Sluta Tala Om För Mammor Vad De Ska Göra Med Sin Tid

Varje ny dag gryr med en storslagen plan för att genomföra hela min att-göra-lista, men till kvällen, är jag helt slut och funderar över allt jag inte får gjort. Oavsett hur min ädla avsikter, eller hur motiverad jag är, det är bara inte tillräckligt med timmar på dagen för att slutföra en lista över saker som tycks växa för varje minut.

Men överallt jag ser (oftast medan jag sitter där och surfar på internet — oh, the irony!), det är någon slags "expert" galande som om jag har tid att kolla Facebook/äta ett mellanmål/ta en längre soptipp, då jag har tid att träffa gymmet/meditera och göra mitt liv bättre på något sätt. "Inga ursäkter" är deras kollektiva mantra, som de skryta om att ha sex-pack abs trots att föda fem barn, som avslutat sin högskoleexamen, samtidigt som han arbetar 80-timmars veckor och volontärarbete, att driva en framgångsrik verksamhet från hemmet, eller att bära smink och riktiga byxor 365 dagar om året. Om de kan göra det, varför skulle inte alla kunna? Efter alla — som de älskar att påminna oss — vi delar samma 24 timmar som Beyoncé!

Ja. Säker. Teoretiskt skulle jag fylla varenda minut av varje dag att vara produktiv, och jag skulle nog få mycket mer gjort. Men lika trevligt som det låter, där gör "gör vad fan jag vill" passa in i den här ekvationen? Där gör några stunder av avkoppling falla på effektivitet spektrum?

Kanske jag tekniskt göra har tid. Men för att få något gjort, då är det enda kravet. Det är som en recept — bara med mjöl och socker betyder inte att man är utrustat för att göra en tårta. Det är andra viktiga komponenter, som, jag vet inte, ger ett skit. Du har till vill ha för att göra vad det är du fylla din tid med. Du måste få någon form av njutning av det. Och om jag har tillbringat större delen av min dag att göra saker jag har att göra, du satsar din söta röv att jag kommer att "slösa" ett par kritiska ögonblick att göra något som passar mig snarare än något som jag "borde" göra, även om detta något är absolut ingenting alls.

Det finns en anledning till att människor gör ursäkter för att inte göra någon av dessa saker: De är hårda. Fantastiska resultat kräver upprepad kraftansträngning, och ibland är vi så slitna ut från vårt enskilda liv omständigheter som vi helt enkelt inte har arbetet med att sätta ut. Det handlar inte om timmar i dag, inte riktigt. Det är det vi gör är tillräckligt hårt saker redan, och vi är inte säkra på om vi kunde göra en svårare sak — och att försöka och misslyckas skulle vara potentiellt mer skadliga för våra psyken, än att inte försöka alls.

Ibland motivation av andra, oavsett hur välmenande, är inte motiverande alls . Det orsakar bara mig att känna mig otillräcklig, som att jag inte utnyttja mina resurser på ett klokt sätt, och i sin tur, inte i allmänhet. Det är inte bra. Mina psykiska och känslomässiga välbefinnande är inte bara viktigt för mig, men också för att familjen, som har att leva med mig, människor som jag tar hand om. Och om att skydda dessa saker betyder inte spendera timmar på gymmet eller ägna varje kväll till en home business, ja, så får det bli så. "Mamma skuld" är illa nog utan att lägga till ytterligare en röst till mixen säger till mig att jag skulle ha massor av tid att göra vad om jag bara inte var så apatisk och lata .

Även om jag gjorde dessa saker, jag garanterar att mitt sinne skulle komma upp med något annat att kant ut alla känslor av prestation: Den tiden som du använde för att träna kunde ha spenderat på att läsa till barnen, eller Jag kan inte tro att du slösar bort en timme på detta när du ska våttorka att motbjudande, försummade köksgolvet. Om jag ska känna mig skyldig ändå, om jag bläddrar igenom Facebook eller fullända min kropp, gissa vilken jag skulle hellre göra?

Jag säger inte att jag aldrig skulle ägna min tid till att uppnå extraordinära resultat i ett område av mitt liv eller något annat. Jag säger bara att det skulle vara något personligt, något som betydde oerhört mycket för mig. Inte något som någon säger till mig att jag ska få tid för bara för att de gjorde.

Ain ' t nobody got time for det.

ADVERT

Lägg till din kommentar