Sluta Köpa Sh*t För Dina Barn Men Inte dig Själv

Jag hade slutat shopping för mig själv. Några av mina bh: ar som faktiskt hål i tyget. Jag hade underkläder som om det var ett barn, skulle det vara i första klass.

Min garderob härstammar i ett skåp fullt av vackra high-end produkter—många från Clinton-administrationen. Det var saker som jag hade inget tillfälle att bära, och skit från butiker där du kan också köpa saker som fluorescerande färger, njuta och anti-svamp-krämer. Gradvis, klär på att urarta till att skapa en outfit från slutet av 90-talet thrift shop och en påse med kläder som någon bar, i ett livsmedel kampen.

Eftersom min odrägliga barn inte skulle sluta växa, jag hällde upp mina kläder dollar och min känsla för mode i deras garderober. Jag skulle leva ställföreträdande igenom vad jag köpt till dem. Om de såg bra ut, det kunde bara en positiv inverkan på mig, eller hur? Människor skulle säga till sig själva: "Att mamma kan vara slarvig och rufsig, men hennes älskling barn och deras snygga outfits berätta att hon har fått det goin' on!"

Men förra veckan, jag insåg att jag hade låtit saker nedgradera alldeles för långt. Min dotters förskola var att ha ett band att skära för den nya byggnadens fasad och lobby. Föräldrar var inbjudna att delta i ceremonin, som var lärare, administration, skolans styrelse och även flera lokala politicos. Jag hade planerat att ta min lilla flicka innan festligheterna började, så jag skulle vara någonstans i sikte när glitterati samlade. Istället, som vanligt, jag kunde inte få mina agera tillsammans i tid, och kom precis som barn och alla ärade gäster hade samlats framför byggnaden.

Även om jag såg en annan mamma klädda i vardagliga kläder, lyssna till hyllning innan du tar hennes son hem, det fanns inget sätt jag skulle gå någonstans i närheten av huvudentrén. Klädd i en lång-ärm, röd-och-orange-randig tröja, svarta jeans och Converse, jag såg ut som en 40-någonting-åriga avvisa från den gjutna av 70-talet Zoom. Jag satt i min bil halvvägs ner på gatan tills det var över och jag kunde gå ut med min lilla tjej i anonymitet.

Detta hade till slut.

Redan nästa dag tog jag mig till Marshall ' s och köpte lite toppar och tröjor.

Gå igenom linjen att kolla, jag såg för flera skärmar som är full av barn grejer. Min mentala ticker tape började. "Oh titta på dem barrettes för min dotter! Och fler strumpor åt min son! De skulle älska..."

Vad fan var det jag gör? Tänkte jag. Inte kunde jag lämna en butik och köpa något bara för mig? Det var illa nog att direkt efter jag lämnade Marshall jag skulle vara ilande genom tre separata butiker för att se till att mina små änglar som hade önskad meny. Gjorde jag behöver för att få tillbaka dem lite mer saker som snart skulle vara förlorade, skrotade eller vänster i toy limbo?

Hej-ell nr.

En annan kvinna blev funderar över några rynkad pannband. "Jag är inte köper mina barn. Mer. Sak." Jag lät högt när jag gick bort från displayen och tog min plats i kön. "De har allt och jag har ingenting ."

"Du har rätt!" kommit överens om att kvinnan. "Du har inspirerat mig. Jag var på väg att köpa något för mina flickor, men de har gott."

Jag stod ett par centimeter längre, mår illa själv är nöjd för att ha uppmuntrat en annan mamma att gå med mig i att gå till en butik och köper inte en sak för sina barn. Jag visste inte om lite mer förnekande i mina barns liv skulle avvärja förbittring som drivs rasar om hur lite jag gör för mig själv, och det skulle definitivt inte fylla på mina underkläder lådor med små söta set. Fortfarande, det var ett steg i rätt riktning.

Jag betydde något.

Jag kan behandla mig själv och ingen annan.

Och mest av allt, att köpa mina barn massor av skit inte gör mig till en bättre mamma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar