Vita Människor: Sluta Ringa Polisen Om att Svarta Människor är För Dumma Sh*t

Det har hänt många gånger.

Jag går in i min lokala Starbucks med mitt barn. Vi hittar ett bord, jag satte min dotter i en hög stol, och jag drar ut den frukost jag tog för henne. Så jag väntar. Ibland i upp till trettio minuter.

Min vän vindar i barn-var-drama-innan-skolan ser i hennes ögon. Hon sitter mitt emot mig och vi pratar, väntar på linjen för att avta så vi kan beställa drinkar.

Så småningom, vi turas om att beställa och betala, och en av oss bor med barnet. Det har gått över en timme sedan jag kom, och slutligen är jag smuttar på min latte.

Men detta lugn erfarenhet var inte vad som hände för två afroamerikanska män när de gick till en Starbucks i Philadelphia på torsdag för att använda toaletten och träffa en lokal affärsman. När butiken anställda var medvetna om att männen var inte att göra ett köp på den tiden, som de hävdade att de var män intrång. Polisen kallades, och gripandet var fångad på video det gick viral.

Och tyvärr, detta är inte första gången en Svart hane har gripits eller sämre på grund av hans hudfärg.

19-årig Trayon Kristna greps för att köpa en $350 bälte i New York eftersom han var ifrågasatt hur en ung Svart man skulle ha råd att köpa en dyr bälte. Christian hade arbetat en del tid jobb och sparade hans lönecheckar för flera veckor för att göra sina inköp.

22-årige John Crawford III blev skjuten och dödades av polisen i en Ohio Walmart för att hålla en BB-gun, som var lagra varor, i bara ett par sekunder efter att man har kontaktat.

Jag vet att vissa människor tycker, det är bara kaffe. Det är bara en gripande. Men sanningen är, African American män kan vara till skada för att göra något fel eller bryter mot en mindre regel. Stephon Clark höll i en mobiltelefon, misstas för att vara ett vapen, när han sköts ned av polisen i Sacramento. Eric Garner var bara sälja cigaretter när en polis erbjuda kvävt honom till döds. Tamir Ris var bara tolv när han blev mördad i en park medan du håller i en pellet pistol.

Starbucks VD Kevin Johnson svarade snabbt till händelsen, som erbjuder en lång ursäkt, och Starbucks meddelade nyligen att det kommer att stänga sin 8000 butiker den 29 Maj för att ge rasistiska fördomar utbildning till sina anställda. Men skadan har skett . Och alla mångfald personalens utbildning och möten i världen kan inte utrota stereotyper.

En person som har tagits upp i ett samhälle void människor av färg, eller någon som tror på evangeliet om Fox News, vars enda exponering för Svarta människor är att han en gång såg en Tyler Perry film på kabel, eller någon som omfattar retorik MAGA, är redan dömd för att vara rasistiska. Som person ser en Svart man eller kvinna eller barn att göra något så vanligt och antar att något hemskt är på väg att hända, att individen är "no good" och är en av "dem som människor." Personen reagerar i ett tillstånd av rädsla och okunskap, att skapa en scen, och ytterligare gnuggande genom att ringa polisen när han eller hon inte "lydde."

Vitt privilegium vid dess finaste.

Och jag tar den här skiten personligen.

Ja, jag är en vit kvinna. Men vid en ålder av tjugo-sju, min värld skakades när jag blev mamma. Och inte bara en mamma, men en mor till ett Svart barn. Min familj gick från vitt till multi-ras med swift signatur av en domare som ansåg att min man och jag förtjänar föräldraskap de barn som vi antog.

Fram till denna punkt, jag visste rasism existerade. Jag hade lärt mig om slaveri och medborgerliga rättigheter i skolan, tog en Afrikansk Amerikansk litteratur klass på högskola och arbetat tillsammans med människor av färg i olika jobb. Men jag hade inte erfarna rasism tills jag kom hem med en baby med brun hy, bruna ögon och en full chef för lockigt, svart hår.

Det började försiktigt nog, nästan omärkbart. Människor skulle försöka röra barnets hår, nyfiken vita händer som trevar på min dotter. Sedan var det de antaganden. Var hennes biologiska mor på droger? Var min dotter ett fosterbarn? (Newsflash: många biologiska föräldrar som inte använder droger, och majoriteten av barnen i fosterhem är vita.) När min dotter fyllde två och jag anmälde henne i en balett klass, och en bekant kommenterade att, naturligtvis, min dotter tyckte om att dansa, eftersom det var "i hennes."

Ibland rasism var subtil, medan andra gånger var det iögonfallande och smärtsamt uppenbart. Som den gången en bekant, efter att anmärka på hur mycket min toddler son hade vuxit, var "en söt liten ligist." Eller den gången en ung vit hane, som körde av mitt hus, såg mina två äldsta flickor ridning cyklar på uppfarten och skrek: n-ordet på dem två gånger.

Rasism är ansträngande.

Lyssna, jag vet att en del människor hävdar: "Varför är det alltid om ras?" Och vad jag vill att du ska veta är att när det är en person av färg som deltar i någon situation, är det ALLTID om ras. Colorblindness inte existerar. Det är en lögn vita människor berättar för sig själva för att känna sig som om de är progressiva. Men colorblindness? Det är avvisande och okunniga. Det är, tror jag, en annan form av rasism.

Ironiskt nog, bara timmar innan jag såg den virala Starbucks video, mina två äldsta döttrar och jag var färg tillsammans, då min sju år gamla tittade upp från hennes bild och sade något jag aldrig kommer att glömma. Hon sa: "Mamma, jag är trött på att vita människor som menar att bruna människor."

Ut ur munnen av babes.

Sanningen är, jag kan göra nästan vad fan jag vill på ett Starbucks, och ingen kommer att ringa 9-1-1. Och jag har gått in i många snabbmatsrestauranger när du reser med barnen i blånor, bara för att använda badrummet. Ingen anställd har någonsin ifrågasatt mina motiv, som följde mig runt, eller insisterade jag köper något eller komma ut.

Underlåtenhet att erkänna djupt rotad rasism är fel att se människor av färg. Och underlåtenhet att se människor av färg är fel att behandla dem som människor.

Ingenting kommer att förändras förrän vi kan sluta ignorera vad som är rätt framför våra ögon: både skönhet av mångfald och den smärta som vi har tillbringat hundratals år att skapa och upprätthålla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar