En Ursäkt Och En Vädjan Till Andra Föräldrar

Kolleger Och Föräldrar,

Jag är skyldig dig en ursäkt.

För varje gång jag sa, "Små barn, små problem-stora barn, stora problem."

För varje gång jag sa att den förälder som tålmodigt väntar på sin baby-för att börja krypa och sedan gå, "Det är svårare när de är mobila."

För varje gång sa jag till en förälder som väntar deras barn att börja prata, "jag önskar att jag inte behövde höra Mamma-Mamma-Mamma-Mamma-femton-hundra gånger om dagen."

För varje gång jag sa att en förälder att göra med en bebis som inte sover, "vänta Bara tills barnet kan klättra ur deras barn säng."

För varje gång jag någonsin sagt att pottan-utbildning förälder, "jag önskar att vi kunde gå tillbaka till blöjor."

För varje gång jag sa till en förskola förälder med en klängig barn, "jag önskar att mitt problem var så enkelt som att en tupplur."

För varje gång som någon delat en utmaning eller kamp och jag svarade med att (oavsiktligt) minskande vad de går igenom, Jag är ledsen .

För det är inte vad som stöd ser ut.

Christine Orgel

Den här bilden togs när min son Jackson var bara 1 månad gammal. Han var så väldigt lite. I själva verket, de får inte mycket mindre än så. Men jag försäkrar er att utmaningarna i de dagarna kändes jätte — mycket stor . Och varje gång någon sa till mig att saker och ting skulle bara bli svårare — du vet att "små barn, små problem" och allt det — en liten bit av mig rasat.

För det är inte vad som stöd ser ut.

Den andra dagen jag var i samtal med några andra kvinnor, och som någon delat en kamp de hade att göra med. Vissa människor nickade instämmande. Vissa människor säger att de hade att göra med samma sak. Vissa människor erbjuds rådgivning. Vissa människor försäkrade henne att det skulle bli lättare. Vissa människor erbjöd sig att hjälpa.

Eftersom att är vad som stöd ser ut.

Och med det i åtanke, jag har också en vädjan.

Låt oss sluta med "små barn, små problem-stora barn, stora problem" - mentalitet. Låt oss sluta nedvärdera varandras föräldraskap kämpar bara för att vi har överlevt dem och vår nu verkar så mycket hårdare och större i jämförelse. Låt oss inte varandra med våra svåra och sorgliga historier. Och för guds kärlek, låt oss inte tala om den person som går igenom svåra skit som de gör är det fel — eftersom, uppriktigt sagt, bara att sätta den ena foten framför en annan när man traskar igenom skiten är svårt nog som det är.

Titta, att vara förälder är jäkla svårt . Otroligt bra, ja, men också hårt som fan. Vissa dagar känns det som en shitstorm. Andra dagar kan det även vara en bokstavlig shitstorm. Så låt oss hjälpa varje affär med skit väder och stormar. Låt oss lyssna, heja, hjälpa och stödja varandra — som verkligen stöd varandra.

Eftersom jag har haft små barn (teeny-lilla, som på denna bild), och nu har jag större-små barn, och ganska snart kommer de att vara fullfjädrad stora barn, och det dröjer inte länge innan de blir tonåringar och sedan vuxna. Och jag har ingen aning om vad de åren, och kommer att få, jag vet att vissa barn problemen var stora och några stora-kid problem var liten. För hårt är svårt, och bra är bra. Allt är relativt.

Så oavsett om du har stora barn och små barn, mitt hopp för dig är det samma: Må din dag bli stor på bra grejer, och lite för hårt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar