vara annorlunda, att vi åter öppnar gamla sår och sätter oss tillbaka inne i kaos och kaos. Det är OK att sörja och klaga, att känna sig arg och öde, och till och med hata den kvinna som födde dig. Men, innan du plocka upp telefonen för att prova bara en sista gång, kom ihåg att den kvinna som du har desperat ville hela ditt liv helt enkelt inte existerar.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

Också från Ravishly: Jag Älskar inte Min Kropp Och Det är OK Varför Shonda Rhimes Och Oprah ' s Convo Om Äktenskapet Är Revolutionerande 4 Enkla Men Effektiva Semester Self-Care-Tips För Vuxna Barn Till Missbrukande Föräldrar

ADVERT

Lägg till din kommentar