Jag Slutade Städa Upp Min Familjs Saker, Och Här är Vad som Hände

Förra helgen tog jag lite ledigt. Jag vet, jag vet. Vad innebär det? Du frågar. Du är en mamma, eller hur? Hur fan kunde du få en "ledig dag?" det kan man undra. Det låter löjligt, eller hur? Omöjligt? Ja, det gjorde jag. Och det var härligt. Låt mig förklara.

Jag hade kämpat ett virus för ett par dagar och var helt utbränt, mentalt och fysiskt. Jag gjorde ändå den 961 dagliga saker som krävs av moderskap. Jag menar, att du inte riktigt tror alla det ansvar som gick bort, gjorde du? Jag är fortfarande beredd mat för barn såg sina grundläggande säkerhet, bad dem att borsta tänderna, medierad argument över Nerf vapen och Minecraft världar och vems tur det var att få Dory gaffel på middag. Jag torkade av minst en rumpa som inte var min egen, och sett till de tvådde sina händer.

Men här är vad jag inte göra: Plocka upp någon skit.

För ärligt talat, jag är trött på det. På en given dag mitt hus är en enda röra eftersom allt är överallt, och jag behövde en jävla dag. Min räknare är alltid täckt med läxor papper och halvvägs klar hantverk projekt och skatt dokument och räkningar som ska betalas och påminnelser, listor och en slumpmässig strumpa och en trasig leksak som någon tycker är salvageable och tillstånd glider och en granola bar som ett barn svär hon ska avsluta senare och rätter som tvättas och rena rätter som är på torkning...

Och det är bara min räknare.

Soffan är fortfarande kvar, tror jag. Jag har inte sett den på ett tag. För länge sedan i en galax långt, långt borta var det en plats för människor att sitta på, inte en catch-all för tvättservice och kuddar och filtar och böcker och leksaker och snacks och dockor och uppstoppade djur och mer än halvvägs klar hantverk projekt...

Så ni kan föreställa er skick våningar.

Jag känner att allt jag gör är att tjata. Allt jag gör är att säga "plocka upp" och "sätta detta away" och "det här hör inte hemma här" och "vad fan är det här" 8000 gånger per dag. Allt jag gör är tik och klagar som jag snavar över skor och hitta förlorade bibliotek böcker och upptäcka Nerf dart fastnat på badrumsspegeln.

Tja, jag var bara för trött förra helgen. Jag låter mitt hus vara en katastrof. Och om någon stannade av, jag kunde inte säga att det var trasigt eftersom vi gjorde en episk science-projekt. Eller starta en trädgård. Eller rensa ur garderober. Det var en enda röra, eftersom jag var trött på att plocka upp alla skit, bara för att se en ny hög med skit åter visas i exakt samma plats 11 sekunder senare. Och mer än att plocka upp allt, jag var trött på att läxa upp alla andra för att plocka upp allt.

Jag är, Jag sade. Frid!

Mina barn var förvirrad i början. Vem är denna kvinna? de frågade. Jag menar, hon ser ut som Mamma, men hon är inte spotta eld på oss eller hotar att kasta bort våra episka Lego skapelser som vi lämnade över köksbordet. Detta är konstigt, de sade.

Och då de snabbt glömde och gick tillbaka till kastar mitt hus i en blaze of glory.

Så, för hela helgen, jag hade inte fel dem att städa upp. Jag gav noll skiter. Jag visste att vi skulle drabbas av konsekvenserna på slutet, men jag behövde en jävla paus från att vara den enda person som bryr sig om att det finns ett tält i mitt vardagsrum.

Åh, du vill ställa in en Nerf kul fästning? Visst, Jag sade. Bygga Lego i köket? Vad som helst. Jag kollade ut och låta det hela gå. På svansen slutet av en veckas sjukdom, jag ställa in lägret på min soffa med en varm kopp te och kollade på en "Fixer Övre" marathon. Och jag låter dem ha det.

Under dessa två dagar, har jag hört många som skriker och kastar saker. Jag såg enstaka barn slita av mig med mat och dryck i handen. Och jag bara stängde mina ögon och låt det vara.

Och vet ni vad som är konstigt? Det var ganska fantastiskt.

Jag tror att de behövde paus från brand-andning Mamma lika mycket som jag gjorde. De hade roligt att spela tillsammans, att skapa fästningar, med marathon nerf strider, ridning sina cyklar, och att bygga Lego slott, utan anden tjat Mamma säger "inte gör en enda röra!"

Så jag vet att du undrar: hur skrotade var mitt hus vid slutet av det hela? Tja, här är kicker: det var inte mycket annorlunda än någon annan dag. På allvar. På söndag kväll efter att jag hade haft lite vila, jag var redo att komma efter det och har allt städas upp innan veckan började. Vi arbetade alla tillsammans—Legos var svepta i en hink, deras Nerf gun arsenal var lagrade tillbaka till den gigantiska låda i ett hörn av källaren, och alla koppar, skålar och mellanmål väskor var tvättat och slängt i papperskorgen.

Ingenting var permanent trasiga eller förstörda. Och under två hela dagar, ingen hörde mig nag (samt, om att hur som helst. Jag menar, jag är fortfarande mig). På måndag morgon hade vi tillbaka till ordinarie programmering (dvs mig och skäller om ryggsäckar i köket och limstift utan lock).

Men ärligt talat, jag tror att jag ska ta en annan dag (eller hela helgen) för att stänga igen snart.

Ta en paus om du tror att du behöver det, flickvänner. Det är bra för själen.

ADVERT

Lägg till din kommentar