Jag Slutade Göra Min Familj Tvättservice (Och jag Har Inga Planer på Att Återuppta denna Uppgift)

Den berömda skådespelaren Ed Asner sade, "Fostra barn är en del glädje och en del gerillakrig."

Han var tvungen att tänka om tvättstugan när han sade detta, combat zone — det utrymme i vilket rimlig föräldrar förvandlas till blodtörstiga krigare hell-bent på seger.

En tom tvätt korg är en sublim syn, och erbjuder ett flyktigt ögonblick av total tillfredsställelse.

Men.

Med två tonåringar, dessa stunder är lika sällsynt som att upptäcka en lila-randiga zebra i de skogsklädda kullarna i Pennsylvania. Mängden av smutsiga kläder som produceras av människor mellan 13 och 18 är anmärkningsvärt. Korgen är aldrig ledig för mer än 60 till 90 minuter, och detta händer bara om att tvätta cykler är exakt anpassade till nämnda ungdomar " tvingas tid borta från hemmet, dvs, när de är i skolan, praktik eller arbete.

Det är inte allmän kunskap, men våra ungdomar ta en hemlighet tvättservice löfte när de kommer in i puberteten:

1. Bör ett plagg prövas på för en eventuell outfit, men fungerar inte, det måste tvättas istället.

2. Inte hänga upp blöta handdukar. Rätt plats är böjt i en fuktig bollen i botten av tvätt korg.

3. Under inga omständigheter bör de bära en pyjamas, två nätter i rad.

4. Kappor måste tvättas två gånger i veckan.

5. Det mest förnuftiga plats för något som du inte vill lägga i en låda eller garderoben är i tvätt korgen.

Min man, en slags jag-älskar-att-göra-det-tvättservice typ av kille, medan välmenande, förstår inte att jag ska vänta tills lördag när han är fri att göra det tvätta som det skulle vara kläder rinner ut ur badrummet, i hallen, och över på andra våningen, i foajén.

Du kanske har gissat att tvätt har aldrig gjort min topp 10-lista över favorit aktiviteter. Men som standard, eftersom jag jobbar hemifrån, de flesta tvätta arbetsuppgifter som faller på mig.

Nyligen, men jag nått min tvätt tröskeln. Efter att ha genomfört fyra massor av tvätt tidigare på dagen bara för att hitta tvättkorg svämmar över på kvällen, jag bröt.

Jag var bitter, irriterad, förbannad.

Jag var satans trött på att tvätten!

Och glömma att vika den!

Detta var inte mitt jobb. Jag hade hus att sälja. Romaner att skriva. Oändlig mat att göra. Går att ta. Fem hundra barn för att titta. Böcker att läsa. Jag var inte få betalt för att göra tvätten, och jag får ingen känslomässig tillfredsställelse från det som helst.

Tillräckligt. Gjort.

Så jag gjorde vad varje rimlig människa skulle göra under sådana svåra omständigheter.

Jag gick i Mål. Hem varor avsnitt.

Och jag köpte fyra försvårar.

Då ringde jag till en familj möte och förklarade att jag inte längre gör tvättservice.

Någonsin. Igen.

Min man var allt för den nya planen. Men min dotter gnällde att det var helt orättvist som att jag hade gjort hennes bror tvätt för 17 år, och om denna nya lag skulle stå, hon hade bara blivit 14 år ut av mig. Min son slags stönade och gick sedan till sitt rum. Jag tar gärna in min nya hämmar i ryggen av min garderob. För ett par dagar fick jag dåligt samvete för det eftersom man var tvungen att vara ensam med så lite kläder i den.

Min bästa vän trodde jag skulle vara helt orimligt. "Barnen har nog att göra. De kommer inte att ha tid att göra tvättservice." En annan flickvän slags smirked, och jag kunde berätta att hon tänkte, "Det kommer aldrig hålla sig." Men andra kvinnor som tittade på mig med chock och fruktan.

Kan det vara så?

Är det möjligt?

Nu, en del av framgången för tvätt i kistan är att släppa någon här-har-att-vara-snygg-OCD-typ-tendenser du kan ha. Jag gillar saker snyggt, så det var lite svårt för mig. Åh, vad jag ligga — i slutändan var det sååå lätt att sluta göra tvättservice. Lösningen för mig var att stänga dörrarna till mina barns rum.

Åtta veckor har gått sedan min "Klar Med Tvätten" proklamation.

Hur går det?

Tja, jag inte gör någon tvätt men min egen.

Vecka efter vecka, mina älsklingar är att utveckla sin sanna penningtvätt personligheter. Min son har gått från att lagra ren tvätt i torktumlaren för att kasta den på hans golv till fyllning i sin garderob. Han har inte listat ut att han skapar en hel del stryk för sig själv. (Nope, inte att göra det heller).

Min dotter tvätt färdigheter utvecklas snabbt. I början, att hon skulle kasta den rena tvätten på toppen av sin säng. Men detta gjorde det svårt att sova. Tvätt korg visat sig vara en praktisk förvaring av fordon, och nu — drumroll, vänligen — hon är fällbara hennes kläder och sätta den i hennes klädskåp. Betyg!

Min man älskar att göra sin egen tvätt varje söndag.

Mig?

Jag har haft för att köpa fler kalsonger.

Denna strid har vunnit!

Inte för att skryta, men jag kan vara nå mytisk status. Folk viska när jag passerar. En vän texted mig en Grattis på Mors Dag hälsning med en postscript-att säga att hon köpte hela hennes familj försvårar.

ADVERT

Lägg till din kommentar