Sluta Fråga För Unga Barn Om Deras Vänner Har Sin "Pojkvän/Flickvän'

Vuxna hela tiden och säger saker till och om barn som gör saker i onödan konstig och potentiellt skadligt. Men vad gör det krångligt är att människor ibland inte kan se skadan som säger dessa saker, så när jag pekar ut det till människor—familj och främlingar lika— Jag ser ut som rövhål. Tyvärr inte ledsen kassan, men jag vill inte att du talar om för min son att kvinnor skulle döda för hans ögonfransar. Och nej, främling på resten område, mitt "vackra dotter" är inte en heartbreaker och jag kommer inte att hålla henne inlåst. Och jag vet inte, Morfar, om min 8-åriga dotter och hennes 8-åriga vän som råkar vara en pojke som kommer att gifta sig en dag. De är 8. De är för unga för att tänka på äktenskap. De är för unga för att ens tänka på dating en pojkvän eller flickvän.

Men människor gör det hela tiden. De kön en funktion på en barn—långa ögonfransar är inte mer en kvinnlig funktion än kort hår är en manlig egenskap. De lägger skulden på ett barn för en annan persons potential att skada känslor—särskilt en kvinna för att skada ett manligt ego. Om någon är förtvivlad olycklig kärlek, det är inte föremål för en tillgivenhet som är ansvariga för att ändra något de gör, och inte heller bör de gömma sig i förebyggande säkerhet från någon som "älskar" dem. Och när folk ser barn av olika kön spelar tillsammans, de är förblindade av heteronormativ och olämpligt uppfattningen att boy-girl-vänner är mer än just det— vänner .

Sluta fråga för unga barn om sina vänner är pojk-eller flickvän. Först av allt, när du gör detta, är du antar att det finns bara två kön av antingen man eller kvinna och du baserar det på hur ett barn presenterar sig kläder , frisyr, och fysiska funktioner. Ett barn kan vara nonbinary eller kön vätska och inte identitet som enbart manliga eller kvinnliga. Också, en grabb tilldelas den kön kanske inte är deras sanna kön, så att bara göra antaganden gör att du ser dumt.

Under antagande om olika kön vänner är mer än vänner också gör språng rakt relationer är normen och det förväntade. Om du ska vara grovt och lägg en romantisk etikett på ett barn, så varför inte göra det när du ser vad du antar att vara två flickor eller två pojkar spelar tillsammans? Det beror på att världen är partisk och istället för att lära våra barn att de kan älska vem de vill och vara vem de vill vara, kommer vi att förstärka de skadliga idé att heterosexuell kärlek är "rätt" att älska. Vi är inte att visa och berätta för våra barn att sexualitet, som kön, är ett spektrum. Vi visar inte våra barn att det inte finns något som är normalt när det kommer till kärlek, äktenskap och familj.

När jag var i grundskolan, jag visste att jag var annorlunda. Jag visste att jag var bög. Men jag visste också att det inte var en helt okej sak att vara. Så jag bara fortsatte min kunskap och vad elementary skolflicka krossar jag hade för mig själv. Men vissa situationer fick mig att känna lågorna i den brinnande helvete fick jag lära mig om var reserverade för queers som mig.

Alla hjärtans Dag var en mardröm, eftersom det fanns en förväntan om att om jag skulle ha en Valentine, de skulle vara en han . Första danser, första kyssar, först datum, som jag inte upplever några av dessa på ett sätt som kändes rätt, eller kan vara talade om. Jag visste från en mycket tidig ålder att om jag skulle få fjärilar runt någon, det var tänkt att vara en manlig mittemot min kvinnliga identitet som orsakade dem. Jag visste att detta eftersom det inte var ovanligt att släktingar till mig för att fråga mig om jag hade en pojkvän.

De frågade också mig om mina manliga vänner, de som jag lekte kurragömma eller home run derby med, var mina pojkvänner. Nej. Brutto. De pojkar som jag lekte med när jag var liten var som bröder. De var mina jämlikar och irriterande knoppar som jag älskade men inte kärlek älskade . Men den andra någon gjort antaganden eller skämt som mina relationer med dessa killar var något mer än tacksam för vänskap, det ändrats.

Det gör för dina barn också. Små barn är oftast räknats ut genom kärlek eller tillgivenhet inte får av sina föräldrar eller andra familjemedlemmar, och tanken att de relationer som de har är något mer än vänskap är pinsamt. Barnen är retad eller skämmas för att ha olika kön vänskap och det är skitsnack. Så sluta att alienera barn genom att märka oskuld med en vuxen begrepp att föreviga heterosexuella relationer som utgångspunkt för det normala.

Jag är så tacksam för att mina barn har ett brett nätverk av vänner. Två av mina tre barn är utåtriktad och göra anslutningar ganska enkelt. Min tredje kiddo kämpar lite för att bilda dessa obligationer, sociala miljöer med många människor kan vara överväldigande, och en-på-en vänskap tid är bättre för henne. Som förälder, och mitt jobb är att hjälpa mina barn att navigera relationer på ett hälsosamt sätt, jag närma oss ämnet i form av en icke-diskriminering-policy. De vet att de inte borde eliminera en potentiell vänskap baserad på kön, ras, religion eller socioekonomisk bakgrund. Och de vet att DU inte läser sina relationer på ett sätt som är romantisk eller territoriella.

Barn behöver vänner som de kan lita på—oavsett deras kön. De behöver inte vuxna som tror att de är smarta att göra dumma skämt om balen eller äktenskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar