Min Dotters Kamp Med Dyslexi

När jag gick in i klassrummet Cady tredje klass klassrummet, hennes klassrummet lärare rörde vid min arm, "jag vill prata med dig om Cady." Det är en mening som slår rädsla i hjärtat av föräldrar överallt. Ditt sinne börjar med att vända på alla möjligheter för varför läraren skulle vilja prata med dig, och sinnen kan vara elak. Att de aldrig rusa till bra, och baserat på vår historia, de var ofta dålig.

Jag visste att något var fel i förskolan. Kalla det mammas intuition. Det började med sikte ord. Hon skulle gråta varje natt. Jag skulle bli frustrerad när hon skulle säga att vi istället för mig eller i stället för det. Hon kunde hon inte se skillnaden? "Ljud ut det." Jag skulle säga. "Hur låter en m att göra?" Hon visste att alla brev ljud när du frågade henne, men att sätta dessa ljud till bokstäver hon såg aldrig fungerat.

Samma dag som hon kom hem med sin första läsare jag var så upphetsad. Från den stund hon föddes jag drömde om den dag då hon skulle lära sig att läsa. Jag har alltid älskat böcker. Jag kunde inte vänta med att dela kärlek med henne. Men när jag satte mig ner för att läsa det med henne att hon snubblade över orden. Hon berättade för mig att de dansade och flyttas runt. Jag blev frustrerad. Hon blev frustrerad. Och vad var tänkt att vara något roligt att bond över blev ingenting men en börda som slutade i tårar för en eller båda av oss.

Hennes lärare försäkrade mig att det var utvecklande, men de problem som följt henne i första klass. Allteftersom året fortskred hennes läsning årskurs halkade in i Bs, och läxorna blev ännu mer av en utmaning. Hon klagade över att de ord som en dans. Hennes handstil var nästan oläslig. Stavningen var en mardröm.

Det var en skräck att visa, och jag var monstret. "Det är bara att skriva orden fem gånger och att du kommer ihåg dem." Jag instruerade henne. Hon skulle gråta försöka läsa lite tilldelats böcker som skickas hem från skolan. "Är du verkligen försöker?" Jag skulle fråga. Nu, jag ryser vid de saker jag sagt och försökt att få henne att göra. Jag visste att något var fel. Jag pratade med hennes lärare igen. "Tror du att hon har dyslexi?" Frågade jag. "Vänta." Hon berättade för mig. Jag väntade och såg saker och ting bli värre och värre.

I slutet av året konferensen var jag äntligen veta att hon behövde testas för dyslexi så fort skolan började. Hennes lärare kände att det hade gått tidigare att vara en utvecklande problem. Hon berättade för mig att vänta ut sommaren skulle vara bäst så jag gick med på.

Efter att ha kämpat igenom de flesta av hennes andra klass med en samarbetsvillig lärare, med hennes kvaliteter falla till Cs, att förlora alla hennes självförtroende om skolan, kändes som hon var "dum" och att hon inte kunde göra det, de äntligen testat min bebis i slutet av Mars i hennes andra klass. Hon fick diagnosen dyslexi och Irlen syndrom, en sjukdom som orsakar orden att "dansa" på sidan.

Hennes dyslexi ingripande lärare sa till mig, "jag kan inte ens föreställa mig hur svårt det har varit för henne. Jag har ingen aning om hur hon har lyckats hålla grader så bra som hon har."

Det gjorde jag. Men jag är hennes mamma, och jag visste vad hon var gjord av.

Den dagen i hennes tredje klass klassrummet mitt hjärta började att tävla. Jag tyckte att hon var så bra gick igenom mitt sinne. Slutligen barnen var avgjord och hennes lärare närmade sig. "Cady är så fantastiska. Vi älskar att ha henne i klassen, och vi kan inte tro hur långt hon har kommit i år. Jag ville bara att du ska veta hur stolta vi är över henne." I det ögonblicket, visste jag vad stolthet kände verkligen gillar.

Ett och ett halvt år efter sin diagnos, att jag går in på sitt rum vid sänggåendet. Jag sitter på min plats på hennes säng. Vi drar täcket upp till oss för bröstet och luta dig tillbaka mot kuddar. "Läs mig en berättelse." Jag säger till henne med ett leende. "Okej honung. Nu vara tyst och lyssna." Svarar hon med ett skratt. För de kommande tjugo minuter sitter hon och läser mig en bok av hennes val. Vissa av orden är hårda och hon snubblar. Hon måste be om min hjälp. Ibland kommer hon att säga fel ord, som att kasta om. Men hon läser för mig.

Min bebis är äntligen lär sig att läsa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar