Vetenskapen Säger Nya Pappor Får Mindre Sömn Än Nya Mammor, Kvinnor Överallt LOL

Pappor äntligen få lite kredit i den helt icke-existerande föräldraskap krig

Alla vet att mammor gör lejonparten av arbetet när det gäller nyfödda. Det är bara något i biologi som gör att mödrar oemotståndlig för de små små varelser. Det faktum att de är utformade, skapas och vårdas inne i deras mammor för en solid nio (det är verkligen tio) månader har något med det att göra. Det finns en fysisk och biologisk koppling som fäder bara inte kan konkurrera med, åtminstone inte till en början.

Men när den ungen ploppar ut? Vi kan konkurrera på andra sätt. Och gissa vad? Vi fick äntligen vinna en!

Enligt den ärevördiga NGN en undersökning nyligen visade att pappor faktiskt får mindre sömn än mödrar under den nyfödda fasen! PAPPOR FTW!

Lägg ner din högafflar, mina damer. Jag har en nyfödd. Han är ännu inte tre månader gammal. Och ja, jag är effing utmattad (jag var upp för en solid tre timmar mitt i natten i natt. Visst, den här gången var det rakt upp sömnlöshet och inte barnens fel, men jag ska fan om jag ska ge den lilla parasiten tillfredsställelse av att veta det!). Min fru är slut också. Det finns inga vinnare här, bara förlorare. Och, för att vara rättvis, den studien är mer nyanserad än pappor gör föräldraskap offer också, idioter!" rubrik gör att det verkar.

Ja, enligt studien, mödrar att få mer sömn, tyvärr sömnen är ofta störd av den hungriga lilla fleshblob de gett upphov till. "Mödrar dök upp för att spela catch-up under dagtid när fäder inte kunde göra så." Som låter bra, om det var sant.

Först av allt, har jag ständigt tupplur på mitt skrivbord på jobbet. Och för det andra, samtidigt som möjlighet för att fånga upp på sömn verkar som det är det för mammor – jag menar, vad gör de även göra hela dagen, amirite?! – det är inte alltid fallet. (Denna studie har ingenting att säga om den växande förändring i moms som går tillbaka till arbete och pappor som stannar hemma, men jag avvika.)

Jag vet fan att när man på dessa nätter som jag går i från en lång dag på jobbet, sjunka ner i min fåtölj, och efterfrågan på en öl, min fru vågar föreslår hon trött? Jag går UT på henne.

"Hur i helvete är du trött efter en lat dag lever det goda livet morgon tupplurar och mid-dag-mimosas?! Det är bara en bebis, kvinna! De kräver inte något undantag konstant och evig vaksamhet, frekventa utfodringar, tvätt nonstop. Det är inte som du inte kan tupplur i mellan gör att mindre skit och försöker mejsla ut ett par timmar för ditt eget liv!" (Jag skriver detta från min granne soffan.)

I slutändan så glädjande som denna studie kan vara att pappor som söker ett ben upp på sina fruar, eller åtminstone lägre beloppet av eye-rullande de upplever, det spelar ingen roll. Detta är inte en tävling. Vi är alla utmattade av föräldraskap. Ingen av oss får tillräckligt med sömn. Nyfödda, småbarn, förskolebarn, tweens, tonåringar, unga vuxna, de är alla dränering våra liv-kraft från oss, en dag i taget. Föräldraskap är inte en tävling. Vi är på samma lag.

Våra barn är fienden.

ADVERT

Lägg till din kommentar