Varför Är Sommaren Så Mycket Bättre Nu När Mina Barn Är Äldre

Sommarlovet är här, och jag måste erkänna att jag uppskattar det så mycket mer än jag brukade när mina barn var små. Visst, jag saknar de dagar av dem springer runt naken i vattenspridaren och alla. Det var kul och vi skapade några fantastiska minnen men jag var så utmattad hela tiden — för att inte tala smutsig.

Det finns så många skäl att älska sommaren ännu mer nu:

Behandlingen

Mina barn är äntligen gammal nog att vi kan läsa samma böcker och diskutera dem. Också, det är häftigt att inte behöva läsa samma berättelse högt 50 gånger varje natt. De kan läsa själva. Ibland på natten kommer vi alla ligga i våra egna sängar, lampor, tyst läsning. Jag kommer att höra en sida sväng, en gäspning, genom att klicka på deras lampa. Det är så fridfullt.

Undervisning

I stället för att torka poopy rumpor och snorkiga näsor, nu är jag visa min dotter hur man ska raka sina ben och min son hur man raka av sin mustasch. De klär sig själva, som de har för en stund, men nu be mina åsikter om sina kläder. Vi har djupa samtal om relationer, och jag känner att de hör mig. Det är trevligt att säga hur jag verkligen känner och få dem att förstå mig på en djupare nivå.

Inga Fler Lekplats

Tack och lov att jag inte längre behöver sitta i timmar i stekande varmt lekplats — i dessa dagar när mina barn är mindre ridning deras cyklar med sina vänner. Inte för att jag sinnade lekplatsen så fruktansvärt mycket, men i synnerhet under sommaren, jag vill hellre sitta och läsa min bok eller kolla min telefon på min egen veranda. Den bästa delen av detta scenario är att, trots att de har varit lös i grannskapet, jag kan fortfarande höra mina barn' smittsamma peeling av skratt spred sig över hustaken. Och, bonus: De är få motion.

Stranden

Mina barn kan äntligen använda sin egen solkräm och pack sina egna luncher till stranden. De vet hur man torkar sig själva och inte flippa ut när de hamnar täckt från topp till tå i sand. De är starka simmare nu också, vilket är en enorm lättnad. Slutligen, efter år av hypervigilance, jag kan slappna av och ta ett dopp utan att behöva oroa dig att någon kommer att drunkna.

Att Sova I

De sover i, vilket betyder att jag kan sova i också, eller gå en lång springa innan de ens vakna. Jag brukar gå ut och springa, något som jag aldrig trodde jag skulle göra när de var yngre. Bara att höra ordet "köra" som gjorde mig trött. Men nu när de är äldre, jag har så mycket mer energi (kanske för att jag är inte längre jagar efter busig, blöja-klädda småbarn?), och jag älskar att vara den första upp och tiptoeing ut genom dörren för lite jag-tid.

Natten

Vi kan stanna uppe sent på natten tillsammans och binge titta på våra favorit filmer och äta popcorn som de dök sig själva. Om jag är för trött, jag kan bara gå till sängen, eller somna på soffan och litar på att alla andra är fullt kapabel till att lägga sig till sängs. De flesta av den tid de är de som har huggit mig i.

Men det allra bästa med sommaren med äldre barn är att Att jag får vara med dem . Skolan år är lång, deras aktiviteter tar upp en hel del extra tid, och Jag saknar dem . Under sommaren, vi får sakta ner lite, koppla av reglerna, och bosätta sig i en ny, ostrukturerad rutin som får eller inte får innebära att komma ut i pyjamas. Och det, mina vänner, är min typ av sommaren.

ADVERT

Lägg till din kommentar