Sluta. Släpp. Och Spela Död.

Den andra dagen (okej, för några veckor sedan), var jag träna på gymmet, ta en paus mellan uppsättningar under ett intensivt benpass. Nåväl, låt oss vara ärliga. Det var ett benpass, gjorde intensivt, och det faktum att det innebar arbete.

Jag vet inte vad som utlöste det tänkt, men när jag är klar tar en klunk ur min vattenflaska, jag minns att jag tänkte för mig själv.

"Om en skytt var att gå i just nu och börjar skjuta upp detta ställe, skulle jag ha någonstans att gömma sig? Var är nödutgången? Vet jag hur man spelar död?"

Inte så bisarra. Inte längre.

Jag befinner mig att tänka på dessa saker mer och mer i dessa dagar. Jag tror inte att det är hybris – jag har aldrig varit en att vara paranoid om att skydda mitt liv. Jag kommer att hoppa på en transatlantisk flygning, gå på de mest våghalsiga, pulshöjande berg-och-dalbana och kan gå på en passionerad kolhydrater binge som skulle få mig att förbjudas från South Beach för evigt.

När jag gick i grundskolan hade vi brand och säkerhet övningar hela tiden. Varje år, brandmännen skulle komma och upprepar samma budskap om hur den riktiga faran för brand inte var i lågor, till en början, men i rök.

"Sluta! Släpp! Och RULLA!" Vi fick lära oss, och vi skulle ha för att visa en efter en så att vi vet hur man gör rullen.

"Rulla bort från rök!" Brandmännen skulle ange var falska rök kom från.

Och vi skulle behöva få på golvet och rulla ner i hallen eller trottoaren, med armarna pressade mot våra sidor.

Och nu undrar jag om jag ska lära mina barn hur man spelar, "Stoppa. Släpp. Och spela död" istället.

Reality Check.

Jag såg på nyheterna dagen i Newtown skytte från mitt kontor. När jag först såg ordet pistol skytte på nätet, det hade uppskattat två döda. När jag lämnade kontoret för att ta lunch och gick förbi TV: n, mitt hjärta sjönk när jag såg den reviderade siffror.

Några av mina kollegor stod med mig och en av dem sa, "Ja, titta bara på den gun control freaks har en field day med detta."

Min idé om fältet dag är helt annorlunda än något jag såg i nyheterna samma dag eller under de följande veckorna om vad som hände i Newtown. Se, ha en field day handlar om att göra saker som en 50 yard dash eller spela dragkamp. Hoppa mot en klar linje i en potatis säck.

Det behöver inte innebära att barn slaktas till döden.

"Det är inte vapen som dödar människor!" min co-worker förklaras. "Människor dödar människor."

Ja. Ingen skit, Sherlock. Människor dödar människor. Oftast med vapen.

Naturligtvis finns det andra vapen och andra medel för att döda. Men det betyder inte att allt som har makten i en assault vapen av kaliber som används i Newtown.

Så kalla mig freak. Men först kalla mig Svensk.

Jag är en Amerikan. Född och uppvuxen på denna jord, jag är stolt över mitt land. Jag är en patriot. Jag älskar mitt land. Liksom de flesta saker som jag älskar, som min man, mina barn, min familj, mina vänner och även mig själv – jag älskar mitt land, inte med den falska tron att det är perfekt. Jag har inga illusioner om att mitt land är perfekt.

En blind kärlek är aldrig en hälsosam kärlek, som du ser.

Att vara en patriot till detta land är inte bara i hedra de som slåss i namnet i detta land. Det är inte att stå med en hand på mitt hjärta under de pant eller ens det faktum att jag ofta gråta under Nationalsången.

Att vara en patriot till detta land innebär också att erkänna de brister som kan befläcka den jord som vi älskar. Det innebär att erkänna att det som gjordes för att de Infödda Amerikaner i en strävan att driva bort dem från deras hem var en parodi. Det innebär att erkänna fläckar av vår egen intolerans i den Japanska interneringsläger som var en del av detta land.

"Detta land var gjort för dig och mig." Det är en vacker sång. Men det är knappast något som vi alltid har sjungit tillsammans.

Att vara en Amerikansk patriot innebär att erkänna att slaveri har funnits i detta land även när Grundarna var att skriva ett dokument som vi föreviga med vördnad. Det fanns en tid när Amerikanska kämpade mot Svensk i detta land på grund av skillnaden i uppfattningen att vi kunde "äga" organ av andra män och kvinnor. Våra bröder och systrar. Det innebär att erkänna att segregationen i detta land fanns fram till för bara några decennier sedan.

Så jag är en Amerikan. Jag älskar den här land, men jag kommer inte bortse från de brister i vårt förflutna och titta på något i vår historia eller något annat dokument i vår historia bortom ifrågasättande. Som obestridlig eller perfekt på något sätt.

Grundarna. De var dödliga. De skrev Konstitutionen under den förkrossande trycket av att försöka få frihet från England.

De var människor som gjort misstag. De var människor som inte har en kristallkula. De var Renässansen män, många av dem, men de hade inget begrepp om saker som den Industriella Revolutionen. Som de aldrig kunnat föreställa bilar. De hade aldrig förutse stora fartyg som kunde flyga över haven i luften eller göra samma saker i de djupaste skrymslen av våra hav.

Som de aldrig såg en tv. Som de aldrig såg en man gå på månen. Som de aldrig kunnat föreställa massproduktion och oetiska metoder som vi skulle skörda våra djur. Att de aldrig haft internet. Eller en telefon. Eller el.

De ägs musköter. De hade harpuner.

Musköter, människor.

Som de aldrig kunnat föreställa gäng krig. De såg aldrig den teknik som kan skapa vapen som kan döda så många människor så snabbt. Som de aldrig såg en AK-47 slag någons huvud. De har aldrig trott att antalet civila dödsfall, som skulle ta plats och växa för varje år på Amerikansk mark.

Jag kommer att berätta en sak. Som de aldrig kunnat föreställa Columbine. Som de aldrig kunnat föreställa Newtown.

"Ta inte bort min Andra Ändringsförslag friheter!"

Lugna ner dig. Först av allt, låt oss sluta titta på detta, som religiösa skrifterna. Och sluta attackera någon som frågar om vapen bör inte regleras bättre i detta land. Tja, om de lagar vi har är inte verkställas, då vi inte behöver mer lagar. Vi behöver verkställighet och vi behöver lagar som gör mening.

Jag känner att vi sitter i ett kritiskt skede som ett land. Det kommer att finnas en annan skytte. Det kan vara en annan Newtown. Det är bara en känsla av när, hur, var ? att jag känner kväver oss som en filt.

Jag vill bara veta varför jag känner nu att jag frågan bättre förordning, att folk känner att deras rätt att äga vapen är hotad? Hej, ingen säger att du inte kan jaga. Ingen som säger att man kan inte äga vapen för självförsvar. Heck, hålla din arsenal för din hypotetiska milis.

Vi har ett problem här. En epidemi, om du kommer. Varför är korrekt licensiering av vapen inte anses vara acceptabelt? Varför är strängare licensgivning inte att utfärdas?

Jag får höra, "och människor kommer att få vapen utan licenser!"

Förmodligen. Men det kommer att bli olaglig och att de bör straffas enligt lagen. En person kan inte köra lagligt i det här landet utan att få en licens. Det betyder inte att folk inte kör olagligt varje dag. Men det är ingen ursäkt att sluta övervaka det.

Och varför gör vi det? Varför kräver vi av körkort? Eftersom vi som väntar online på TRAFIKVERKET? För att vi gillar hur vi ser på bilderna? Är det någon som faktiskt tycker om att gå igenom processen av bil inspektioner, fordon och slösa bort en halv dag på TRAFIKVERKET. Varje dum år? För varje bil du äger?

Nej. Det är en jävla smärta i röven är vad det är. Men du gör det. Och det är vettigt.

Vi gör det eftersom vi vet att den makt vi ned bakom ratten. Vi vet att vi kan döda, kan vi förstöra, vi kan lemlästa om vi inte vet vad vi gör.

Så varför då? Varför, varför skulle vi tillåta människor att äga vapen utan lämplig utbildning? Utan lämplig dokumentation av vad vapen är där? Och om det är eftersom vi kommer att tala om människor som behöver ett sätt att ta upp en milis mot regeringen, de människor som rasar om att vilja ha en rätt att höja en milis är oftast de människor som jag ALDRIG skulle vilja se att höja en milis.

Det är rätt. Du människor skrämmer mig.

Jag vet inte vad som kommer att hända om jag är på gymmet mitt uppe i ett träningspass och en revolverman kommer i rasande. Jag har inte tänkt igenom det ännu. Men jag vet att jag tänker på mina barn varje dag. Och mina vänners barn. Och mina grannars barn.

Och jag är inte redo för att lära dem att stanna upp, släppa och spela död.

Något måste förändras.

ADVERT

Lägg till din kommentar