Nästa Gång, Stanna Hemma Med Din Magsjuka

Jag har varit uppe hela natten... kräkningar .

Jag kräks i min opublicerade manuskript. Två till tre kapitlen är dedikerad till mitt förakt för magsjuka, och jag vet att jag ska spara en hel del av mitt material till boken, men oh well. Det första förlaget jag träffade frågade mig vem som är min målgrupp var. Jag sade, " Mammor som hatar magsjuka. "De var inte intresserade av mitt arbete. Och det är bra. Jag vet att det verkar som om det inte finns en marknad för böcker som kategoriseras under "spyor-hatare."

Men, nu kan jag föra mitt fall från min dödsbädd, eftersom vi har utsatts för.

Låsning. Code red. Bravo-Alfa-Romeo-Foxtrot... barf .

Min reaktion på ord av en magsjuka är något du kan bilden från en krigstida film. En soldat levererar telegram till familjen, det skriker, gråter, tandagnisslan. Detta är hur jag betedde sig när dagis ringde mig Måndag med ord som min son hade kastat upp. Den fattiga kvinnan i andra änden försökte trösta mig. Jag tror att nästa gång hon ringer hon kommer att se till att jag har någon med mig, innan hon levererar nyheter. Det måste finnas ett mer humant sätt av att berätta allt som de håller kärt, varenda tråd av organisation och fred kommer att spolas ned i toaletten, eller spydde på rena lakan.

Så ligger jag här nu, mitt liv håller på att kollapsa utanför tröskeln till mitt sovrum. Min käre make är ett under. Han kan ta hem bacon, byta blöjor, mata människor—you name it, Justin ' s got it. Men det är inte samma sak.

Män kan inte se saker som kvinnor se. Barn håller på att bryta in i mitt rum. Får de problem, men de fortsätter att försöka. Jag hör en tonåring säger, "Du kan inte gå tillbaka dit! Mamma är döende!" Jag är för sjuk för att gå upp och dunka som tonåring i huvudet. Dessutom kanske jag dör. De kanske borde vara förvarnad.

Tvättservice är stapla upp. Bebisar gråter. Mitt huvud bultar. Illamående är min följeslagare.

Och jag klandrar dig.

Du vet vem du är genomsnittliga storlek familj. En eller två du slängde upp hela natten, men du hade platser, människor att se. Du haltade in i kyrkan husmanskost, ser mindre än härlig. Din hud var grå, svett samman ovanför din panna, dina ögon glaserade over. Du sätter din varigt makaroner sallad ner på den skarpa vita duken. Barnen tog i plattor av varm skiva och baka kakor (inte låtsas, jag vet att du inte gör dem). När jag frågade om du var OK, du sade, "Oh my gosh, min man och pojkarna kastade upp hela natten! De var så sjuk! Men, tjejerna var så glada över knytkalas, och naturligtvis, jag var tvungen att sjunga i kören och lär Söndag skolan. Förhoppningsvis kommer vi att få vila denna eftermiddag. Jag mår typ av illamående."

Min första instinkt var att slå dig med överblivet monkey bread.

Om jag var en konfronterande person, jag skulle slå dig i halsen och dra ut dig genom ditt hår.

Men istället, jag bultade.

Du hörde mig. Jag tog mitt barn, våra jackor, för sjutton med den gryta jag gjorde. Det hade varit förorenade. Det var nog för sent, men jag var tvungen att prova. Jag var tvungen att rädda min familj. Jag visslade, att ge min man signalen att det här är inte en övning. Hans käke är spända, han skannade rummet, ignorera konversation där han hade varit med: Code Red. Han brydde sig inte om att ursäkta sig, han tog sig i sidled, ögonen pilar omkring gymmet. Han form-itu med ett barn och tog tag i skötväskan. Två av de tonåringar som redovisas kriget gråta. De stannade, hoppade och kröp genom folkmassan på deras magar. De är välutbildade. Klockan var igång, sporer av luftburna patogener letade efter en plats att häcka.

Käre Gud, inte i våra slemhinnor, snälla.

Som vår 12-passagerare van skrek ut ur kyrkan parkeringen, såg jag ett av våra barn jagar efter oss. Jag skrek på min man, "Bara gå, gå, gå!" Vi har andra barn. Survival of the fittest.

♦♦♦

Sporer vann.

Det var för sent för oss. Dag fyra, jag dukade. Från min dödsbädd, jag brottas med min kärlek till Herren och min negativt känslor för dig. Så jag kommer att använda det sista av min energi till att skicka ut denna vädjan:

Du bör aldrig att vara ute i det offentliga och säga, "Vi har varit uppe hela natten och kräkningar."

Du kan sms: a det. Du får e-post som. Du kan säga det över telefon. Skicka det av duvor om du måste, men du behöver inte uttala det i person . Stanna hemma. Du behövs inte så illa. Världen kommer inte att sluta utan dig. Jag vågar påstå att du inte är så bra. Söndag skolan kan täckas om du inte är där.

Du har framgångsrikt tagit ner mitt imperium med din terrorist sätt.

Jag kommer att återhämta sig. Jag sip Imodium från en kyld champagne glas. Den Phenergan suppositorium är äntligen börjar arbeta. Jag ska sova nu. En dag, jag kommer släppa mitt hat för dig och din otillåten förorening av mitt liv. Jag kommer att gå vidare—det är tid innan magsjuka, tiden efter, och tills nästa gång. Under tiden kommer jag att så småningom klättra ut från under tvättservice, jag kommer att vänta tålmodigt på mattan ångkokare att komma fram, och jag kommer att gråta för de dagar som gått förlorade.

Och jag kommer bilden som du, klamrar sig fast vid din porslin Gud. Jag ber dig, se min spegelbild flyter i en skål med din halv-smälta Cheerios, uppmuntra din död.

Nästa gång, stanna hemma. Stanna hemma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar