Att jag inte Skäms För att Skrika åt Mina Barn, Och Här är Varför

En nyligen New York Times artikel hävdade att föräldrar som skriker på sina barn titta i "out of control" och "svaga" och att skrika är "den mest utbredda föräldrarnas dumhet runt idag." Jag diskuterade artikeln med några nära mama vänner, och vi sjöng tillsammans att vi förlorar vår skit på regelbunden och är, åtminstone i detta avseende, misslyckanden. Vi måste göra bättre vi högtidligt kommit överens om.

Men, som ett kliande tag på min tröja krage, längre hade jag i artikeln ord, desto mer irriterad blev jag. Jag fick defensiv. Delvis på grund av att jag skriker på mina barn, i åldern 12 och 8, men också på grund av att varje enskild andra föräldern jag vet skriker på sina barn, åtminstone lite. Även de vänner som jag anser vara modell föräldrar – som har saint-nivå tålamod och vars barn är snäll, modig, envis, välanpassad och ärlig – skrika. Vi alla skrika, varje jävla en av oss.

Så varför dessa skam-y artiklarna hålla poppar upp för att få oss att må som skit?

Innan vi går vidare, låt mig vara mycket tydlig: jag är inte på något sätt förespråkar ohämmad skriker på barnen. Vi ska aldrig, någonsin säga hatiska saker till våra barn eller ringa dem namn eller förringa dem i alla sätt. Jag är inte heller som tyder på att skrika för att bli utnyttjad som en gå-till disciplinära verktyg.

Vad Jag am säger är att, i den hektiska vardagen, skriker händer . Ibland har vi skrika om små saker som att få tänderna borstade så att vi kan få till friggin' skolan i tid. ("FAKTISKT BORSTA DEM. INTE BARA STÅ DÄR MED TANDBORSTEN HÄNGANDE UT UR MUNNEN.")

Ibland har vi skrika om större saker, som när ett barn är på väg att träffa sina syskon. ("NEJ, BARN, DU KOMMER INTE .")

Ibland har vi skrika för att höras över vanliga hushåll kaos. ("OM NÅGON INTE LÅTA JÄVLA SKÄLLANDE HUND IGEN...")

Ibland har vi skrika för att vi på allvar kan inte längre med våra barn, inte för ett enda ögonblick. ("HUR I NAMN AV RUTH BADER GINSBURG ÄR IGENSATT TOALETT IGEN?")

Mitt största problem med denna artikel och andra gillar det är hur mycket nuance lämnas utanför diskussionen. Till exempel den här artikeln använder en undersökning som publicerades under 2013 för att stödja den största delen av sina argument. Studien har förlitat sig på ett urval av data från 976 familjer med två föräldrar med barn i åldern 13 till 14 och använde uttrycket "hårda verbala disciplin." Inte "skriker."

Finns det inte en skillnad mellan hårda verbala disciplin och skriker? Bölande på ett barn för att få deras jävla skor på redan innan de missar bussen är inte alls samma sak som att skrika-att peka ut ett barn för råkat spilla en kopp mjölk.

Nuance. Det är viktigt.

Som ett alternativ till att skrika, artikeln har följande scenario: Säg att ditt barn har lämnat sina skor ute, och du vill få dem att lägga bort dem. På morgonen kan du berätta för dem att göra det när de kommer hem från skolan. Sedan, när du kommer hem, du modell sätter dina egna skor bort. Om ditt barn sätter också sina skor bort, göra en verkligen big deal av att prisa dem—Broadway-stil, jazz händer, stora kramar, massor av skratt och eye-blinkande, etc.

Jag har en hel del problem med denna idylliska scenario.

Först av allt, det finns ingen rekommendation för vad du ska göra om barnet inte sätta sina skor bort. Om ett barn är en robot barn och inte en verklig människa barn, de kommer inte att komma ihåg en instruktion från morgon efter 7 timmar av att vara borta på skolan. Så, vad, bara ignorera när de glömmer? Inte för att jag menar att vi skriker på våra barn för att inte sätta sina skor bort (inte de första 25 gånger, i alla fall), men jag ifrågasätter användbarheten av denna lovsång-bara taktik.

Realistiskt, innan en förälder har även fått en skon, de flesta barn har redan dumpade sin ryggsäck på golvet, berövad sina kläder, och är strimmor naken nerför korridoren smetar oidentifierbara ämnen på väggarna. Vi har att påminna för dem att lägga bort sina skor. Igen. Och igen. Och igen. Gånger en miljard. Och ett par gånger i miljarder, vi kan skrika, eftersom vi är mänskliga .

Även denna artikel och dess exempel tycks riktad till föräldrar med yngre barn, medan den studie som refereras av artikel behandlas specifikt med ungdomar 13 till 14 års ålder. Vill du som förälder din 13-åriga samma sätt som du tillhör dem när de var 6? Om jag gjorde Broadway jazz händer för min 12-åriga, att han förmodligen skulle ringa hans pappa och vara som att, "Äh, jag är rädd, jag tror att mammas kropp har blivit omkörd av utlänningar."

Jag är inte utföra en jävla Broadway-show för min melodi tween för att plocka upp sina skor. Jag berättar för honom att plocka upp dem eftersom det är vad slag som människor gör, och jag kan inte tacka honom, för att plocka upp dina skor är en löjlig sak att förvänta sig att tack för. Bara plocka upp din jävla skor.

Nu gör jag skriker på mina barn över skor vänster? Om jag inte snubblar över dem, nej, jag vet inte. Jag skälla på honom när han drar röv i morgon och håller upp vår bilpool vänner, att vara en trotsig liten skit, testa sina gränser, eller agerar som en sarkastisk know-it-all — all sällsynta stunder, men de hända, eftersom tonåren. Vi har långa samtal efter dessa uppvärmd argument, och min son alltid går iväg att veta exakt vad han gjorde för att bidra till den situationen. Om jag förlorar min coolt att en otillbörlig grad, jag ber om ursäkt för det, men 95% av tiden, om jag skrek, det var en medveten åtgärd för att få igenom honom, och det fungerade.

En annan viktig detalj för 2013 studien noterade—som slätade över i NYT artikel—är att det är en ömsesidig förhållandet mellan barnens beteende och "hårda verbala straff." Mening, ja, hårda verbala straff vid 13 inte förutsäga dåligt uppförande och agerar ut vid 14, MEN vänta för det... barn som missköter sig mer få skrek på mer.

Det är en hönan-ägget-situation, inte obestridliga bevis att skrika kommer att förstöra ditt barn. Samband, inte ett orsakssamband. De kallar detta "barn" - effekten—barnets beteende påverkar föräldrarnas beteende. Jag menar, självklart.

Igen, så vi är helt klart, eftersom jag är säker på att jag kommer att få hatbrev för att erkänna att jag skriker på mina barn: jag är inte förespråkar för alla som skriker hela tiden. Klart, konstant skrika på ett barn skulle bli psykiskt skadligt. Men artiklar som denna med sin kumbaya rekommendationer och avsaknad av nuance göra ingenting, men att göra helt bra föräldrar känner sig som skit. Det är inte bra.

Så om du är en förälder som försöker verkligen hårt, vars barn vet att de är älskade och uppskattad, som är där för skrubbsår och blåmärken och brustna hjärtan och tuffa dagar, som har meningsfulla samtal om vad det innebär att vara en god människa, för att vara snäll, att vara ditt bästa jag, men du kan också skrika...

Du är nog bara bra.

ADVERT

Lägg till din kommentar