Sluta Fråga För Svarta Kvinnor Att Förklara Diskriminering

De senaste åren har väckt en medvetenhet om vita kvinnor i Usa. Polisen våld mot obeväpnade svart medborgare, återkomsten av KKK, och din 45: e president har öppnat ögonen för den svåra situationen för minoriteter. Med detta uppvaknande kommer en önskan att lära sig mer om hur vi kom hit, och vad gör vi nu.

Men jag ska vara ärlig, jag är riktigt jäkla trött på att utbilda vita människor om hur det är att vara svart i det här landet.

Min inkorg för e-post, sociala medier privata meddelanden och sms har fått ganska träningen nyligen av välmenande vita kvinnor att nå ut till mig för att hjälpa dem att förstå "skulle detta betraktas som rasism?", eller för att låta mig veta att de inte hade någon aning om att det var så här illa. Jag uppskattar definitivt medvetenheten, men jag vill inte eller behöver inte vara din guide på den här resan. Om du inte betalar mig för att vara expert på en panel eller att tala om diskriminering och rasism, sluta be mig att förklara det för dig.

Vet du varför? Eftersom jag har att göra med implicita fördomar, direkt diskriminering, och livshotande rasism varje dag. Jag har inte kapacitet att göra det emotionella arbete för att hjälpa dig genom insikten att detta land är ditt land, men det var inte gjort för dig och mig.

Jag är utmattad.

Jag vet inte hur det är att inte behöva oroa sig för hur färgen på min hud kommer att avgöra utgången av varje situation som jag är i. Om jag har ett klagomål på ignoreras av min server på en restaurang (vilket händer mer än du tror), jag måste hålla min ton även, min röst är låg, och se till att mitt ansikte inte snabb för mycket missnöje eftersom arga svarta kvinnor med stora, skrämmande röster är ett hot mot alla.

Sista gången jag drogs över av en polis eftersom min svans ljus ut, jag hade nästan en panik attack. Även om jag hade aktuell försäkring, hade inte varit fortkörning, och hade inga utestående biljetter, jag var livrädd för att jag skulle göra något som skulle utlösa cop och slut med honom dra sin pistol och skjuter mig.

När jag var gravid och kunde inte sluta kräkas, jag tejpade en skylt i mitt fönster där jag gick ut för att låta polisen veta att jag var sjuk. På det sättet, om jag drogs över att kasta upp, skulle de inte tror att jag vägrade gå med i sina order och för att sluta döda.

Du kan ta dessa saker för givet, men jag är alltid väldigt medveten om vilket gör att jag inte pratar för högt eller göra några plötsliga rörelser så att jag inte gripas eller dödas. Detta är vad jag har att göra med som en svart kvinna i Usa, så du måste förlåta mig för att jag inte har tid att kela du och dina nyfunna kunskaper.

Jag har sett videor av vita kvinnor bokstavligen skriker i ansiktet av poliser, men ändå Sandra Intetsägande greps och lämnade för döda i sin fängelse cell . Dylann Taket mördade personer som gick i kyrkan som hade välkomnat honom in i sitt bibelstudium. När han greps, han fick en hamburgare . Tamir Ris var att leka med en leksak gun och sköts inom sekunder av polisen att dra upp. Svarta kvinnor inte har det i oss att förklara för er varför det är så mycket svårare för människor som inte är vita i Amerika. Allt du behöver göra är att titta på nyheterna och se hur landet behandlar oss, och du kommer lära dig allt du behöver veta.

Nu ser ni varför jag inte har energi att vårda dig igenom den smärta du känner till den insikten att diskriminering finns det? Varför det är omöjligt att hålla tillbaka mina tårar, så att jag kan torka din, eller trösta dig som du klaga om hur"det är inte rättvist!" Det är inte i mig längre för att gå igenom de olika stadierna av ras medvetande och gå igenom misstro, chock, sorg, skuld, och slutligen förståelse. Vissa dagar, jag mår bra bara för att fokusera på mig själv och min familj. Jag kan inte tillåta dig att använda mig för att göra det arbete som du måste göra på egen hand.

Så hur gör du för att lära sig om vi inte lära dig? Om en svart kvinna inte hålla din hand ner i gångarna av orättvisa? På samma sätt som du lärde mig hur man gör yoga, använd din Instant Potten, eller hitta de bästa erbjudandena på Mål. Du Google som skit, ta klasser, och göra en medveten och konsekvent satsning på att vara mer medvetna om hur livet är för människorna runt omkring dig. Du behöver inte ens be om rekommendationer, eftersom det finns en miljon resurser, skapade av svarta kvinnor, som redan är ute. Vänta inte på oss för att få dig till din slutdestination. Vi har redan kommit.

Sluta fråga för svarta kvinnor att vara din docent genom historia av hat i detta land. Det finns tillräckligt många av oss att tala och dela med oss av våra berättelser. Istället för att leta efter sätt att sätta dig in i vår berättelse, bara lyssna. I stället för sörjande för dig själv och det ansvar som vaknade, steg tillbaka och skapa utrymme för de människor som är mest påverkad av denna verklighet. Få din vita vänner tillsammans och prata med dem om vad som behöver göras.

Har inte svarta kvinnor redan gjort tillräckligt?

ADVERT

Lägg till din kommentar