10 Saker Som Förvånade Mig Om Att Ha En C-Sektionen

Jag gick först in arbetskraft vid 35 veckor och gav mig en övernattning på sjukhuset, under vilken tid min värkarna avstannade och jag var dilaterad på 4 centimeter. Två veckor och inga framsteg senare (även om jag fick känna sig som tvillingar var på väg att falla ur mig på golvet av Barn"R"Us), jag uthärdade 12 timmar av otäcka sammandragningar. Och även fullt dilaterad, jag kunde inte pressa barnen ut, så Jag hamnade i C-sektionen mark . Och när jag skulle läsa upp om förfarandet och dess efterdyningar, några aspekter som förvånade mig i alla fall.

1. Jag har glömt hur man kissa.

När vi tog ut katetern efter C-sektionen, sjuksköterskor och jag tänkte att jag bara skulle kissa...när jag var tvungen att kissa precis som alla fullt fungerande vuxen. Snabbspola framåt sex timmar och min urinblåsa fyllda med koksaltlösning som fortfarande var som pumpas in i min kropp—var farligt full, och jag hade fortfarande ingen känsla av att behöva ett badrum besök. Jag var tvungen att ha katetern sätts tillbaka (aj).

De kommande 24 timmarna var kissa-titta, och sjuksköterskor väckte mig med jämna mellanrum så att jag kan försöka att gå. Mestadels har detta inneburit dem att vrida på kranen i hopp om att jag skulle bli inspirerad av ljudet av rinnande vatten, och svävar utanför dörren vid 4 på morgonen medan jag försökte distrahera mig med Facebook. Det är fortfarande en del av mig som vill berätta för någon när jag har kissade och få dem att bli riktigt, riktigt imponerad av mina ansträngningar.

2. Jag absolut inte kunde komma ur sängen lätt.

Försöker få upp var mer intensiv än jag hade förväntat. Jag var tvungen att behärska detta drag där jag rullade till höger, hasade min rumpa fram en bit, skjuts upp med mina armar och sedan slags ramlade framåt. Om någon hjälpte mig, det var viktigt att de inte dra mig upp. Jag kunde knappt gå, och det visar sig att ab muskler gör en helluvalot mer än jag gav dem beröm för.

3. Jag har aldrig varit så törstig...

...och de skulle inte låta mig ha något vatten efter operationen. De tänkte att om jag blev sjuk eller ens hostade jag skulle göra allvarliga skador på mig själv. Men jag var desperat. Jag har äntligen pratat en sjuksköterska till att låta mig ha is chips, och medan min make kollapsad, utmattad, bredvid mig, jag låg där i mörkret suger på en glass marker efter den andra—i timmar. När jag hade sprungit ut, jag skulle be om mer. Jag minns ögonblicket då jag äntligen var tillåtet att ha vatten som en av de lyckligaste i mitt liv.

4. Skakar var dåliga.

Jag visste att förvänta sig att skaka efter barn togs bort, men jag hade ingen aning om att det skulle vara så intensiv. Min skakar började halvvägs genom C-avsnitt och inte låta dig för timmar. Det var en full body kramp. Det var bara jag, mina isbitar och mina kraftig skakning i mörkret efter ingreppet.

5. De gav mig så många olika läkemedel som jag glömt bort.

Jag var lite av det, men jag minns som sagt strax innan jag skulle injiceras med varje mysterium ämnet. En till vänster, en till höger, en under tungan. Upprepa. Jag skulle tvivla på mitt minne av detta om min man inte hade varit där, klarsynt, bevittnar galenskap. Det är en bra sak som jag skulle släppa mina förhoppningar för en drogfri födelse timmar innan. Jag var redan en del av en studie på tvillingar, kanske jag var också en del av en som heter "Låt oss Se Vad det Här Betyder."

6. Jag hade/har ganska kalaskula!

En del av det är på grund av att genomföra stora tvilling pojkar på sikt, men jag fick höra att storleken på min postpartum magen var också på grund av att gas blir instängd i min kropp när C-punkt var som utförs. Och detta verkar vara lika vanligt som C-sektionen hud överhäng som kommer från att ha en del av buken sys upp tajt, att skapa en bit av en bula ovanför. På något sätt jag inte inser att skära genom min mage muskler för C-sektionen skulle leda till sådana svårigheter att strama upp saker och ting ner det. Jag ser fortfarande ungefär tre månader gravid (med tvillingar), och jag ser inte att ändra när som helst snart. Tack och lov, jag har bara för att döda tre personer så långt för att fråga om jag har "fler barn," och jag hittade en söt mamma tankini.

7. Jag har nästan sovit sig igenom det.

Jag är en ljus sovhytt, y ' all. Jag tycker att det är svårt att sova genom mild snarkning, tala om någon tar sönder min kropp och drar ut människor av det. Men jag var så dåsig när vi kom in i operationssalen. Det var kanske den ljusaste rum jag någonsin varit i, och jag var bara kämpar för att hålla mina ögon öppna. Visst, jag hade varit upp till 48 timmar då och var medicinerad med ovannämnda jag-inte-minns-vad, men jag blev förvånad över att under dessa intensiva stunder, jag ville bara att slumra till. Uppmanar var överväldigande.

8. Hela området är fortfarande stel.

Jag har fått höra detta kan pågå i ett år eller mer. Under tiden, när jag borstar min hand mot mitt bäcken, det är bara konstigt att inte känna samma känslor som jag gör i resten av min kropp. Av någon anledning, jag spenderar mycket tid framför en spegel, att peta i området ovanför mitt snitt. Jag gör detta eftersom det är droopy som smälter glasyren (så mycket lös hud), men också på grund av domningar fascinerar mig.

9. Det traumatiserade min man.

Han tyvärr fick en titt bakom gardinen när han stod upp för att se spädbarn. Där såg han saker som han kan aldrig unsee. Jag var blödningen (som vanligt), och min livmoder var ganska enorm på grund av min att genomföra två stora tvillingar. Att de faktiskt tog ut det ur min kropp för att stoppa blödningen. Minst min man inte tröttna, docs hade sagt att de skulle strunta i honom om han gjorde det.

10. Min man kunde inte vara där i början.

De var tvungna att få i mig alla sorteras in i operationssalen innan de accepteras honom. Under denna tid, eftersom det var nästan 11 p.m. natten före alla Hjärtans Dag, jag låg där halvt stel, lyssna till läkare, sjuksköterskor och techs prat om deras planerade datum. Jag höll lyftjobb min hals för att få en glimt av min man går i, men de hade landsförvisade honom tillfälligt för att man skärselden, ett klädskåp-stora väntrummet i närheten.

Om du är benägna att få en C-avsnitt (dvs, är Amerikanska) eller planerar en—oroa dig inte för mycket. Det är egentligen bara dåligt för mindre än en vecka. Du kommer att på nytt lära sig att gå. Du kommer att få hosta och skratta utan att hålla en kudde för magen (och det falska, mindre smärtsam skratta du utvecklar kommer endast att sorta stick). Du kommer att få en badass ärr av jag t, en flört med Vicodin och magen konsistens Cool Whip. Åh, och en baby. Du kommer att få åtminstone ett barn.

P. S. att Få en C-avsnitt som inte rädda dig från läckande urinblåsa, gott folk. Om 11 inte var en besvärlig nummer, som skulle vara Nr 11.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar