Min Man inte Visste att Han Behövde En Dotter

Min man var helt nöjd med att ha ett barn. Vi hade en son. En söt pojke som är — för det mesta — en solstråle som bara vill vara alla till lags. Han vaknar upp glad och spenderar dagen glad och går till sängs nöjd. Han är också ditzy och kunde gå vilse i sin egen bakgård och är glad när han kan spendera hela dagen med att själv, med ansiktet i en bok.

Han är i grund och botten mig.

Och min man förstår inte någon av oss en stor del av tiden.

I dessa dagar, vi ofta skämtade om att vi kanske borde vi bara sluta på ett barn eftersom vår son var så lätt. Nästa barn var för säker på att kommer att vara någon form av demon hellcat. Men jag ville inte sluta med ett barn. Jag hade den gnagande känslan att många mammor har, att, nej, det var ett annat barn som var ute och barnet behövde födas. Och jag var hoppfull. Min mamma sa att jag var ett lätt barn att höja, så kanske jag skulle bara ha lätt barn, eller hur?

Och sedan vår dotter föddes.

Hon är min man på en 5-årig barnets kropp. Hon är högt och påstridig och har en karta över världen tryckt på hennes hjärna. Hon är redo att gå. Hon vaknar upp i en stämning, tillbringar sin dag veta hur fantastisk hon är, och går till sängen när hon förbaskat bra behagar. Hon bryr sig mycket om att vara lustiga. Och åh gud, hennes hår, det spelar ingen roll hur mycket jag borstar det eller fläta eller försöker fästa ner det, att håret bara gör vad man vill, gillar henne. Hon är inte precis demon leka, men jag har redan varnat henne barnträdgårdslärare att hon är en lite mer "brinnande" än hennes bror var.

Hennes pappa är slagna . Han avgudar hennes fräknar, sin komiska timing, sin orubbliga tro på sig själv och hennes plats i världen. Han bokstavligen swoons över henne. Att otämjda hår. Denna oräddhet. Som medfödd förståelse för vad som är roligt. Hur hon skidor nedför en backe med bara fart i hennes hjärta. Sättet hon sjunger "Rocky Mountain High" i hennes lilla flicka röst medan han spelar gitarr.

Min man visste inte hur mycket han behövde denna lilla flicka i hans liv. Hon kan blinka med hennes blå ögon på honom, och han skulle klättra upp för en jäkla berg bara för att göra henne glad. När hon ifrågasätter allt och alla utmaningar och gör olämpliga skämt precis som honom — Jag ibland tror att han kan köl över från pride.

Och i sin tur, hon är lika förtjust i honom. Han är den första man hon någonsin kommer att älska, och hon vill inget mer än att göra honom stolt över henne.

Han känner henne på ett sätt som jag inte tror att jag någonsin kommer att göra. En gång, hon var hysteriskt gråta i en stadsdel fest och jag försökte få henne att andas för att lugna ner sig. Tricket hade alltid arbetat med sin bror. Han andades med mig, han lugnat ner sig, vi gick vidare med våra liv. Men medan min dotter och jag andades, hennes näsborrar blossade ilsket och hon blir bara mer och mer upprörd. Min man såg vad det var som hände, tog henne åt sidan, och bara sa åt henne att slå det med hennes attityd. Och det gjorde hon. Hon vänt upp och gick ut och hade kul resten av natten. Han vet hur man ska kommunicera med henne eftersom de är samma person. Jag behöver inte få henne.

Att han äntligen har någon som han förstår. Någon som vill höra det precis hur det är och inte sugarcoat det. De slåss och rumpa huvuden och skrika på varandra och sedan nästa minut de brottas och kittla varandra och allt är helt bra. Min son och jag skulle bara vilja att leva i vår lilla glada världar och aldrig butt huvuden med någon thankyouverymuch.

Han visste inte ens att han behövde henne tills hon var rätt ute, säger fis skämt och skrattar tills chokladen mjölk kommer ut ur hennes näsa, och tittar upp på honom som om han vet svaren på alla frågor. Jag trodde aldrig att min man skulle någonsin älska en flicka lika mycket som han älskar mig (och hans mamma), men jag är så glad att han gör.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar