Jag Kommer Inte att Ändra Min Sons Sömn Schema För Fester Och Evenemang

Min son fyller två nästa vecka. Hans läggdags är 7 pm. Ibland, om han inte mår bra eller att han hade en lång dag, han går till sängs ännu tidigare. Hans mor, jag känner igen hans signaler som talar om för mig att han är för trött eller sjuk. Detta är sunt förnuft för mig men jag inser att det tyvärr finns det många människor där ute som tror att barn är "bra" när ofta är de inte. Jag kommer inte att ge exempel på över-trötthet ledtrådar så det är inte målet med mitt budskap eftersom du antingen känner dem eller inte, eller om du inte känner till dem men du är okunnig.

Jag har fått höra av många människor under de senaste två åren att jag har en mycket strikt rutin och att jag "borde låta det gå en gång i ett tag eftersom det skulle vara bra för honom."

Det är ärligt talat den dummaste kommentar jag någonsin fått. Om jag gick med det, min son självklart skulle inte vara på ett schema.

Senast, när man pratar med vuxna om en kommande fest, de nämnde att det skulle börja efter 6 pm. Jag vände mig till min man berättade för honom att vi inte skulle kunna ta med vår son.

Inom två sekunder, TVÅ vuxna instämde och sa, "Varför inte?!"

Jag svarade lugnt, "Han går till sängen vid 7. Vi kommer att behöva en barnvakt." Jag trodde att det skulle vara slutet av den. Du vet, eftersom de flesta vuxna bör vara respekt för varandras scheman (eller brist på) och whatnot.

Dessa två människor har fortsatt med kommentarer som:

"Så vad?"

Mitt svar: Så det är ganska nära till hans läggdags för en part ankomsttid.

"Kan han inte sova där?"

Mitt svar: Nej.

"Lol, så han kan inte sova någon annanstans än hemma?"

Mitt svar: Nej.

"Han kommer att sova i bilstolen på väg hem."

Mitt svar: Nej, han vann inte.

"Inte har du någonsin sovit i en bilbarnstol?"

Mitt svar: Nej.

"Vad i helvete?! Aldrig?"

Mitt svar: Nej.

"Du har för att bryta denna rutin, det är skönt att leva lite."

Mitt svar: min son bor en hel del, han bryr sig inte om att stanna upp i ett främmande hus. Hans schema kommer i första hand.

*En massa BS fortsätter på min chock*

Jag kommer låta er alla veta just nu, jag kan till 100% garantera att du, min son inte ligga i sängen vid 7 pm tänka "Fan, livet är så orättvist. Om jag bara kunde gå till sängs vid 10 pm och verkligen leva lite och bryta rutinen. Livet suger. Jag vill bara stanna upp med ett gäng vuxna jag vet inte ens."

Vad kan jag också 100% garanti att du är som min son är mycket glada och friska. Han har en konsekvent, friska schema och jag är inte säker på att jag förstår varför det här är ett problem att människor som inte ens är en del av hans liv. Ett barn i hans ålder behöver 12-14 timmar sömn i en 24-timmarsperiod. Min son tupplurar en gång om dagen på dagis efter lunch någonstans mellan 1-3 timmar. Sedan på natten, han konsekvent sover 11 timmar.

Han vaknar upp glad mellan 6:30 till 7 på morgonen och alltid ler och säger, "Hej, Mamma!" ️

Konsekvensen i barnets liv främjar trygghet, säkerhet, utan att någonsin undrar när hans nästa måltid kommer att vara eller när han kommer att gå att sova. Personligen tror jag att denna försäkran lindrar ångest och negativa emotionella, fysiska och psykologiska beteenden, men för var och en sin egen. Jag har tillräckligt med respekt för människor att inte gå runt och berätta för dem, "DITT BARN BEHÖVER EN RUTIN, herregud" för det är ingen.av.min.business.

Jag kan till 100% garantera dig att han inte någonsin tror att han själv, "Wow, jag är uppe alldeles för tidigt, jag önskar verkligen att jag kunde sova tills minst 9 eller 10."

Jag kan garantera dig att jag inte tror på detta sätt. Jag har inga problem att vakna upp vid 6:30 till 7 varje dag — jag är 31 år gammal och min tonåren är över. Jag sov "i" en hel del i mina tonår. Jag har varit vakna upp vid 7 på helger sedan jag var 22. Sju är ganska bra faktiskt. För ett tag, Noa var att vakna upp klockan 5 på morgonen. Jag ska ta 7, tack. Jag har aldrig tänker för mig själv, "Kanske jag ska lägga honom till sängs vid 9-10 så jag kan sova länge på helgen." Jag ÄR EN FÖRÄLDER NU, jag har haft min tid till att sova i. Jag ska få tillbaka det om jag vill att när mina barn är äldre.

Det har funnits tillfällen när min son har hoppat över en tupplur på dagis, för oavsett anledning och låt mig berätta för er, hans hela lite själv blir ur smäll. Han kastar sig till marken, blir mycket rinnande, har problem med att äta och inte sova gott om natten. DETTA BEROR PÅ ATT HAN INTE TUPPLUR. Så Jag vet min son behov för att en tupplur för att ha en bra balanserad dag och natt.

Min son kommer att kunna bryta sin rutin när han är gammal nog att kunna bryta det. Han har sin hela livet framför honom. Tills han klarar av att sova i för att göra upp med det som krävs om sömn han behöver, han behöver inte ha sin rutin bryts. Han behöver inte gå till parterna att se människor som inte tar sig tid att se honom under normala vakna timmar för ett litet barn. Jag bryr mig inte vad du tror, mina barn kommer att alltid vara min prioritet och om du tror att sätta mina barn före mina egna behov, framför någon annans behov är tråkigt eller ledsen eller patetiskt, då blir det så.

Så nästa gång någon vill berätta för mig om mitt inte-ens-2-åriga son måste "leva lite" och envist hävdar med mig om min livsstil, jag kommer att bryta ner det för dig, och jag kommer inte vara så trevligt. Jag inte behöver eller har tid för toxicitet i mitt liv och jag har inga problem att hålla sig borta från människor. Familj eller vänner. Blod eller inte.

Till alla er mammor där ute som har en konsekvent schema, inte någonsin låta någon sekund antar att det eller få dig att må dåligt för det. Att ha ett schema är den mest fantastiska sak du kan göra för ditt barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar