Jag är Den Lilla Flickan På Bilden, Bönfaller Dig Att Stödja DACA

Jag är 3-årig liten flicka på höger, med mina två äldre bröder. Detta är en av de få bilder som vi har från vår barndom, eftersom när kriget bryter ut, kan många saker gå vilse på vägen. Ett par år efter att denna bild togs, vi flydde vår födelse-landet , söker frihet och säkerhet efter Vietnam föll. Vi hittade ett hem i största land, vårt älskade hemland, och fick en chans att bygga om våra liv. Och bygga upp det vi gjorde.

När vi flydde, gjorde att jag vet om vi lämnade Vietnam lagligt? Gjorde vi in i USA lagligt? Var dessa frågor som jag inte ens visste att tänka på? Naturligtvis inte. Jag var bara ett barn, efter att mina föräldrar när de sökte en bättre framtid för oss. Men för Guds nåd, eller Buddha, vi kom under en tid då USA fortfarande varmt öppnade sina armar för oss, viskade dessa ord om frälsning för våra tacksamma hjärtan och gav oss en fristad och ett hem:

Ge mig era trötta, era fattiga, Din kurade massor längtan att andas fritt, De eländiga vägrar av din myllrande stranden. Skicka dessa, hemlösa, tempest-kastade till mig, Jag lyfter min lampa bredvid den gyllene dörren!

Lady Liberty lampan har nedtonade denna vecka. Drömmare' drömmar är att vara släckt. Som mig, Drömmare var barn när de följde sina föräldrar till säkerhet. Begreppet rättslig status och nation var obefintlig i våra unga sinnen. Vi bara visste när vi kom hem. Och hem är här.

Som vårt land vänder ryggen på Drömmare, Amerikaner gillar mig, jag är förtvivlad och arg . Det finns inte mycket skillnaden mellan mig och Drömmare av idag. Titta mig i ögonen och säger att jag inte hör hemma här. Att detta land är inte så mycket min som den är din. Berätta för mig var jag ska gå tillbaka till. Berätta för mig vilken plats kan möjligen känna sig mer som hemma än detta, det enda hem jag har lärt känna. Tala om för mig att jag är mindre Svensk än du. Vända ryggen på mig.

Eller lyft upp era lampor och lyser upp min väg. Tala för mig. Stå med mig, din kollega Amerikanska och Drömmare.

Nina Tarnay

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar