Jag Slutade att Tvinga Min Son Att Göra Sina Läxor, Och Här är Vad som Hände

Jag hade hört alla argument mot att tvinga barnen att göra sina läxor tillsammans med den forskning som styrker hur värdelös läxor är i första hand, särskilt i grundskolan.

Jag skulle läsa artiklar som kritiserar dig den typ av föräldrar som faktiskt göra deras barn med läxor och projekt för dem, men jag kan säga att jag aldrig riktigt föll i denna kategori. (Ärligt talat, hur skulle en förälder även åstadkomma detta? Jag kan inte ens räkna ut första klass Gemensam Kärna matte!)

Och ändå har jag definitivt svävade. Jag tjatade. För de första åren av grundskolan, timmarna mellan 3 och 6 p.m. blev de timmar när jag skulle tigga och be min son att äntligen bara sitta ner och heck att göra sitt jävla läxor .

Middag och efterrätt var försenad tills han gjorde det. Så var TV. Vi har alltid som gav honom tid efter skolan för att inte tror att om skolan eller göra läxor, men vid en viss punkt, att jag skulle göra honom hunker ner och komma till verksamheten.

Som han alltid gjorde hans läxor så småningom, och det i allmänhet bara tog honom 15 minuter att slutföra. Men de timmar som spenderas på att fråga och tjata och inlaga var alldeles oproportionerlig i förhållande till den tid och ansträngning som det tog honom att faktiskt göra det.

Och jag som inte ens tror på fördelarna med läxor i första hand!

Så börjar skolan i år, det år han började fjärde klass, jag bestämde mig för att ta ett mycket annorlunda sätt. Det är inte så att jag inte skulle be honom om att han hade läxor eller erbjuda sig att hjälpa honom om han hade några frågor, men att jag skulle lämna det till honom för att få det gjort.

Till min förvåning har resultaten varit freaking fantastiskt.

Vid första, det var inte vacker, inte alls. Han skulle komma ihåg att göra sina läxor när han låg i sängen och somna, och då han skulle hoppa upp och göra det, som helt skruvas upp läggdags (och detta mama behov timme eller två av tystnad!). Antingen det, eller att han skulle vakna upp i morgon när han inser att han inte hade gjort det, och sedan reta mig för att inte påminna honom.

"Det är inte mitt ansvar, kompis," jag skulle säga, påminner honom om hur mycket han avskydde det när jag tjatade om honom oavbrutet om det.

Men nu, ett par månader i skolan år, något fantastiskt har hänt. Han gör sina läxor, av hans egen vilja, utan att jag ens ber om det — åtminstone för det mesta. Ja, ibland kan jag inte ge honom vänliga påminnelser, och ibland är han fortfarande tappar bollen. Men han oftast blir det tas om hand.

Och får detta: jag har märkt att han är mycket mer motiverade om skolarbetet än någonsin tidigare. Han vill göra bra ifrån sig på sina läxor och projekt. Han ber mig att hjälpa honom att studera för saker. Bara den gångna helgen, han fick oss att spendera fyra timmar att förbereda för skolan hela stavning bee!

Nu, min son föddes med en bit av en konkurrenskraftig streak till att börja med, och han är den typen som gillar skolan i allmänhet, så jag kan inte säga att denna plan kommer att panorera ut på samma sätt för alla barn. Men om du anser det, att kliva tillbaka lite och göra ditt barn är ansvarig för att fylla sina läxor är typ det enda sättet de kommer att lära sig akademisk disciplin i längden.

Tänk på det: Du kommer inte att finnas där för varje steg på vägen i deras akademiska karriär — eller i livet för den delen.

Och det är definitivt ett större liv läxa att lära här, vilka är det som svävar över våra barn " varje rörelse kan vara otroligt svårt att andas, och det blir ingen av oss var som helst. Jag förstår impuls att ingripa, särskilt i den arenan av akademiker, eftersom vi vill att våra barn för att göra bra (och let ' s face it, sina prestationer mata våra egon också).

Men det bästa sättet för barn att växa och bli självständiga är för oss att ta ett par steg tillbaka. Låt dem göra misstag. Låt dem misslyckas ibland. Det är hur de ska lära sig att köra bil för framgång ska komma inifrån, och inte för att behaga någon annan.

Så sluta vara läxor polisen, verkligen. Avsluta det med tjat och svävande. Det kan kännas skrämmande vid en första — och lita på mig, ditt barn kommer att röra upp — men i det långa loppet, och ta ansvar för ditt barn i knät kommer att spara alla en hel del problem och i slutändan kommer att göra ditt barn mer framgångsrikt i slutet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar