Efter att ha Överlevt Inflammatorisk Bröstcancer, jag Tar Tillbaka oktober

Oktober har alltid har varit min favorit månad året. Jag älskar varma färger och läckra dofter och skörd smaker och skarp kyla som visas i luften. Jag älskar fotboll och bergsvandringar och stövlar och bekväma tröjor. Så, mitt i de saker som jag älskar, i oktober 2016, kom utslag på mitt bröst och den resulterande inflammatorisk bröstcancer (IBC) diagnos.

Jag kommer aldrig att glömma sitter i diagnostisk avbildning kontor, efter att jag hade hittat utslag, och ser att stora fönster från golv till tak och banner reklam bröstcancer medvetenhet. Även då undrade jag om det var lite som att sjunga med kören. Är det sannolikt att den som genomgår mammografi, ultraljud eller bröst MRT är att tänka på något annat än bröstcancer?

Hur som helst, det oktober, två veckor efter en strålande utsikt över bergen resa till vandring bland höstlöven med min kärlek, kom min ingång till en värld av IBC-behållare "Pinktober," och medvetenheten om bröstcancer. Ja, jag var medveten om att alla rätt. Så medvetna och så rädd att jag inte ens kunde föreställa om Jag skulle ha ett framtida liv. En annan hösten var inte ens på radarn.

Spola fram till oktober 2018. Vi är överösta med rosa överallt . Jag har redan fått ett meddelande som påminde mig att vara medveten om bröstcancer. "Åh det? Jag hade glömt (sätt in eye roll)." Jag ska vara ärlig, jag är lite störd på att allt detta rosa grejer försöker ta över oktober. Jag menar, rosa inte ens gå med höstens färger. Och att påminnas om olycklig rädsla för att gå med vår diagnos är den absoluta motsatsen till de känslor jag vill ha.

Jag vill njuta av hösten som jag brukade. Så, jag vill att du ska veta att jag tar oktober tillbaka. Fotboll spelare kan bära rosa centimeters om de vill, men mitt hus är redan dekorerad i guld och orange och brunt och grönt. Det finns tillräckligt med pumpor, solrosor och bomull stjälkar för att göra mitt vardagsrum ser ut som en farmer ' s market. Och ja, jag har redan köpt och ätit en låda med pumpkin spice Cheerios. Jag har utbytt sommaren ljus för hösten och kära och dofter är början till osar genom huset.

Jag skriver detta för att uppmuntra er, mina IBC-systrar. Jag är inte arg som jag brukade, men jag känner ganska starkt för något: IBC-behållare, som har tagit mycket från mig (och dig). Det förstörde en mycket bra bröst och ändrade min form, för evigt. Det lämnade mig med inga ögonbryn och tunt hår. Det minskade min styrka och uthållighet. Det lämnade mig med en konstant skugga som viskar möjligheten att återvända och hot om att avsluta mitt liv ... och jag är säker på att vi kan både lägga till en gazillion mer saker man har tagit.

Detta är min poäng: det har tagit TILLRÄCKLIGT. Det kan inte ha mina oktober! Jag kan inte styra över det faktum att det invaderade mitt liv och kropp, men fan, jag kan vara säker på att det inte stjäla mina oktober.

Eftersom vi är omgivna av påminnelser detta nästa månad, jag utmana och uppmuntra dig att ta emot varje påminnelse som kommer från någon som vill bli av cancer och som bryr sig om oss. Se det, vara tacksam för det hjärta som sände det, och sedan vända fokus till något som är speciellt för dig.

Vi har nyligen förlorat alltför många IBC systrar, alltför många dyrbara mammor, fruar, föräldrar, döttrar, mostrar, systrar och vänner. Var och en ville vara närvarande för att skatt höstsäsongen (bland så många andra saker). Så vi hedrar dem genom att sluta varje ögonblick och inte ta den tid de ville vara här för givet. Vi hedrar sedan genom att acceptera vad vi har förlorat, men med fokus på vad vi har, oavsett hur ringa det är.

För mina systrar som är i mitt uppe i behandling och sjukdom, som vissa av er kan vara så trött just nu att du inte ens kan föreställa sig att njuta av hösten — och det får jag. Vänligen inte känner vänster ut. Vänligen fortsätter att hoppas och ser fram emot att bättre dagar. För två år sedan, var jag övertygad om att mitt liv var över. Jag var så, så fel och jag hoppas med dig, för den dagen som du är uppe och aktiv igen.

Var vänlig blick omkring som säsongen förändringar och ta nöje i skönhet. Om du är upp till det, göra något som ger dig glädje. Om du är fast i sängen, be någon att ge dig något som kommer att lysa upp ditt rum. Beslutet att njuta av säsongen är ett beslut om att skatten liv. Och så länge jag sluta mitt liv, cancer inte vinner.

För mer information om inflammatorisk bröstcancer vänligen gå till www.theibcnetwork.org .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar