5 Skäl Till Att Jag Suger På Att Amerikansk Stil Vistelse-At-Home Momming

Tillbaka i början av 90-talet, om någon hade föreslagit att jag, en oberoende, karriär-driven feminist, sätta min gazillion dollar till ett värde av utbildning på håll för att vara en stay-at-home-mamma, jag skulle ha kapade dem. Det är inte hur vi var utbildade för att rulla. Men en sak mitt yngre själv inte inser är att det ibland omständigheter gör dina val för dig.

Under de åtta år jag har haft avkomma beroende av mig för sin överlevnad, omständigheter som har dikterat att jag skulle ta två turer i plikt som en stay-at-home-mom. En blev bra, de andra, tja, inte så mycket.

Min första turné var i Turkiet med min äldsta son. En timlärare i en turkisk skola, lärde jag fram till min förfallodagen och planerade att återvända nästa läsår då, min make, Turk, fick ett jobb överföring kräver av oss att avvika vår livliga metropol för en by i mitten av humlor. Med en ny liten Turk i släptåg och fastnat i en by vid havet, det var absolut ingen plats för mig att arbeta. Det var skakande, men med hjälp av min herre och frälsare Martha Stewart (hennes repriser var några av de endast engelska program tillgängliga och därför blev jag beroende), min angränsande turkiska moms och interweb, jag gjorde det genom att tur. I slutet, jag skulle bli en vacker bad-ass i turkisk stil med mamma, men det var inte tillräckligt för att jag ska vända mig och efter vår hemresa två år senare, sprang jag tillbaka till arbetslivet som min röv var on fire.

Jag visste inte frivilligt åter upp för denna andra tour of duty. Jag blev inkallad. Jag borde förmodligen har tränat innan han återvände till skyttegravarna, men allt gick för snabbt. Min rekryterare—aka Turk—sög mig i genom att antyda att jag bara tar ett par månader för att få vår 2-åring genom en större operation. Tyvärr är det förvandlats till en öppen tur. Under de månader som gått sedan distribueras till framsidan (aka school drop-off, lekplats, bibliotek), det har blivit klart att vara en stay-at-home-mom i Turkiet är helt annorlunda än att göra det i Amerikansk stil, och jag suger på att Amerikanska vistelse-at-home momming.

1. Jag har inte tillräckligt med motion-slitage.

I vår turkiska byn, att du aldrig lämnat ditt hem eftersom det inte fanns något där att gå. Om man gick ut för att spela eller gå, du bar den standard turkiska mom uniform: en blommig scarf säker täcker dina dålig hår-dag och en tröja (som jag aldrig fick ner med antingen men jag njöt av den låga fashion bar). Här i Usa, varje jävla dag i skolan pickup kräver ett nytt utseende i färg-samordnad träning redskap. Förra veckan, jag hörde en mamma nämner att hon var klädd i en yoga-klänning. Jag förstår inte ens vad det är. Samtidigt är det tydligt att de flesta av dessa mödrar inte bara streck över från gymmet, i deras matchy-matchy Sporty Spice outfits, alla ser bra ut i deras klädsel. Jag kan inte klippa av att titta. Jag försökte. Turken skrattade. Jag ska bara bära mina jeans.

2. Jag hatar fritidsgårdar.

I Turkiet, det närmaste till en lekgrupp var de personer som du kan köra i på stranden eller på lekplatsen. Barnen skulle spela, skulle du chatta, och du skulle aldrig se dem igen. Det är det sociala samspelet som jag vill ha det. I Amerika, det är en annan historia. Det verkar som om du inte vill att ditt barn att agera som han har uppfostrats av vargar, du behöver en lekgrupp för att umgås med honom. Men fritidsgårdar är full av människor som inte får komma ut och göra mycket förutom fritidsgårdar så innan man är över de planerar redan nästa, och snart du sugs in i regelbundna datum och tvingas vänskap. Detta bidrar inte till min personlighet. Jag gillar att umgås sporadiskt och förbli anonyma. Tack.

3. Jag gillar inte mamma prata.

Tillbaka i Turkiet, när du fick tillsammans med de andra broads du skvallrade. Inget av detta "låt oss tala om moderskapet" skit. Här, jag är överbelastad med mamma-prat. Från lekplats till biblioteket, det finns miljontals Pratsam Cathys väntar på att kasta. (Full disclosure: Ibland på lekplatsen, jag talar med mina barn enbart på turkiska så att mammor tror att jag inte förstår engelska och därför kommer inte prata med mig.) Visst, jag kan prata babywearing och amning som ett träd-kramar, granola mama, men det betyder inte att jag tycker om det. Jag vill fisa skämt och politik. Min själ behöver för att skämta om verksamheten böcker i stället för den verksamhet bröst.

4. Jag gillar inte att spela.

Amerikanska mödrar spendera alldeles för mycket tid att leka med sina barn. Turkiska mödrar får inte leka med sina barn. Det är mormors jobb eftersom mamma är upptagen. Jag gillar att tänka. Ain ' t nobody got time att besöka Ön Sodor och chatta upp Sir Topham Hatt varje jävla dag. Sorry boys, om du vill montera en high-stakes spel av Uno eller sätta upp en Lego mannen war room, hit me up. Jag kan orkestrera en dödlig attack av Ninjago på Chima som skulle göra Colin Powell att ta notis, men jag bara ger dig 10 minuter.

5. Jag tycker om att gå till jobbet.

I Turkiet jag kände på samma sätt. Jag är inte bra med isolering. Jag gillar att ha samtal med andra vuxna som inte har något att göra med bajs scheman (även om, full disclosure: jag har haft ett par bajs-schema diskussioner på jobbet, och det var inga barn inblandade). Jag gillar att bära arbetskläder och tillbehör med mer än ett hår slips. Jag tycker comradery av de uttrycker distain för förvaltning med medarbetare. Är det inte därför vi går till jobbet? (Jag har aldrig hävdat att jag var en bra anställd. Jag sade bara att jag gillade att gå till jobbet.)

Jag har aldrig gissat att jag skulle vara bättre lämpad för moderskap i min mans kultur än min egen. Oavsett min suckage, jag är här nu och jag kommer att gör det genom på något sätt. Och jag kommer att behöva mer yoga byxor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar