Sluta Klaga Om Folk Har Baby Shower För Alla Barn

Baby shower är så jävla fantastisk, och för många av oss är nödvändigt när vi har vårt första barn. Min mor och systrar kastade mig min första baby shower–en trevlig sprida sig i min mammas bakgård på juli på kvällen. Jag var omgiven av arbetskamrater, mina bästa vänner, släktingar och massor av kärlek och kolhydrater.

Jag satt i över en timme bland ballonger och serpentiner och öppnade presenter. Jag ville inte bara få allt jag behövde, jag fick allt jag ville — så mycket så att mitt hjärta var bubblar över med tacksamhet som så många andra kvinnor har känt efter deras baby dusch.

Baby duschar är bara ett av de sätt våra första graviditeter är en magisk tid.

Men sedan, vad fan som händer när du blir gravid igen? Du kör omkring gravid jagar efter ett litet barn och anses vara girig om du vill ha kastat en annan strö — som du förtjänar helt, förresten. I själva verket, andra graviditet är när vi behöver en baby shower, och en eftermiddag med en vuxen konversation, mer än någonsin.

Och här är varför:

1. Efter den första född, livet förändras drastiskt för Mama.

Låt oss inse det, när du är gravid första gången, kan du komma hem från jobbet, eller ring på sjuka, och att sätta upp fötterna och vila. Du kan sova på en lördag och inte behöva dra ditt barn till sin fotbollsmatch när du kräks varje timme från morgon sjukdom.

Sedan för det andra (eller tredje eller fjärde) graviditet som skalas bort, och vi måste driva på vår väg genom livet. Nu är inte dags att säga att kvinnor inte förtjänar att firas för att uthärda detta så vänligen skicka den crustless smörgåsar och veggie-facket.

2. Det behöver inte vara en stor extravaganza.

Det behöver inte vara en over-the-top-fest (men det kan bero på att alla som blir gravid igen efter att ha gått igenom det en gång förtjänar fan en stor jävla fest). Lite ost och kex och en gift mor och far kommer att njuta av efter det att barnet har vänt sitt liv i en shitshow är perfekt, som en kupong för baby-sitter eller ett presentkort att få ta ut.

3. Du behöver inte delta.

Jag menar, parterna frivilligt, eller hur? Om det är för mycket för dig att gå och se en gravid kvinna öppna presenter och grejer henne väl-förtjänt ansikte fullt av kakan och lämna över en liten present, för att sedan minska och inte gå. Kom bara ihåg hur du kände dig (eller känner sig) när du var gravid med andra barn, som är under edra fötter, hela tiden med noll tid för dig själv och folk har sagt att du ska vara redo och inte behöver ett parti för att "du hade en för din första."

4. En baby shower ska inte vara en en-och-gjort typ av part.

Det verkar inte rättvist att den först födda får alla nya shiny saker. Medan vissa saker kan föras vidare, har vi glömt bebisar skit och spyor över allt och kan göra mer skada på en bilbarnstol än en katt som fortfarande har sina klor?

5. Att välkomna ett barn till världen förtjänar att firas varje gång.

Inte bara att känna igen nyfödd, men att erkänna den person som kommer att föda och ta hand om det barnet. Jag kände att jag förtjänade en jävla parad komplett med ett oändligt utbud av blåbärs pannkakor och bacon efter att jag hade alla tre av mina barn. Men kanske det är bara jag.

6. Det är en jävla fest, vad är ditt problem?

Att släppa "de har redan en dusch och det är för mycket arbete/problem/pengar och att de inte förtjänar en annan." Gå med en bra attityd, dela en gåva med en vän, äter för många mini-paj, och bär din favorit klänning. När kom att bli en så knepig?

7. Den gravida kvinnan i ditt liv aldrig kommer att glömma det.

Efter min andra graviditet, min mamma och systrar tog mig ut för att stekt mat och gav mig ett presentkort till min favorit-spa. Fyra månader senare, efter att jag hade fött mitt andra barn och jag var knee-deep i en pumpa, skrubba få de bästa pedikyr av mitt jävla liv, och lika tacksam som jag var efter att första dusch. Jag var knappt vaken men jag minns att jag tänkte, Kvinnor behöver en dusch för varje graviditet, inte bara den första eftersom jag är i himlen just nu och jag kan knappt igen min avslappnad själv.

Min poäng är, var jag medveten om att det var min andra graviditet och jag behövde verkligen något men gesten var så speciell och så behövde medan jag försökte mamma för mina barn, jag kommer aldrig, någonsin att glömma. Till denna dag, det har varit en av de bästa presenter jag någonsin fått.

Så, låt oss ha en jävla baby dusch mer än en gång i deras liv. Vår tid för att lysa har inte upphört bara för att vi har haft ett barn eftersom denna en-gång-bara baby dusch är omodern och tråkig. Och ärligt talat, det suger ganska.

ADVERT

Lägg till din kommentar