Pappor Behöver inte Beröm, Men Alla Föräldrar Behöver Detta

I November förra året, skickade jag ett mail till mina medarbetare att låta dem veta att min dotter var sjuk och att jag skulle ta ledigt för att ta hand om henne. Jag fick ett antal mail att berömma mig för att ta ledigt eftersom min dotter var sjuk. En person även kallade mig "en underbar far." Varje gång jag stanna hemma med mina barn, jag tar emot denna typ av beröm och beundran. Och jag ska erkänna, när jag läser dem komplimanger, jag kände mig ganska bra om mig själv. Men ärligt talat, är jag även göra något speciellt genom att stanna hemma med ett sjukt barn?

Jag tror inte det.

Min fru arbetar heltid på våra barns skola. Hon tar ledigt för att hand om våra barn när de är sjuka, och jag kan säga med 100% självförtroende, ingen från arbete skickat ett meddelande för att låta henne veta att hon är en bra mamma.

Så vad ger? Varför får jag så många komplimanger för att bara göra samma sak mammor göra med regelbundenhet?

Jag ser det på nätet hela tiden, mödrar att prisa sina män för att diska eller att vika tvätt eller somna bredvid sina barn. För några månader sedan Jag skrev en artikel om hur jag öste min vän med beröm när han berättade för mig om att flyga ensam med sina tre barn. Jag slutade med att ta ett steg tillbaka en bit och frågar mig själv varför han flyger ensam med sina barn var en big deal, men när en mamma gör det, inte ens fladdermöss ett öga. Jag slutade att be om ursäkt till sin fru.

Jag misstänker att anledningen till att ingen berömmer min fru när hon stannar hemma med våra barn, och ingen berömmer en mor när hon flyger ensam, och en miljon andra arbetsuppgifter en mamma som bara gör utan fanfarer, eftersom dessa uppgifter är socialt förväntas av henne. Detta betyder inte att hon inte förtjänar tacksamhet. Mödrar förtjänar mycket mer tacksamhet än de någonsin kunde få under en livstid. Men det är svårt att inte notera denna dikotomi, och fråga: Varför får vi alla fånig över fäder helt enkelt för att de är pappor?

Jag har skrivit om faderskap och föräldraskap för ett antal år nu, och jag får en massa meddelanden, och vad jag har kommit för att ta reda på är, på det hela taget är de flesta fäder kliva upp och bli lika partner. De är pitching i, de blir mer engagerade, omtänksamma mer för sina barn, och tar på inhemska åtaganden utan förtret. Majoriteten av fäder som jag möter älska och respektera sina jämlikt förhållande och behöver inte beröm för att göra vad de borde göra som en far ändå.

Detta är inte att säga att du inte borde visa tacksamhet för fadern i ditt liv. Du borde. Vi bör alla visa tacksamhet till de människor vi bryr oss om. Men beröm är något annat, och jag tror att det är där vi måste ta ett steg tillbaka och undersöka skillnaden. Till exempel, tillbaka till historien om min vän som tog hans tre barn som flyger ensam. När han klev av planet, en grupp människor som klappade. De klappade honom på ryggen och kallade honom en underbar far. Bokstavligt.

Nu det är beröm.

Ja, att flyga med barn ensam är 100% helvete. Men har du någonsin sett den typen av beröm ges till en mor som reser ensam?

Har jag inte.

Jag tror det var en gång för 30 år sedan när en pappa som reser ensam, eller diska, eller komma med sina barn kan ha varit verkade mer lovvärda. Att pappa skulle bryta formen. Men vi är förbi det nu. Missförstå mig inte, om en far gör något verkligt enastående, så ja, prisa honom.

Men diska?

Att flyga själv?

Att stanna hemma för att vara med sina sjuka barn?

Ärligt talat, denna typ av sak som bör förväntas av fäder. Det är inte ovanligt, det är bar. Det bör vara något som en man kommer hem till ett vänligt ord från sin partner, men inte en social media inlägg eller en skara främlingar som hejar på honom när han lämnar en plan.

Lyssna, och du måste älska den person du är med. Du måste visa dem tacksamhet. Bra äktenskap är rotade i tacksamhet, och avgifter ska redovisas. Men vi måste röra oss bort från att förstå att om en man gör något utanför 50-talet bring home the bacon, faderlig stereotyp bör vi överöser honom med beröm. NEJ. TILLRÄCKLIGT.

Många pappor är bra för män som bryr sig om sina familjer och förtjänar att behandlas som en jämlike i föräldraskap slaget, inte någon som förtjänar att prisas för att göra det minsta. Jag vill inte ha beröm för att de gör det minsta och helt enkelt visar upp.

Så nästa gång du ser en pappa göra något faderligt, spara over-the-top beröm. Vi gör bara vårt jobb.

ADVERT

Lägg till din kommentar