En Dum Hill att Dö På

Jag är ett barn av 70-talet och 80-talet. Ett barn på två decennier av tvivelaktiga sätt. Ett barn av pläd och permanenter och Jordache jeans; syra tvätta och mesh-shirts och benvärmare. Det var harem byxor, stigbygel byxor, och fallskärm byxor. Men i mitten av min high school resa jag fick uttrycka mig själv, och min känsla för mode, i en något mer säkerhet-pin-kod och slet tee-shirt typ av väg, massor av svart eyeliner och tre ozon lager till ett värde av Aqua Nätet. Massor av stora, små, hälften shirt, miniskirt, Doc Marten, nätstrumpor, slet tights och en och annan underarmen full av gummi armband. Om någon hade nämnt ordet school uniform då, jag skulle ha blivit bestört. Mig, med min Robert Smith hår, i ett par khakis? Mig, med min Siouxsie eyeliner, i en polo shirt eller en smock dress? Säkert var det mot en ändring eller två, beroende på vilket skyddar yttrande-och tryckfrihet, yttrandefrihet, press, religion, rätt att samla in och bära Thompson Twins konsert tees.

Och sedan hände en rolig sak. Jag hade barn. Den äldre gick i skolan. Han gick till en privat skola. Och det var uniformer.

Och det var det bästa sedan skivat bröd.

Visst, de var dyra. Visst, de var inte särskilt attraktiv. Visst, studentkåren såg något lämmel som när de började skolan varje morgon. Men åh! Glädjen av att inte behöva oroa sig om att argumentera med min son om vad han kunde och inte kunde bära till skolan var värt varje, single Euro vi tvungna att punga ut, värt varenda bokstav av individualitet mosa överensstämmelse med de insignier tryckt uniformer förde med sig.

För två och ett halvt läsår, morgonen var en barnlek. Lägger ut uniform, göra lunch, köra till skolan. Så länge som jag gjorde säker på att hans byxor var inte för kort eller knän var inte alltför smutsig, allt var bra och enhetligt sätt som avtalats.

Och sen flyttade vi och bytte skolor, till ett som inte kräver en enhetlig eller egentligen ens en dress code.

För de flesta är detta inte skulle vara ett problem. De flesta människor tror av sin trogna Levis som deras gå till garderob stapelvara när bjuda läser eller casual klädsel är upp i luften. Men till min äldste son, jeans har alltid varit en form av denim, tortyr, falsade rör för dungaree ångest. De var för tajt, han tyckte inte om midjan, han kunde inte springa i dem. Listan gick på och på. Det är helt möjligt att han hade någon form av legitima sensoriska problem som jag ignoreras eller bortförklaras eller vägrade att ha något att göra med. Det är helt möjligt att jag kungligt skruvas med honom genom att tvinga honom att bära jeans då och då. Det kan inte ha varit den smartaste drag för min del. Men jag valde att plocka slaget och det är svårt att retirera, även när du ser de olyckor som anges innan du. Saken är den, eftersom den andra gör eller inte gör allt det första man gör eller gör inte, som nu båda av dem försummar att bära något, men....svettningar.

Sweatpants, eller joggare, eller bekväma byxor som mina barn kallar dem, är bra för att hänga runt huset på en lördag. Innan lunchtid. De är bra för att köra till butiken i. Förutsatt att du planerar på att duscha och byta efteråt. Jag skulle säga att de är även bra för att arbeta, men ingen bär dem för att arbeta längre, det är alla lycra och spandex och fuktspridande och torr väv. Jag vet att de är bekväma, jag bara känner att de inte har någon riktig plats utanför skolans gym. Och att jag definitivt inte känner att de har en plats i klassrummet.

Jag skulle gärna volontär ännu mer av min tid, ordförande PTA, baka veganska glutenfria cookies för att baka försäljning och göra ansiktsmålning på barn/lärare konferenser om mina söners aktuella skolan kom upp med en klädkod som är förbjudna sweat pants.

Då skulle jag ha en ursäkt. Det skulle vara skriven och cementerade i någon form av läroplan konstitutionen. Det skulle vara i reglerna. Eftersom som det står, den enda anledningen till att jag inte vill dem att bära jogging byxor till skolan är för att jag INTE GILLAR DEM.

Med tanke på valet, min äldre son kommer att gå till skolan i lime grön svettningar, en röd t-shirt och en blå zip-up hoodie. Han ser ut som jag ofta har kommenterat, som en flykting från Kazak brottning, bara mindre samordnade. Jag har försökt att uppmuntra honom att matcha sina kläder, men en gång i tiden, i ett anfall av briljans, han utmanade mig.

"Varför mina kläder måste matcha???" han krävde.

Och jag var svarslös. Eftersom han har rätt. Varför har de på sig att matcha? Men jag vet svaret. Du vet svaret. Svaret är uppenbart. Och i ett anfall av ärlighet, svarade jag honom.

"Eftersom det reflekterar illa på mig !" Jag ropade på honom.

Jag är ganska långt bort soccer mom allfartsvägarna. I själva verket, jag är nog av banan helt och hållet, förbi läktaren och i buskarna någonstans. Så det faktum att jag vill att mina söners kläder till match är något förvånande. Men om jag i mars att i takt med en annan trummis, det är en skillnad mellan att bära leopard tights och hot pink ballet flats och klädd i en illasittande turkos tee, lime grön svettningar och röda strumpor. Det finns åtminstone i mitt sinne. Men jag har en smygande misstanke om att jag ger mig själv för mycket kredit. För om jag inte var tillåtet att plocka ut mina egna kläder när jag var liten, för att uttrycka min personlighet genom mode, skulle jag någonsin har tagit fram den inställning som behövs för att föra bort leopard tights och hot pink ballet flats? Vad händer om jag omintetgör mina söner' individualitet genom att balking varje gång de gräva igenom tvättkorg för ett eller två par sport byxor jag har låtit dem slå ner mig i att köpa? Vad händer om sweat pants är deras Gen Älskar Isebel tee, deras rosa Doc Martens, sina Robert Smith hår?

Jag antar att det är höjden av ironi att jag, som skulle ha kämpat så hårt för min rätt att uttrycka mig själv genom dåliga hår och slet tights, känner så starkt om dem som inte bär svett byxor till skolan. Jag antar att det är hyckleri att jag, med min icke-konformistiska årsbok bild och inte nödvändigtvis matcha eller lämpliga outfits, försök att detaljstyra vad mina söner bära till skolan. Allt mer börjar jag tro att mitt insisterande på något annat än jersey eller fleece är vad man kan kalla en dum hill att dö på.

Ibland måste man erkänna ett nederlag och en reträtt för att vänta på förstärkningar.

Jag hoppas att de kommer i form av flickvänner som inte gillar att byxa utseende.

ADVERT

Lägg till din kommentar