Säg inte att Du är Upptagen med annat När jag Frågar Hur Du Är

Den andra dagen, jag stod i kö och väntar på min dotter att få ut av skolan. En annan mamma ser jag från tid till tid väntade med mig. Vi pratade fram och tillbaka medan vi väntade.

"Hur har du varit?" Frågade jag.

"UPPTAGEN", svarade hon med eftertryck.

Hon gick vidare med att lista varje uppgift hon hade åstadkommit denna dag, och vad hade hon fortfarande kvar att göra. Jag zoned ut som hon rabblade rutin efter rutin, uppgift efter uppgift. Det kändes som déjà vu och jag var irriterad på mig själv för att kliva in i detta mycket uppenbara fälla. Jag försökte att tänka på en tid som denna kvinna inte hade beklagat hennes kaotiska schema, steg för steg, och jag kunde inte. Varje gång vi pratar, hon går att prata med berättelser om hennes upptagenhet.

Suck.

Lyssna, jag får det, alla är upptagna. Vi är upptagna eftersom vi har jobb och familjer, och en miljon saker att göra på en viss dag. De flesta av oss arbetar 40 timmar i veckan, om inte mer. Räkningar ska betalas, mat måste köpas, och barnen måste gå i skolan, fotbollsträning, och några av barnens födelsedagskalas i helgen. ( Glöm inte att köpa en present, Mamma.)

Upptaget är tempot i livet när man har barn, men det är inte en känsla eller mätare av wellness, så när jag frågar hur du ska göra, kan ni inte berätta för mig om ditt schema, det känns så oärligt. Överväldigad, trött, stressad, utmattad, glad, ledsen, frustrerad— det är dessa känslor. Jag vill veta hur du mår. Jag ber om du inte ditt schema.

Jag antar att jag ska spinna vidare på detta, eftersom det ibland när livet känns överväldigande, att vi bara måste ses—att har någon bekräfta att de ser oss krossa vår röv att försöka vara en bra mamma, en bra fru och ett anständigt och mänskligt. Om det är du, cool, jag får det. Jag pratar inte om ensamstående föräldrar, eller personer som arbetar för flera jobb för att göra slutar träffa. Det är ett helt annat monster. Min ångest är inte med den person som berättar för mig att de är upptagna när de närmar sig slutet av sin rep, det är med den person vars standard svar är alltid: "jag är upptagen" som om det visar sig vara någon form av värdighet.

Snälla, någon. Sluta upp med det. Livet är inte menat att vara en non-stop sprint till graven. Det är inte upptagen tävling för att vinna. Jag behöver inte bära runt troféer för människor som 'upptagen'. Jag ber hur du är, inte vad du är.

När du säger att du är upptagen när jag känner för dig, eftersom samma flicka. SAMMA. När du säger att du är upptagen varje gång vi pratar, som gränsar till martyrskap. Jag ska vara den första att erkänna att mitt liv är upptagen som en arbetande mamma med små barn, men när någon frågar hur jag är, det är inte mitt svar. Eftersom min brådska inte definiera mig . Det bör inte definiera vem som helst.

Jag vet att det finns vissa skyldigheter vi har ingen kontroll över, så ja, livet kan känna sig upptagen AF, men det finns en skillnad mellan att vara sysselsatt och att låta det definiera ditt liv. Om du var född in i en hög med pengar, är du förmodligen jagar den ständigt gäckande balans mellan arbete och privatliv. (Jag är övertygad om att denna balans är mest skitsnack, men det är en annan historia för en annan dag.) Sanningen är, jag vet inte att det är möjligt att vara en förälder och inte känner att du håller på att dras i en miljon olika riktningar hela tiden. Du har förmodligen är upptagen, eftersom vi alla är, men du är en massa andra saker också. De är de saker som jag bryr mig om, och de är de saker som jag ber om.

Vi är inte i konkurrensen. Du behöver inte tjäna några extra poäng för racing från ett evenemang till något mer än att förlora poäng för att spendera en hel eftermiddag på en soffa. I själva verket, om du fick tillbringa en eftermiddag på en soffa jag vill här om det, eftersom det låter fantastiskt.

Berätta om dina bekymmer eller din stress, lycka du hitta binge-titta på dina favoritprogram när barnen är i säng. Kanske berätta för mig om din skit-väska ex, eller din underbara bästa vän, som jag verkligen bryr mig inte vad du berätta för mig, så länge det är äkta, eftersom livet är för kort för att bara vara bara vara upptagen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar