6 Sätt att Ha ett Barn är Som att Vara en Aningslös Turist

Mitt tredje barn är på grund av nästa månad. Jag vet att nu, jag ska ha en tydlig, skarp och klar minne av vad det är att ha en nyfödd. Men det skulle ta mitt sinne är fortfarande intakt. Inte bara har att skeppet seglade, men det har gått ner i en hemlig plats nära den Förlorade Staden Atlantis.

Plus, bekvämligheten av Föräldrarnas Amnesia har satt in. Du vet, det Darwinistiska kraft att testamenten dig att glömma att de flesta av dessa uppgifter, så att den mänskliga rasen kommer att fortsätta att avla och, i förlängningen, finns bortom din livstid. Jag har inte glömt allt per se. För att grovt förenkla saker och ting, det vet jag mycket om den nyfödda fasen: Det är hårt men så värt det. Det är en fantastisk och oförglömlig och frustrerande — ofta överväldigande — men det går så fort. Ungefär som en främling som reser utomlands. Ja, att ha ett barn är precis som att vara en aningslös turist.

Tror mig inte?

1. Du behöver inte tala språket. Du vet den känslan — att vandra runt i en dimma, någonstans mellan förtrollad och frustrerad som fan, eftersom du inte kan förstå ett skit som sagt. Du är en outsider. Du kan inte kommunicera, trots desperata försök genom gester, andra bisarra kroppsspråk, böjning och gutteral ljud du känner måste vara universell. Ingen tärningar. Är du försöka be en lokal Parisisk för vägbeskrivning, eller är du som försöker kommunicera, be och samtala med en nyfödd?

2. Du är vaken på alla timmar i natt. Efter en dag fylld av spänning — den vackra platser, nya ljud, etc. — du befinner dig vaken på, säg, 3am. Kanske du besökt Stora Muren och adrenalinet pumpar. Kanske du checkar ut att efter timmar club längs Medelhavet. Kanske du är flygresan ur din jävla sinne och stirrar på ditt hotell taket. ELLER, du kanske har en nyfödd som tycker att fest är drivs av månens ljus.

3. Allt kostar en förmögenhet. Varje resa kräver förberedelse, Kläder. Travel gear. Prylar. Och sedan, efter månader av sådana prep, din komma till din destination och inser att det finns alla typer av must-haves inhemska till detta land. Dina inköp sätt mer skit än du någonsin, någonsin behövs — eftersom du har utvecklat en bisarr benägenhet att betala en premie på precis vad som helst. Trots noggrant planerad budget, kostnader tyckas oroväckande i proportion till vad du tänkt spendera i början av detta äventyr. Så. Är du på en internationell semester, eller gör en nyfödd bor i ditt hus?

4. Lokalbefolkningen kan vara fientliga. Du har gjort ditt bästa för att vara artig, för att vara en slags ambassadör i ert land, att ha tålamod och seder, men lokalbefolkningen kan bara suga, eller hur? De verkar för att håna dig, låtsas inte höra dig och inte bara ge några bra ledtrådar om den låg på marken. Ja, ditt barn är på samma sätt. Hon kommer även spotta på dig och skrika i ditt öra för timmar på slutet. Där är övervägande, människor?

5. De platser som är vackra, men det är inte lätt att navigera på denna plats. Visst är det härligt här — och jag har aldrig sett någonting liknande detta — jag är så lycklig att vara här. Men människan, det är ansträngande. Jag önskar att jag kunde njuta av det mer. Jag mår dåligt att säga detta, men jag tror att jag har fått nog nu. Det är dags att gå tillbaka till mitt vanliga liv. Jag saknar normalitet — och min säng. Exotiska resor eller mamma till en nyfödd? Svårt att säga.

6. Du försöker övertyga dina vänner att komma tillsammans. Vem vill uppleva detta ensam? Varför måste du övertyga alla dina likasinnade väninnor att ansluta dig. Jag vet, jag vet — det är en stor resa. Men det ska bli kul! Naturligtvis kommer vi att hålla budget! Jag har forskat allt! Du lever bara en gång! Du kommer sååå ångra det om du inte! Och varför inte göra det tillsammans?! {Textning: jag är scared shitless att göra detta på min egen och jag tar du med mig}. Flickornas semester i sommar, eller en grupp resa till Arbete & Leverans?

Och här trodde jag att min nästa exotiska resa var omsorgsfullt långt in i framtiden. Inte alls! Men, egentligen, vem vill följa med mig? Eftersom det är fortfarande skrämmande tredje gången.

Och var fan är min guide?

Relaterade inlägg: Minst 70% Av Att Vara Förälder Suger

ADVERT

Lägg till din kommentar