Låt oss Sluta Säga C-Avsnitten Är Lätt

Jag har sett en epidemi nyligen av kvinnor som passerar utanför en C-avsnitt som något som är "enkel" och "bättre alternativ" till att trycka på en baby av din lady delar, när uppriktigt sagt, som inte kunde vara längre från sanningen.

Häromdagen talade jag med en grupp kvinnor om mina kommande schemalagda C-avsnitt, och de uttryckte hur lycklig jag var att inte behöva gå igenom den smärta och ångest för en vaginal förlossning och att jag skulle vara tillbaka till min dagliga verksamhet och på min fötter "på nolltid." En av dem sade, " Det är ingenting. C-sektionen är en bris. "

Jag minns att jag gick bort och undrade om något var fel med mig. Även om min förra C-sektionen var 5 år sedan och utan komplikationer, jag kommer ihåg att det var traumatisk och bortom smärtsamt. Jag minns att jag bokstavligen vill dö för de första 24 timmarna efter ingreppet. "Kanske var jag bara vara dramatiska," tänkte jag. Säkert är min erfarenhet kan inte vara ett extremt motstånd mot att uppleva dessa kvinnor var att porträttera.

Det var tills jag hade en upprepning C-sektionen för en månad sedan och insåg att jag var, i själva verket, inte att vara dramatisk och att dessa kvinnor måste vara vanföreställningar .

Jag har kommit till slutsatsen att de kvinnor som säger att en C-sektionen är "inget annat än ett snabbt och lätt, utan problem operation" är antingen batshit crazy, liggande för att underlätta ditt sinne, eller C-avsnitt enhörningar. Ja, C-section enhörningar existerar. Jag vet detta eftersom vissa av dessa kvinnor är mina vänner. Jag hatar dessa kvinnor. Ok, jag att inte hata dem, men jag är bortom avundsjuk på dem och vill veta deras hemligheter.

C-sektionen enhörningar är utskriven från sjukhuset, bara för att komma fram till deras hus för att dyka öppna en flaska vin och laga en extravagant middag för sin make, alla med sina barn fastspänd på bröstet i Ergo. Att de inte känner smärta och knappast inser att de även hade en större operation. Jag hade en flickvän som var dricka champagne på sjukhuset en dag efter leverans. Lucky bitch. Jag kunde inte ens begripa att göra en sådan sak. Jag hade förlorat så mycket blod, jag såg ut som en karaktär från The Walking Dead . Bara dricka min tranbärsjuice var jobbigt. Jag kan försäkra er om att det sista jag tänkte på var att dricka alkohol.

Låt dig inte luras av dessa kvinnor.

De kallas enhörningar av en anledning. Om du jämför dig på att dessa majestätiska varelser, du kommer till slut upp med känslan att något är fel med dig, vilket absolut inte är sanningen.

Om du vill sluta läsa, jag förstår fullständigt. Jag kommer att vara mycket verklig om några av de saker som hänt mig efter förlossningen som var aldrig som nämns i baby böcker (eller åtminstone inte de som jag läst).

Det är inget fel med dig om du känner att du vill dö.

I själva verket tror jag att det är något fel med dig om du inte känner att du kommer att dö. Du bara hade en större operation. Jag bryr mig inte hur många mediciner som de ger dig. Om man inte sätter dig i en koma, det kommer att göra ont som fan.

Gör vad du måste göra för att överleva.

Ta medicin. Skicka ditt barn till förskolan. Mata honom eller henne formel. Dessa första dagarna knappast definiera dig som mamma och påverka ditt barn. Du ska bara ta hand om du så att du kan vara den bästa mamma du kan vara när du lämnar sjukhuset och inte har alla dessa betalas hjälpande händer.

Du kan känna dig som att du har en UVI under överskådlig framtid.

Korrigering: Du kan känna sig som att du kissar brand lång när du lämnar sjukhuset och tydligen är detta en helt normal. Det ironiska är att det kanske inte ens är en UVI, men bara blåmärken och misshandlade blåsan med en kateter och saker flyttas under operation. Ja, detta är en riktig sak — en blåsa blåmärke. Och om du har att sätta på kranen bara att börja urinera process, det är inte ovanligt heller. Jag var övertygad om att de hade ett hack mitt i urinblåsan under operationen eftersom smärtan jag kände var outhärdlig, men nope, inte bara en del av "den helande processen." Innan blåsan frågor äntligen avtagit på tre veckor, jag var redan på att förbereda sig för ett liv av bär och Beror en hel del obekväma offentliga utflykter. Tacka Gud, min kissa problem försvunnit.

Amning kan göra dig sjuk.

Detta kom helt ur vänstra fältet för mig, eftersom jag hade ammade innan utan problem. Jag kunde inte förstå varför varje gång jag försökte amma, jag kände mig som att jag var på väg att gå ut och kräkas.

Min man trodde att jag var dramatisk och försöker få ut av mina moderliga plikter, men han slutade äta hans ord, tack vare Google. Jag är inte säker på hur nya mammor överlevde innan en ålder av Google. Min forskning informerade mig om att en liten procentandel av kvinnor blir sjuka av amning. Det är antingen hänföras till ett lod i blodtryck, uttorkning av förlust av vätskor, eller ett dopp i blodsocker. Lucky me. Jag är alltid en av de "sällsynta" statistik.

Så om du plötsligt känner mig hemsk när du ammar, kom bara ihåg, du är inte ensam och det bör avta i 6 till 8 veckor. Ingen big deal, eller hur?

Det kommer att svettas, svettas, och mer svettning.

Jag har på allvar aldrig svettas så mycket i mitt liv. Jag visste inte ens att jag hade så mycket vätska i mig. Det var obeveklig, dag och natt. Jag var tvungen att ändra min tröja och använda deodorant inte mindre än 10 gånger per dag. Det var äckligt.

Och du kan väl sova utan lakan på sängen eftersom mellan svettning, spotta upp, och bajs explosioner, kommer du att ändra dessa lakan fem gånger om dagen. Ska du bara släppa dig från det ansvaret. Jag fann mig själv be om ursäkt till människor i förväg för min ymnig svettning problem och BO. Inte undra på att besökare slutat att visas upp.

Ditt snitt kan delvis delat öppen.

Detta var min största rädsla, och det hände mig. Och efter att ha hört med en handfull av mina väninnor, insåg jag att denna hemska händelse är faktiskt ganska vanligt. Det hade hänt att minst fyra av mina nära väninnor.

Varför var det ingen som talar om detta? Det är som att de är del av något hemligt sällskap av C-avsnitt krigare. De är tikar för att de inte varnade mig om detta, eftersom jag var livrädd när det hände. Jag är ganska säker på att jag nästan svimmade och min man var tvungen att övertyga mig att inte ringa 911.

Jag måste dock säga, att förutom att det är fula, snitt för att så småningom läka och nu ser helt normal.

Du kommer att känna dig som en ogiltig.

Du inser aldrig hur ofta du faktiskt böja sig och plocka skit fram tills att du säger att du inte kan göra det. Jag blev super förvånad över att jag ens hade magmusklerna, än mindre sådana som jag beror på så mycket. Du skulle tro att jag hade sex-pack abs pre-operation av hur mycket du inte att kunna använda dem hindras mitt liv.

Och räkna med att ha en uppdelning eftersom du är så frustrerad över att du inte kan göra de saker du vill ha. Jag minns att jag grät för att jag inte kunde nå min sons sippy cup. "Hur kan jag ta hand om två barn om jag inte kan ens göra honom en drink?"

Ja, hormoner att göra för mycket drama och irrationellt tänkande.

Vilket leder mig till min andra punkt...

Du kommer att känna dig som galna och irrationella.

Detta betyder inte att något är fel med dig. Hormoner är en tik. Och till råga på off, du har alla dessa kvinnor att gå på och om hur glad och slutföra de känner sig efter förlossning, och här kommer du att känna mycket skuld, eftersom du har en hård tid. Fan de Baby Center-chat-rum. Ha en bebis med oss en stor omställning, så skär dig själv lite slack.

Om du nu inte kan skaka din funk efter sex veckor och fortfarande kämpar för extrem ångest och känner mig som världens avslutas på dig, få lite hjälp. Jag vet att det är svårt att erkänna att du inte kan hantera det hela, men modern medicin kan vara en livräddare, och du måste göra vad du behöver göra för att ta hand om dig och barnet. Anti-depressiva har fått mig igenom några mycket mörka tider i mitt liv. Egenvård är avgörande.

Förlossningen är jäkla svårt, oavsett hur som barnet gör sin debut. Det finns inga "enkla vägen ut," om du är en av dessa magiska kvinnor på TLC som inte visste att hon var gravid förrän hon nös och bebis dök upp i hennes badkar.

För resten av oss, det är bortom smärtsamma och traumatiska. Skär dig själv lite slack, och inte jämföra dig med andra. Alla återhämtning är unik och inte nedvärderas.

Bara hålla att ny bunt tätt och dagdrömma om den dag som du kan berätta för dem, "jag gick igenom ett helvete för dig, så att du bättre att äta dessa ärtor."

ADVERT

Lägg till din kommentar