40 Är Inte "Den Nya 20" Och Här är Varför

När jag var i tjugoårsåldern, jag i hemlighet älskade det när folk sa "Ya know, 40 är det nya 20" eftersom det innebar att mitt liv var inte över när jag började få grått hår, rynkor, och läckra kroppsdelar började sag.

Men om jag är ärlig, jag fick det helt fel — jag bokstavligen trodde att kvinnor var att säga detta, eftersom dessa saker inte hända att några av dem och kanske skulle jag vara en av de lyckliga.

Vi håller tummarna. Hur kunde 40 vara utmärkt om du var på väg att gro snirkliga vita hårstrån?

Vad mina 20-år gamla jag visste inte (bland så många andra saker) var att med varje år som går, för varje decennium, blir du mer raffinerad. Du blir mer du och kasta versioner av er som aldrig har känt äkta eller inte tjänar du på ett sätt som du förtjänar.

Du ser, 30 är det nya 30 och det är fucking amazing.

40 är det nya 40.

Och jag kan med 100% säga sanningen, fan det blir bra nu.

Och jag hör 50 är där det verkligen.

Och 60? Jävla glömma det. Eftersom det är när alla skit som vägde ner dig för de flesta av ditt liv löv på grund du be den.

Eftersom du har lämnade det backspegeln av ditt liv och kan glatt säga "fuck rätt off" till saker som inte lägger en hoppa i dina steg eftersom du har dabbled i dem tillräckligt många gånger för att veta att du är gladare när du fortsätta att gå rätt av dem.

Och jag hör att du har möjlighet att göra detta på ett sätt som den 20-åriga versionen av som du aldrig kunde, eftersom du fortfarande var nyfiken, lär fortfarande vill fortfarande att testa saker och ibland inte helt redo att lyssna.

Du ser, det handlar inte om att vända en viss ålder, och helt plötsligt få beströs med fairy dust, så att inget som besvärar dig och du inte bryr dig om celluliter. Du behöver inte vända på kalender-sidan och omedelbart blivit allt Zen-liknande.

Nope, inte ens nära.

Men vad som händer är att du lär dig att vara du bättre, även om det inte är den version som du skulle kokas upp i ditt sinne.

Jag fick en skilsmässa för några år sedan och jag har aldrig, i min vildaste fantasi, trodde att jag någonsin skulle vara en ensamstående mamma till tre barn och dating på 43. Jag trodde att jag skulle vara ett hem tekokare, crafting min väg genom tonåring år mellan deltar i sport-och stavning bin och hjälpa mina barn får redo för skolan dans och kör för klass president.

Men här sitter jag, en förskjuten arbetstid mom. Jag är inte någon av de saker som jag trodde jag skulle vara, men jag är redo att lyssna till mitt forna jag och jag har tagit anteckningar.

Jag har nästan aldrig tid till hantverk, och mina barn hatar att gå till danser och har berättat för mig att det finns inget sätt i helvetet att de kör för klass president.

Och saken är den att jag är bra med allt detta. Vilja, riktigt bra eftersom jag nu vet att oavsett vad som händer att jag klarar av redigering mitt liv att arbeta med min nuvarande situation, oavsett vad det kan vara.

Som kommer med ålder och tid och vada genom hårt skit. Och jag vet att jag inte skulle kunna hantera mitt liv på detta sätt om jag var 23 eller 33 — därför att på den tiden, jag har helt enkelt inte känner mig själv så som jag gör nu.

Det betyder inte att du inte har taskig dagar bara för att du är över fyra decennier. Du fortfarande känner dig hjälplös, får dina känslor att göra ont, och fråga dina livsval på dagligen. Fan, min ångest kan förlora kontrollen inom några sekunder med bekymmer jag hade aldrig i tjugoårsåldern.

Men vet du vad?

Jag är fortfarande jävla bättre.

Jag känner mig själv tillräckligt för att inse att jag kommer att bli bra. Jag har saker som jag har provat som inte fungerar för mig.

Jag har fortfarande chanser jag har inte tagit och jag är inte rädd för att misslyckas som jag en gång var.

Jag vet att stanna i sängen hela dagen, inte får mig att må bättre (eftersom jag har gjort det tillräckligt många gånger).

Jag vet vad sann vänskap och kärlek känns det som så jag marinera i de upplevelser och känslor och acceptera inget mindre.

Din ålder är din ålder — fucking äger den. Efter alla, det är den äldsta du någonsin varit. Du vet det mesta du har någonsin känt om du är 24, 45, eller 57.

Som ni ålder du inse en hel del av de saker du trodde skulle göra dig att rygga tillbaka i dina yngre år inte ens fas dig längre för att du har varit uppmärksam. Du har lyssnat till du. Du har vuxit in i dig själv och att du nu känner dig själv bättre än någonsin.

Varje år blir bättre av den anledningen. Det är inte magi, det är erfarenhet.

Så säger din ålder är den nya "sätt för 20 år sedan" gör dig själv en otjänst eftersom, för fan, du är så mycket bättre nu som du var då.

ADVERT

Lägg till din kommentar