6 Steg Att Finna Frid Efter Ditt Barn Får En Liv-Ändra Diagnos

Att få diagnosen downs syndrom, eller någon oväntad diagnos kan vara överväldigande. Det är som om en hjärna måste race för att fånga upp till en hämmar, förvirrad osäkerhet. Vårdpersonal är skyldig att ge patienterna kunskap, eller "verkligheten" om du kommer. Det är upp till patienten att avgöra vad han eller hon kommer att göra med denna kunskap.

Det tog 11 år innan jag kunde slå ihop "verkligheten" med mitt "hopp och böner" att leverera min nuvarande nivå av frid. Här är de sex icke-linjära stegen jag tog för att nå fred med min dotters diagnos:

1. Jag Grät.

En hel del. På många sjukhus. På läkarmottagningen. Efter födelsedagskalas. Efter IEP möten. Jag skadar inte på grund av brist på kärlek, utan för att hon var annorlunda. Jag var väl medveten om hur världen behandlar dem som är annorlunda.

Jag trodde att tårarna var defaitistisk och visade min svaghet som en mor. Jag visste inte deras helande kraft. Dessa tårar var ett release — en salva att mitt sårade hjärta.

2. Jag Läser.

En hel del. Något som jag kunde hitta relaterade till teckenspråk, hypotyreos och downs syndrom. Jag läste någon bok på sensorisk integration att jag kunde hitta. Jag forskat behandlingar. Jag gjorde även den fruktade Google medicinsk sökningar, söka efter en sak...även ett botemedel. Ju mer jag läser, ju mer jag lärde mig att ingen egentligen kan definiera min dotter, eftersom varje barn med downs syndrom är olika.

3. Jag erkände att jag är rädd.

Djupt ner, jag var väldigt rädd. Hur kan mina icke-verbala barn (nu en tonåring) överleva i en värld som lever på verbal kommunikation? Var hon arg för att hon saknade förmåga att uttrycka sig själv? Hur skulle hon någonsin arbeta? Skulle hon någonsin bli verkligt oberoende? Så...tillbaka till Nr 1.

Mer tårar för de samtal vi får aldrig har.

Jag erkände min rädsla med klausulen att göra något åt det. Jag då...

4. Jag började skriva.

Undangömt på en dammig bokhylla är början på mina memoarer. Jag är en introvert. Mitt hem är min fristad. Jag är inte naturligt socialt. Gå med i en Down syndrome support-gruppen var något motsägelsefullt för mig på grund av min personlighet.

Så jag började skriva. Skrivandet var min frigivning och min terapi. Jag fick möjlighet att uttrycka och dela med mig av min historia, så att andra föräldrar kan ha bekräftelse.

5. Jag hittade kärleken.

Som kliché som det låter, det var min lyckliga början. Jag träffade min man för sju år sedan. Han representerade präglas av en lugn och frid i motsats till min något kaotisk, oförutsägbara livet. Han lovade att älska min söta dotter som sin egen.

Och han gör det fortfarande.

Och när Skrifterna 1 och 2 inträffa, jag har hans stöd och råd. Eller om det är några råd, ska jag åtminstone ha en kram.

6. Jag vill gå av skuld.

Det är inte mitt fel — 11 år senare, vet jag. Jag ville och bad för en frisk baby under hela min graviditet. Jag fick ett friskt barn, även om det tog längre tid att nå hälsa. Hon kan inte vara komplett eller perfekt av världens definition, men för mig, hon är underbart skapad.

Så hur kan andra mammor och pappor att finna fred med en medicinsk diagnos? Här är mitt enkla förslag:

1. Att gråta när du måste.

Känner vad du känner. Låt dina tårar bränsle din eld för att försvara och kämpa för ditt barn. Och som jag sa innan, jag oväntat upptäckte tårar har en helande kraft. Ge dig själv en chans att läka.

2. Kampen rädsla med forskning och prospektering.

Ställa frågor. Acceptera inte alla svar. Använd din intuition. Få en andra och tredje yttrande. Gör sedan upp en plan. Och om denna plan inte fungerar, skapa en ny. Alla barn är olika, och ingen människa kan förutsäga med 100% säkerhet något barnets slutliga resultatet.

3. Upptäcka vad som motiverar dig och ger dig release.

Ta tid för dig. Hitta en hobby eller något du gillar att göra. Ta hand om dig själv. Skratta, en hel del även när det gör ont.

4. Använd support.

Hitta någon som älskar ditt barn precis lika mycket som du gör. Det behöver inte vara en make / maka. Det kan vara en vän eller en betrodd granne. Även om de inte kan "fixa" det, åtminstone öppna upp och prata med någon. Och om orden kommer inte, bara prova en kram. Det är verkligen kraftfull.

5. Undviker negativitet.

Jag menar dessa människor som talar dysterhet och doom, till exempel, "Hur kommer du att göra det med ett barn med särskilda behov?"

Ja, ni vet sådana typer. Det är okej att hoppas och att drömma. Låt dem inte komma i vägen för det.

6. Kasta skuld ut genom fönstret.

Livet är orättvist. Saker sker utanför vår kontroll ibland. Världen är inte perfekt. Omfamna det som är här och nu och lösa för att bli fria från skuld.

Även om man finner frid tar du 11 år, det kan hända.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar