Ett Öppet Brev Till TTC Systerskap

Om du läser detta eftersom det är upp till dig, jag är ledsen.

Jag är ledsen att även om du gör det ditt uppdrag att vara positiv och tacksam att du vaknar upp varje dag med en värk i ditt hjärta som aldrig verkar gå bort.

Jag är ledsen att människor kan vara så hänsynslösa och naiva om din kamp med infertilitet.

"När ska ni ha barn?"

"Du behöver bara slappna av, och det kommer att hända!"

"Har du provat att spåra din cykel?"

"Du borde verkligen bara anta."

"Kanske din kropp försöker berätta något för dig."

Jag är ledsen att när personer som är så hänsynslösa och naiv du måste lugna klump i din hals innan den förvandlas till gråt, ilska i ditt hjärta innan det förvandlas till raseri, och svara med värdighet och grace när det känns som allt du kan uppbåda är något långt mindre blir.

Jag är ledsen att du måste gå genom att ofärdiga "rum" för varje dag och bli påmind om att det var tänkt för att vara en plantskola för länge sedan.

Jag är ledsen att er relation har testats för att de gränser som av allt som du har fått utstå tillsammans.

Jag är ledsen att öppna varje baby shower inbjudan ger tårar i ögonen när det ska ge glädje till ditt hjärta.

Jag är ledsen att du har blivit oförmögen att göra dina föräldrar mor-och farföräldrar när du vet att de skulle bli mor-och farföräldrar bästa någonsin. Jag är ledsen att du känner mig skyldig på grund av det.

Jag är ledsen att du har att titta på världen gå omkring dig när det känns som hela världen håller på att falla isär.

Jag är ledsen att den emotionella bördan är inte det enda du bär med dig.

Jag är ledsen att du måste sätta dig i skuld bara för att skapa den familj som du har alltid drömt att du skulle ha.

Jag är ledsen en blöja kommersiella kan få dig att gråta eftersom du har hållit ihop det bara tillräckligt länge för att ta sig igenom dagen utan att någon visste att den sorg du bär med dig.

Jag är ledsen att du känner att din kropp har svikit dig.

Jag är ledsen att du känner att du är i denna kamp ensamma.

Men du är inte. Jag är här med dig.

Sanningen är, att du inte behöver mig för att berätta om alla anledningar till varför jag är ledsen att vara en del av detta TTC systerskap — du lever i det varje dag. Du har samma sorg och plåga som jag gör. Just nu, kanske vad du behöver är alla anledningar till varför jag är inte förlåt.

Jag är inte ledsen att du inte har lärt dig att älska dig själv för din styrka och mod. Denna resa är inte lätt, men du får fortfarande upp varje morgon och hitta din inre styrka, även när det känns som inget finns kvar.

Jag är inte ledsen att du inte har lärt dig att vara sårbar med dem som du älskar. Dela en privat kamp som infertilitet kan vara skrämmande, men sårbarheten är inte en svaghet, det är heroiskt.

Jag är inte ledsen att den här kampen kommer att göra dig till en ännu bättre mamma en dag. Du har lärt mig tålamod och medkänsla och fick en mildhet som bara kan skapas genom en sorg som denna.

Jag är inte ledsen att din smärta har hjälpt dig att hitta en röst för att hjälpa andra när de känner sig ensamma.

Jag är inte ledsen att du har hittat den verkliga innebörden av vänskap genom att lära sig att låta vissa förhållanden går samtidigt växer andra som är mer givande.

Jag är inte ledsen att du inte har lärt mig hur man verkligen vara där för din partner när de behöver dig. Jag är inte ledsen att du inte har lärt mig att låta detta hjärtesorg att föra dig närmare istället för att låta det slita dig i stycken.

Jag är inte ledsen att du har haft för att lära sig hur man sätter sig själv först, placera dina egna behov före andras behov.

Jag är inte ledsen att du har fått lära mig hur man lägger all din tro till något som bär ingen säkerhet, inga garantier, men har lärt sig att uppskatta att det finns alltid en chans — alltid.

Jag är inte ledsen att din infertilitet kamp har tvingat dig att vara tacksam för allt du har här i livet, och jag är inte ledsen över att det har lärt dig att uppskatta de små sakerna.

Jag är inte ledsen över att vi är alla i detta tillsammans.

Hundratals eller tusentals mil ifrån varandra, att vi alla bor i samma historia. Så även om det bara är för idag eller bara i detta ögonblick, försök att inte vara ledsen du är en del av vårt systerskap. Vi är några av de starkaste kvinnor jag vet, och vi är alla i detta tillsammans.

ADVERT

Lägg till din kommentar