När Man Suger På Att Disciplinera Ditt Barn

Min man och jag höjer goda barn. Jag vet detta. Vi har lärt dem för att vara snäll och omtänksam, att alltid göra sitt bästa, och att leta efter sätt att bli av service. Det är ett pågående arbete, naturligtvis, men så långt är det bra. På 15, 11, 7, de har aldrig fått in någon betydande problem, är respekt och ansvar (för det mesta), och är verkligen fina barn att ha runt.

Ärligt talat, jag är inte säker på hur vi har lyckats med denna bedrift, eftersom det, enligt alla som jag har läst och hört om vikten av konsekvens och konsekvenser, jag suger på att disciplinera barnen.

Å ena sidan, jag är ganska bra på att undervisa en del i att disciplinera barn. Vi har tränat våra barn i karaktärsdrag (som vi kallar "dygder") sedan de var små, och vi talar genom beteendemässiga problem som uppstår med hjälp av språket. Jag låter dem veta vad som är artigt och lämpligt i olika situationer, och vi ibland rollspel specifika scenarier som jag vet kan resa upp dem. Jag har en väldigt öppen, kärleksfull och ärlig kommunikation politik, och de litar på mig med sina frågor och funderingar. Så med den aktiva aspekter av "disciplin" jag känner att jag är ganska fast.

Men hela den andra sidan av disciplinera barn — konsekvenserna när deras beteende avviker — USCH. Jag kan bara inte verkar stanna på toppen av det. Jag är inkonsekvent. Jag är glömsk. Jag kommer att dela ut en konsekvens för en viss typ av överträdelse, men sedan glömmer att följa upp med det. Jag satt upp system och få påminnelser om sysslor, eller för att tjäna extra ersättning eller tv-tid, och de sista ca två dagar innan jag bestämmer mig för att det är för mycket arbete och vi gör det OK som det är.

Jag säger till mina barn att jag inte kommer att säga något mer än en gång, och då säger jag det två gånger innan han förlorade sansen. Jag satt en fruktansvärd exempel, för att få på mina barn för deras rörigt sovrum när jag har böcker och tidningar svämmar över mitt nattduksbord, rena kläder staplade över hela min obäddade säng, och högar av slumpmässiga saker för att sortera strödda om golvet. Jag sätter gränser för tid för skärmen att få breeched mer ofta än inte, eftersom jag har glömt hur mycket tid de ska ha, eller så får jag distraherad och märker inte när timern går ut. Jag behöver inte få dem att äta mat de inte gillar för middag och låt dem förhandla snacks vid sänggåendet (det är alltid något hälsosamt som äpplen eller bananer och jordnötssmör, men ändå). Att de inte styr och ställer, men jag oroar sig ibland för att jag inte är tillräckligt strikta.

Jag läser om mammor som tar en tough-love metod för att lära sina barn lektioner, precis som min vän, Harmoni, som nyligen har tagit bort varenda grej från hennes sons rum och krävde honom att tjäna det hela tillbaka med gott uppförande. Jag beundrar hennes framåtanda och övertygelse, och jag tror att det är en stor strategi — men jag kan aldrig se mig själv göra det. Inte för att jag inte håller med om det, det är bara inte i min personlighet. Jag är en laid-back, Typ B mom. Jag tror att något liknande skulle skrämma mina barn mer än något annat, eftersom de vet att det skulle ta en avskyvärd beteendemässiga problem att få fram något som extrema för min del.

Och så långt, trots att jag är nonchalant inställning till följderna sidan av disciplin, våra barn har inte ställt några stora beteendeproblem. De har alla gått igenom några tuffa faser och vi har haft att räkna ut hur man ska hantera dem, men det är i allmänhet bara varit normala barn grejer. Mer ofta än inte, de utmaningar vi står inför med våra barn har mer att göra med blyghet eller ångest eller irritabilitet på grund av sömnlöshet — frågor som skulle vara riktigt orättvist att försöka straffa ut dem.

Men min inkonsekvens irriterar mig. Jag är inte orolig för att det kommer att förvandla dem till små monster, jag tycker vi har bevisat att det inte kommer att hända. Min största farhåga är att det kommer att göra dem till mig — att de kommer att kämpa med konsekvens och disciplin på samma sätt som jag gör. En dag, de ska ha barn med någon annans DNA och med helt olika personligheter, och de kommer inte att ha ärvt den förmågan eller som du lärt dig kompetens att fastställa lagen och hålla sig till sina vapen. Jag är också orolig för hur det kan spilla över till andra områden av deras liv. Bara för att min metod (eller brist därav) har fungerat OK för oss betyder inte att det kommer för dem .

Sedan igen, alla har vi att räkna ut livet — och i synnerhet denna föräldraskap spelning — när vi går, eller hur? Kanske en av dessa dagar en av våra barn verkligen kommer att dra ut alla hållplatser och ge oss lite sorg som kräver en fastare hand. Eller kanske de bara inte har det i dem, på samma sätt som jag har det inte i mig att hålla sig med en disciplin metod.

Min förhoppning är att min styrkor på den förebyggande sidan av disciplin att göra upp för det jag saknar på den reaktiva sidan. Som våra barn, jag är ett pågående arbete, också. Jag tummarna för att mina barn kommer att se åtminstone mig att försöka inse att jag är människa precis som de är, och uppskattar att det finns hundratals olika sätt att samla in goda barn, även om disciplin är inte din starka sida.

ADVERT

Lägg till din kommentar