Vad Som Hände När En Främling Sa Till Mig Att "Sakta Ner"

Efter 42 minuter av mitt barn dra sina fötter, gnälla om skolan, för att köra tillbaka i huset för glömt luncher, läxor, sweatshirts och vem vet vad, Jag visste att vi skulle vara sent . Igen. Nycklarna i handen, stigande ångest, jag satt fast i förarsätet väntar på den sista att falla in i bilen. Tänderna sammanbitna, jag backade ordlöst ut från uppfarten.

Jag har tre barn och två school drop offs. Om vi lämnar huset ens en minut för sent, vi är skruvad. Och med "vi" menar jag "jag". Ja, mina barn uthärda pinsamt att bära en sen glida till klass, men när de väl lämna det till läraren och bosätta sig i sina säten, det är gjort med.

För mig, dock, att komma för sent innebär att något måste ge: jag ger upp om att vara i tid till läkaren eller att träffa en vän. Jag ger upp om att vara i tid till ett möte med en potentiell partner. Jag ger upp utövandet eftersom jag inte kan göra det till klassen i tid. Min annars noggrant ritade, till tråd schema kastas bort bara tillräckligt för att hålla mig rusar runt resten av dagen.

Jag arbetar på små marginaler. Har vi inte alla?

Så när vit SUV drog ut framför mig på den slingrande gata och fortsatte att gå bra under 25 km / h hastighetsgräns, jag förlorade det. Med barn i bilen, jag lyckades att hålla min svära i in och i stället slog på ratten samtidigt som semi-skrika i en icke-fin röst, "Vad är det som händer med den här killen?! Varför är han körning långsamt? Han gör oss SENT!"

Jag lyste med min höga balkar på honom och gjorde som passiv-aggressiv stopp/start-körning (jag vet, är så oförskämd). Efter en minut eller två, vilket han slutligen drog över och jag gjorde misstaget att tro att han var nådigt låta mig passera honom. Ja, nej.

I stället öppnade han dörren och började gå mot min bil, tvingar mig att sluta också. Han är någonstans i hans tidiga 60-talet, klädd i helgen kläder även om det är en tisdag. Han är inte alls glad.

Vad gör du när en ilsken föraren kliver ur sin bil för att konfrontera dig? När killen knackade på mitt fönster, en bister uppsyn på sitt ansikte, och jag kände adrenalinet och indignation sparka i. Vem som gjorde den här killen — självklart ut för en fritids-bil — tror han var? Inte han se postat hastighetsgränsen? Vad han hade att säga, var jag beredd att kasta det tillbaka på honom.

Jag tog ett djupt andetag, sätta på min bästa vilar tik ansikte, och rullade ner för mitt fönster.

"Vad är du så bråttom för?" skrek han i mitt ansikte. "Du kör alldeles för nära! Du behöver sakta ner! "

De sista fem orden landade i mitt knä med en duns.

Du måste sakta ner.

Jag öppnade min mun för att svara, men inget kom ut. Jag ville försvara mig, skrika tillbaka på honom att han körde alldeles för långsamt, farligt långsamt, med tanke på att han skulle dras in rörliga trafiken. Men jag kunde inte. Eftersom jag visste att han hade rätt.

Från den stund jag vaknar, jag känner att jag halkar efter. Så mycket känns som om det är utanför min kontroll – hur snabbt flickor kommer att få klar, vad för slags humör de ska vara i och, ibland, hur jag kommer att reagera. Jag rusar runt huset, spänd och krävande, som desperat försöker att fånga in den förlorade tiden. De flesta morgnar sluta med att skrika eller gråta eller både och. De flesta morgnar mitt hjärta är tajt, min panna fårad och mitt leende snål.

Du måste sakta ner.

Hela dagen, jag surr från en plats till en annan, jakt och insamling, prepping och arbeta, det fastnar bara ett telefonsamtal eller ett ärende i innan du plocka upp mina barn, börjar middag, och övervaka läxor och läggdags rutiner. Detta är jobbet, säger jag mig själv. Detta fast-paced upptagenhet är en del av moderskap och jag ska fan om jag inte gör bästa möjliga jobb.

Problemet är, jag kan inte upprätthålla denna version av moderskap längre. Det är ansträngande. Det är sorgligt. Det är det som gör mig elak.

Du måste sakta ner.

När denna märkliga mannens ord flöt genom mitt öppna fönster, allt, gudskelov, saktade in och när den gjorde det, jag började gråta. Inte fult att gråta, men tillräckligt för att jag höll mina solglasögon på. Jag svalde hårt. Jag var inte på väg någonstans och att det var en lättnad.

"Du har rätt", sade jag. "Jag är försenad och det är inte rättvist att du. Jag är ledsen."

Och jag verkligen var. Jag var ledsen att jag skulle skramlade honom och gjorde honom arg. Jag var ledsen för alla de morgnar jag skrek på mina barn och stressad ut dem. Jag var ledsen att jag skulle låta upptagenhet blivit viktigare än att bara vara. Mestadels jag var ledsen för mig själv, för att inte märka hur mycket jag saknade i min brådska att göra alla de saker, för att inte ta hand om mig själv i dessa krävande dagar av moderskap.

Mannen stod där med armarna korsade klart osäker på vad du ska göra av mig. Jag väntade.

"Bara ta din tid," sade han slutligen, hans röst bara lite mjukare än innan. Sedan gick han snabbt att hans tomgång bilen och körde iväg.

Jag satt stilla en stund, mitt hjärta bultade, tårarna strömmande.

"Är att man arg på dig, Mamma?" frågade min yngsta dotter från sin bälteskudde.

"Inte riktigt," ljög jag. "Han var bara frustrerad för att jag körde för nära honom när jag inte har."

"Vi kommer för sent?" frågade hon.

"Japp, vi är säker på att kommer att vara för sent", sade jag. "Bra sak vi har verkligen inte bråttom längre."

ADVERT

Lägg till din kommentar