När blev Det Okej att Inte SVARA på inbjudan?

Titta, jag vet, moderna sätt i en brant nedgång. Jag vet att det är på grund av smartphones, eller Twitter, eller Millennials på sina smartphones och Twitter.

Förra gången vi hade en fest, vi bjudit in 30 personer. Två personer svarade genast, att minska (bortrest). Av de 28 som återstår, 13 OSA: at dagen innan för att säga att de var på väg, fyra för att säga att de inte var det. Fyra textade morgonen: ja. En textas UNDER festen, för att säga "Hej, det ser ut som att jag inte kommer att göra det," som om han var borrning sin väg ut ur fängelset och bara...rann ut i sanden. Resten har vi aldrig hört från på alla, kanske är de döda.

© Flickr

Detta gör mig vild. Jag förbereder för parterna: jag städa mitt hus och dölja alla pinsamma recept, som jag inte kan hitta igen för dagar, och jag behöver dessa mediciner för att koncentrera sig, och jag...öh...vad var det jag säger? Förlåt, jag var bara krafsar genom tvättservice försvåra för mina droger. Jag skrapa tvål crud av tvålkopp. Jag tvätta choklad—det är choklad, från ett litet barn som är kladdiga händer—från duschdraperi, eftersom min make säger att du inte kan ha något i ett badrum som ser ut som det är insmorda med choklad.

Men det värsta, det värsta naturligtvis är de att beställa och förbereda mat. Jag har haft hela "fest" skinka kvar, och ben av saker inslagna i doilies, och inaktuella lådor i frostad Christmas cookies. Jag har slut mat i den första timmen av en part, eftersom alla vaknade på morgonen och bestämde sig för, ja, att de inte vill komma, låter kul, räkna med mig! Jag har avsagt mig själv: Detta är hur den moderna världen fungerar. Det är en flash-mob stil underhållande.

En skademinskande modell för underhållande.

Så vad är en värd eller värdinna att göra? Vi vill fortfarande ha fest. Vi älskar fortfarande våra vänner, även om de inte vet på en tisdag, vad de ska göra på lördag. (Bekännelse: jag vet inte på tisdag vad jag skulle vilja göra på en lördag; jag skjuta upp OSA: ar också.) Men vi skulle VILJA veta hur många som kommer, eller ens om det är någon som kommer på alla. Det sorgligaste turducken är den du äta ensam, för nio middagar i rad.

© Flickr

Så jag ringde Tamar Adler en kock och programledare och författare Det Eviga Måltid en "praktisk avhandling om värdet av matlagning." Hon vet hur man ska kasta en part, och hon har den typ av avslappnad och glad hostessing temperament som människor tycker om mig—människor som är slags, jag vet inte, alltför repressiv om etikett frågor? —skulle göra klokt i att imitera.

Jag sa till henne, "Outline en skademinskande modell för mig här, så att vi kan fortsätta att umgås och kasta parter och ingen blir bent ur form."

© Flickr

"Tja," sade hon, "innan du gör det—försök att höja dina svar på inbjudningar. Jag har hög respons och hög närvaro eftersom jag hype upp min parterna i mina inbjudningar. Jag får det att låta som om det kommer att vara bär på rullskridskor och en cirkus. Höja förväntningarna. Det är Twitter version av fest—inte i att det är för kort, men hjälp vad rubriken-att skapa mekanism människor som är med [i media] för att få uppmärksamhet." (Jag vet inte vad hon pratar om här.) "Måla en bild. Menyn på det, färgen på vinet, att det kommer att finnas läsk vin. Engagera fantasi—i en, okej, ibland ett vilseledande sätt, men på ett bra sätt."

Fick det: läsk vin, dansande flickor. Men vad om beredning av livsmedel? Vad som om min överblivna turducken?

© Flickr

"Ut med röding, i med korv," sade hon. "Den typ av partier som jag hade i tjugoårsåldern...du kan bara inte [servera fisk] längre. Vi hade en middag nyligen som var tänkt att vara sex personer för soufflés och att den utökas till 13 en timme innan middagen. Så jag cyklade till slaktare butik för korv. Vi gjorde ändå det soufflés, och de konsumeras ganska snabbt, så gud välsigne korv. En hel del av mina menyer som nu är baserade på saker som kan frysas [om du har rester]. Braises. Eller picnicky saker. Charkuterier, ost och bröd."

Så, note to self: håll korvar, skinka, bröd och annat tilltugg i frysen. Servera saker som kan frysas om man inte har ätit—jag kanske ska ha en pulled-pork fest!—eller tinade om fler människor visa upp än förväntat.

Och slutligen, frågade jag Tamar, hur ska man hantera den känslomässiga fallout—störning som på det moderna OSA situation? Hon stannade och sade sedan försiktigt, "Om du inte kan hantera din känslomässiga reaktion till personer OSA: ar en timme innan, har du större problem—livets bulor verkligen kommer att kasta dig ur balans. Om du är känslomässigt underbart om det, då kanske andra människor kommer att vara mer underbart."

foto: Flickr/dvs

ADVERT

Lägg till din kommentar