Sluta Säga Dessa Saker Att Arbeta Moms (Snälla?)

Innan jag blev gravid, jag hade ingen aning om hur många identiteter jag skulle ta på sig efter förlossningen, bortsett från att bara "Mamma". Jag menar, säkert är inte det tillräckligt?

Tydligen inte. När du blivit mamma, du kan få märkas enligt din utfodring metoder , din sömn strategier din disciplinära åtgärder, och i princip allt annat du kan tänka dig att göra med barnuppfostran. Varje jäkla drag du gör under moderskap, vilket ytterligare bidrar till din "moderskap identitet." Vi är inte bara Mammor vi är "vissa typer" av Moms.

Jag är en Arbetande Mamma." Mängden av saker som folk säger till mig som får mig att vilja slita mitt (redan gallring) hår, drivs mig för att mitt tangentbord idag. För att vara ärlig, de flesta av dessa kommentarer har gjorts av mig stay-at-home moms (SAHM – ännu en identitet). Jag är säker på att du inte menar att vara medvetet kränkande, okunniga eller grym, så förhoppningsvis är denna lista kommer att vara till hjälp för att avgöra vad inte att säga att din arbetstid mom vänner.

1. "Jag vet inte hur du har beslutat att gå tillbaka till arbetet! Jag har gjort valet att stanna hemma med mina barn; vi kommer aldrig att få en sådan tid tillbaka."

För en sak, det var inte ett val, okej. För många av oss, som lever av en inkomst är inte ett alternativ. För mig, som bor hemma aldrig ens in genom sinnet som ett alternativ, så det var bara aldrig kommer att hända. För det andra, tack för att gnugga salt i såret: jag menar, du är verkligen inte säger mig något jag inte vet, om du på allvar säga att jag tror att jag en dag kommer att ha tillgång till någon form av tid som reser enhet? (Det skulle vara ganska coolt ändå, va).

Omvänt, för många av oss återvänder till arbetet är ett val. Vissa av oss älskar våra jobb, de utgör en stor del av våra identiteter utanför Mom. Även några av våra kunskaper som verkligen behövs i världen. Du behöver oss för att vara på jobbet. Nästa gång du ber om en kvinnlig barnläkare, gynekolog eller barnpsykolog, fråga dig själv där du skulle vara om vi alla "valt" att stanna hemma med våra barn.

2. "Du har ingen aning om hur tufft det är att vara en SAHM – på arbetet du får din egen avbrott för lunch, det sociala livet, kan kissa i fred, och min dag är så fullt upp att springa ärenden, laga mat, tvätta och gå på möten som du skulle inte tro hur upptagen som det är."

Okej, för en sak – jag har faktiskt tillbringat hela dagar med mina barn innan, du vet. Helger, semester, sjuk-dagar: jag vet hur det är att vara runt dem hela dagen. För det andra, gissa vad? När jag är på jobbet, jag vet inte riktigt få pauser heller! Du vet de möten du pratade om, shopping och planering? Vi har fortfarande att göra dem, vi bara trycka ihop dem till platser som avbrott för lunch, och ja, på grund av den skönhet av online shopping och utnämning bokning, ibland i dessa kissa bryter du begär så mycket. Plus, de flesta i dag tas upp med, du vet, att göra mitt jobb.

Efter jobbet, jag behöver fortfarande att handla, delta i möten (om jag kan få dem utanför arbetstid och inte behöver ta semester) och när jag äntligen kommer hem, det är då jag kan börja laga mat och göra hushållssysslor. Jag satte upp en barnvänlig aktivitet (eller Blippi på TV) och börja göra middag. Om det finns tid, och det är också då nästa dags lunch är gjort, annars är det nästa (mycket tidigt) på morgonen.

När alla är i sängen, det är då tid finns för tvätt, som sedan kan vikas och tas bort nästa morgon innan jobbet – eller till vänster i en hög till en annan dag, vilket är mer troligt. Rengöring av badrum, dammsugning, moppning, hushålls underhåll? Japp, som alla måste passa in någonstans också. Raster? Pffft.

3. "Ja, men det finns mycket mer röra att städa upp när ditt barn är hemma än när de är på dagis hela dagen."

Tja, jag upp för ett bra några timmar med min son innan vi beger oss iväg till jobb och dagis. Som jag är säker på att du är medveten om, det är gott om tid att göra en enda röra. Eller två, eller tre. Om — och det är en stor om — Jag får tid att rensa dem mässar innan jobbet, då kan jag garantera att det kommer att bli mer mässar efter vi kommer hem, rätt i mitten av att laga mat, förbereda lunch, städning och göra tvättservice.

På samma sätt, våra barn fortfarande äta samma mängd mat om de är inne eller utanför hemmet, du vet. Jag vet, logisk rätt? Vi bara laga mat och diskar i sina lunchlådor, redskap och vår matlagning grejor när vi kommer hem.

4. "Jag tycker synd om dig, missar så mycket med dina barn."

Tja, detta är snyggt utförd, men missriktad och nedlåtande. Tack för att bry sig tillräckligt för att känna dåligt för mig. Jag vet att du inte försöker vara medvetet grym, men ingen gillar att bli ömkade – de flesta av oss behöver inte vara – och att säga att du mår dåligt för oss i grund och botten känns det som att du talar om för oss att vi har gjort fel liv beslut.

Titta, jag vet att det är inte en tävling . Livet för mig är upptagen, men förmodligen långt mindre än andra människor. Mycket mer så än andra människor. Jag vill inte komma in i ett krig med någon. Jag önskar verkligen att folk skulle sluta med några av de myter om att arbeta mammor och hur "lätt" i våra dagar är. Jag önskar att de var. Det är de inte. Det är allt.

ADVERT

Lägg till din kommentar