Varför Vi Måste Sluta Säga "jag är Ledsen" för Att Kvinnor Som Har C-Sektioner

När en kvinna har en baby, en av de första saker vi vill veta "hur det gick." Var det snabbt eller timmar och timmar av arbete? Gjorde du får en epidural (också en riktigt fram frågan om morsan inte erbjuder det upp till dig)? Trodde du att det var smärtsamt? Har du en bra läkare? Har du en vaginal förlossning eller ett kejsarsnitt?

När jag fick min dotter, arbetskraft fått felaktig start från get-go eftersom mitt vatten bröt med mekonium nu (med andra ord, hon bajsat inne i mig). Med mina långvarig arbete har vi utvecklat en infektion, eftersom det är bättre än arbete än arbete och samtidigt känna som om du har influensa? Min kropp noped rätt ut av det och bestämde sig för att sluta. Ja, min livmoder är en smitare (det visade verkligen sina sanna färger i födelse #2).

Så med barn " puls att gå överallt och jag känner mig som skräp, in i operationssalen jag gick. Tack gode GUD. Jag var så redo. Jag kände mig som absolut skit och jag ville bara träffa min baby. Det var ett lyckligt ögonblick mellan mestadels torr häver i en hink och eventuellt på narkosläkaren som jag hörde min söta lilla flicka gråta. Allt var bra! Jag brydde mig inte om ett dugg. Jag var en mamma, jag höll på att bli medicinerad för illamående jag var känslan och den smärta som jag var i, och min dotter var att få lite extra vård hon behövde.

Så ni kan föreställa er min förvirring när alla höll adjö till mig. "Åh, du hade en C-avsnitt? Jag är ledsen!" Jag menar, hade jag leverera en utlänning? Varför är du be om ursäkt? Hon är perfekt, att vi är på väg hem, jag får härliga doser av Percocet. Mina magmuskler kommer aldrig att bli detsamma, men som gick ut genom fönstret på veckan och 39,5 när jag gick från att inte ha några bristningar på 9:00 för att vakna upp och se ut som jag blev massakrerad av en flock vargar när jag kom in i duschen vid 8 på morgonen

Det fortsatte, och inte alltid direkt ber om ursäkt. Ibland var det ser ut. Gillar att cringey titta du ge någon när de berättar att hela familjen fick magsjuka . Möjligen det värsta är när människor säger "jag är ledsen att du missade på förlossningen." Gjorde Jag Det? Gjorde en baby inte lämna mig? Var det inte en bebis som växer inuti mig, som nu är på utsidan att dricka ur min vänstra boob som vi talar? (Min högra boob var alltid min underperformer. Min vän och jag ringde vår låga utbudet bröst våra "Nemo" bröst...för att få det? eftersom Nemo hade en fin? Jag får ut spåret).

Så då vi predikar all denna retorik om C-avsnitt vara bra också, men det har vi inte lever som vi lär. Den Internationella Kejsarsnitt Medvetenhet Nätverk är ganska mycket grundade sig i tanken att din kropp kan fungera på rätt sätt nästa gång, trots att där irriterande C-avsnitt du hade första gången. Det är bara att lyssna till ett bollplank för människor som säger VBAC är bra. Folk hänvisar till vaginala förlossningen som den naturliga födelsen eller normal födelse (jag tror att folk är rädda för att prata om vaginor, vilket är super irriterande). Vagina, slida, vagina, slida, vagina. Det. Nu kan du prova det.

Nu när det är ur alla våra system, kan vi kalla dem vaginal förlossning eller kejsarsnitt födda? Och sedan vänster och höger har du människor att be om ursäkt för det sätt du födde. Hur är det meningen att vi ska må bra om vad vi åstadkommit när människor är ständigt jämföra oss till kvinnor som födde vaginalt eller agerar som den väg vi tog våra barn till denna värld är onaturligt eller fel?

Jag säger inte att det inte finns kvinnor där ute som inte är besviken på med en C-sektionen. Om människor kommer till dig och berättar för dig att de är tråkigt om deras födelse, eller de är traumatiserade, det är helt acceptabelt att då säga att du är ledsen för hur de känner och fråga hur du kan hjälpa till. Men det är inte okej att ta någon, eller liknande, förväntar sig att någon som hade en vaginal förlossning är a-okej och allt gick hur de ville.

Min andra leverans mina smitare livmodern beslutat att implodera och flyta mitt barn i min mage att koppla av med resten av mina kroppsdelar. Det var faktiskt hemskt, men resten av mitt inlägg är humoristisk så jag kan inte få alla super allvarlig nu. Iaf, in i operationssalen gick jag igen den här gången och en C-avsnitt räddade mitt och min sons liv.

Vill veta vad min C-section ärr betyder för mig? Det innebär att jag får se mina barn växa upp. Det innebär att om jag hade fött barn för femtio år innan jag skulle inte få se mina barn växa upp. Det innebär att jag får se min son ber om en peanut-butter smörgås för tredje gången idag. Det innebär att jag får höra min dotter säga mig dinosaurie fakta. Det betyder att jag få skicka henne till dagis. Det innebär att jag får se min son säga sina första ord. Det innebär att jag får ta hand om min familj när de alla får magsjuka (ha!). Det innebär att jag kommer att skriva denna pjäs för att du skriver nu.

Jag är inte ledsen för min C-avsnitt. Jag tycker illa om kortisol jag var tvungen att uthärda. Men leveranser? Resultatet av detta? De är en del av mig och jag är så tacksam för att jag lever i en tid när medicinen har kommit för att ge mig den familj jag så avgudar.

Språket är viktigt och sättet vi kommunicerar på kan spela en roll i att bestämma hur en person uppfattar sig själva. För att inte tala mammor är extra känsliga efter att bara ha en baby. Så nästa gång du hör talas om en mamma som bara hade ett kejsarsnitt, gå bara gratulera henne.

ADVERT

Lägg till din kommentar