7 Nr B. S. Sätt Att Överleva När Pesten (Er, Mage Virus) Träffar Din Familj

Första gången min familj var hit med den fruktade norovirus Jag kan faktiskt inte inser vad sjutton det var som hände. Min son var en ung ammar barn som fortfarande spotta upp ibland, så jag tänkte att han bara var att vakna upp mitt i natten för att slänga upp lite extra bröstmjölk. Men när han verkade vara att "spotta" upp varje 20 minuter, och var klart mycket obehagligt, blev det helt uppenbart vad som var på gång.

Han var helt sjuk i flera dagar, var vi tvungna att göra en zillion massor av tvätt, och det tog honom veckor för att återhämta sig helt. Jag minns fortfarande bokstavligen ber för honom att ta några klunkar av Gatorade i hans sippy cup. Det var en skrämmande och utmattande upplevelse. Och naturligtvis, bara några dagar senare fick jag sjukaste jag någonsin kom ihåg att.

Magen virus – särskilt när de sista för många timmar eller dagar kan vara traumatiska händelser faktiskt. Eftersom det är första gången på alla dessa år sedan, vår familj har behandlat sin beskärda del av magen virus, och medan hela upplevelsen har inte blivit mindre hemskt på något sätt, jag har lärt mig några knep av handeln som har hjälpt mig att känna mig mer kunna ta itu med dem. Till exempel:

1. Lägg en plast matkassen i spy hink.

Det var inte förrän vår sista matchen med norovirus – mer än ett decennium sedan jag blev mamma – att jag tänkte att detta en ut. Jag har alltid hållit en ren hink under vår diskbänk, och veta att jag kan köra för att få det att om någon av mina barn verkar pukey. Men det är alltid en så grov och ineffektivt jobbigt att rengöra den. Sedan jag började foder i hink med plastpåse, och det har varit ett totalt spel-växlare. Bara skräp påsen efter den vördnadsfull är över. Det sparar du syssla med att städa hinken ut varje gång – plus att det minskar risken för att få spy i vasken och överallt annars.

2. Använda en medicin pipett för att få din baby/barn hydratiserade.

När de första timmarna av konstant spy är över, det är så viktigt att se till att ditt barn återfuktar. Men många barn är verkligen tveksam till att sätta något i munnen, vilket är fullkomligt logiskt. När ditt barn inte tål att dricka, kan du använda en medicin pipett för att ge dem vatten eller rehydrering drycker (som Pedialyte eller Gatorade). Se till att du sitter upp dem med dig göra det. Det är särskilt användbart för våra minsta folk, som inte kan lätt övertalas att ta några klunkar.

3. Gör rehydrering popsicles.

Väldigt ofta skulle jag hör mitt barn klagar över ont i halsen efter kräkningar. Efter surmising att de inte kommer ner med några andra jäkla virus på toppen av allt annat (som jag antar är teoretiskt möjligt, att Gud hjälpa oss alla), jag insåg att deras halsar var nog öm från alla kväljningar. Dålig honung.

Ange "rehydrering popsicles." Ta din favorit rehydrering drink eller en vanlig juice (men akta hög sockerhalt, vilket kan rubba små magar) och frysa den till popsicles. Inte bara kommer de att lugna dina små halsar, men de hjälper till att återfukta något tveksamma inlägg-puke-drickare.

4. Investera i en bra rengöring.

Om du har små barn, fick skaffa dig en del av det här, PRONTO.

Bild via Amazon

Det kallas Naturens Mirakel och jag svär att jag inte betalt för att säga detta, men det är verkligen ett mirakel. Det blir faktiskt den otäckaste dofter – inklusive att kräkas, bajsa och kissa ut i nästan alla material. Jag är säker på att det finns andra jämförbara varumärken på marknaden också. Vad du söker är något som är mer än en enkel tvål eller rengöringsmedel, men som innehåller enzymer för att bryta ner och förstöra de svåra att utrota lukter.

5. Var inte rädd för att bara kasta skiten.

När mina barn började få magen virus, skulle jag försöka tvätta alla spydde på kläder, sängkläder, etc. Men allt eftersom åren har gått, jag har varit mindre fullt ut med detta, och har precis börjat kasta den elakaste saker rätt i papperskorgen. Jag vet att det inte är sparsam eller miljömedvetna, men det finns tillfällen som föräldrar måste vi skära oss lite extra slack, och detta är ett område där jag är villig att göra detta. Jag ger dig tillåtelse att göra det också.

6. Att täcka alla ytor med handdukar.

När ett av mina barn är drabbat av en spy-fest, jag kommer att omge dem med handdukar. Varje handduk i det jävla huset. Handdukar är absorberande, och är mycket lättare att rengöra än stoppning i en soffa. Kasta en massa handdukar på sängen, och du kommer inte att behöva byta lakan ganska så många gånger. Alltså, är det klokt att investera i en madrass beskyddare ... som du kan använda tills dina barn gå på college. Åtminstone.

7. Bleach fan av allt.

Att jag inte lär sig tills min 4 th eller 5 th släng med ett barn magsjuka som blekmedel och väteperoxid är ganska mycket det enda rengöringsmedel som dödar norovirus . Japp, medan tvål och andra rengöringsmedel kan hjälpa, blekmedel är den enda som verkligen förstör fel. Även Lysol inte göra ett skit. Så investera i lite blekmedel. Även om du inte använder det regelbundet för rengöring, kommer du vill använda vad det tar för att squash ut de elaka norovirus bakterier. Lita på mig.

Verkligen, bara att tänka på en spy-fest sätter mig på kanten, och när jag hör att norovirus är att gå omkring och mitt samhälle, blir jag extra orolig och hypervigilant. Dessa små hacks inte har gjort sömnlöshet och äckliga saker hela upplevelsen går bort. Men de har hjälpt mig hantera min stress lite bättre, som definitivt räknas för något.

Här hoppas du behöver inte använda dessa knep när som helst snart, men om du gör det, de är här för dig. Och kom ihåg att så hemskt som en maginfluensa är, är det oftast över innan du vet det, och att alla-natt-puke-a-thon kommer snart att vara en avlägsen – men mycket kväljande – minne.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar