Hur jag Överlevde Min MIL-Det Första Året

Jag var redo att äga denna sak som kallas moderskap när jag fick ett slag i ansiktet från min mor-in-law. Okej, inte en bokstavlig slag i ansikte (som fortfarande kan hända) men mer av en örfil till alla mina mothering instinkter, fru förmågor, och inte ens få mig igång på vad hon tänker på min matlagning.

Vid första, jag gjorde en hel del HIB (som gömmer sig i mitt sovrum) när min MIL var runt.

Att gömma sig är ungefär lika effektiva som frenetiskt försöker städa ditt kök golv med en baby torka medan hon är på tröskeln att ringa din klocka.

Jag hoppas fortfarande kanske min partner var påslagen vid födseln, men eftersom jag ännu inte har faktiska bevis, här är det överlevnad tekniker som fick mig igenom första året:

När hon säger: "Vi ville inte behöver allt det fina saker när mina barn var små."

Så mycket som vi har nostalgi för plast gunghäst med fjädrar som kan ta en baby finger torka av, innovationer i babyprylar har varit stor. Som sagt, aldrig försöka övertyga en MIL att vår nya tecken-språket undervisning, ring-sling bär, BPA-fria sätt är bättre. Få några poäng med att fråga henne om hon sparat någon favorit leksaker från gamla dagar som dina barn kan spela med (på sin plats!).

När hon ger dig den "The Look"

Du vet utseende. Det ser ut som säger att du inte på ett korrekt sätt saneras som nappflaska. Det ser ut som du matar ditt barn alltför ofta inte tillräckligt att täcka dig själv samtidigt som vård som inte täcker dig själv. B*tch snälla! Det enda sättet att ta itu med det utseende är att ta ett djupt andetag — inte för att lugna ner dig, utan att komma över smärtan av att du biter på ditt eget modersmål så hårt att det gör ont.

När hon pratar bakom din rygg

Får du någon gång höra henne tala med din partner eller dina barn om du, eller sondering dem om information innan hon cross-granskar dig. Japp. Detta är min värld. Inte konfrontera, närma dig inte, lyssna från det andra rummet, och sedan ta en del från Elsa och LÅT DET GÅ!

När hon inte hjälper alls

Ingen med en nyfödd vill ha en gäst som förväntar sig att bli uppassad på hand och fot. Förhoppningsvis ditt MIL fick pm: et. Om hon inte, hon kanske behöver tydliga instruktioner, eller kan vara, försöker inte att gå in på din ranch (gasp!) och ge er utrymme. Be henne snällt om hon kan hjälpa dig med något specifikt. Om hon inte komma igenom, du har full licens för att begränsa din exponering för henne tills ditt barn att sova hela natten igenom.

När hon hjälper till för mycket

Ibland är det värre när hon behöver inte bara få ut av din ranch. Ett sätt runt detta är att duscha henne med komplimanger om hur fantastisk (ha!) hon är och hur du verkligen att uppskatta hennes hjälp, men vill börja göra saker på ditt sätt, så att när hon är borta, kommer du att kunna få i spåret ensam. De älskar när du berömma dem. Detta är din biljett. Låt kärleken flöda.

När hon guilts dig eftersom din man är hands-on

Många MIL tog sina barn samtidigt som de väntar på sin faders hand och fot. Tack och lov har tiderna förändrats, men nu är hon insinuerar att du är lat om du inte gör det själv. Påminna henne om att han inte är den "hjälp" — han är pappa (i dina finaste röst naturligtvis).

När du inser att hon inte är ond

Totalt finns det oftast bra MILs ut det. Efter år av HIB, jag har lärt mig att älska och respektera min MIL. Det tog mig ett tag att se att hon var på väg till mig från en plats av kärlek — kärlek till mitt barn, min partner, och (så småningom) för mig.

Tog till dig av Tommee Tippee som är där för att stödja dig på vägen till moderskap och för att lära sig att älska din MIL.

ADVERT

Lägg till din kommentar