15 Saker Stepmoms Önskar Att Deras Män Visste

I det ögonblicket jag visste att jag inte kunde säga något för att få honom att förstå. Jag kunde verbalisera mina känslor tills jag var blå i ansiktet, men han var bara inte kommer att göra innebörden i mina ord. Ansträngande mig själv att försöka förklara varför jag kämpar som en styvmor och behövde min mans hjälp var bara att skada mig . Naturligtvis är han brydde sig om att jag var upprörd, men han ville inte förstå, och att han absolut inte kan känna empati.

Jag älskar min man. Jag älskar honom mer än jag trodde var möjligt. En snabb blick i dessa vackra ögon eller minsta leende befriar mig av stress och får mitt hjärta att hoppa över ett slag. Han är min klippa, min cheerleader och min för evigt.

Men vissa dagar är han bara inte få det. Han kan inte förstå vad styvmor livet handlar om. Han förstår inte hur livet ser ut från mitt perspektiv eller ibland varför jag kämpar verkligen. Och jag är inte ensam. Jag ställde frågan "Vad vill du att din man visste eller förstod från ditt perspektiv?" till en grupp stepmoms och svaret var häpnadsväckande, som har 15 gemensamma teman. Även om vi leder alla olika liv på olika platser med olika co-parenting dynamik, mycket av stepmom livet bär samma noter. De teman som inte är ömsesidigt uteslutande, de är heller inte sant för alla stepmothers, men de är något som varje man bör vara uppmärksam på.

Här är 15 saker en styvmor, och önskar att hennes man visste:

1. Jag hade ingen aning om vad jag var registrerat dig för.

Jag visste att jag var gifta sig med en man som hade ett barn, men jag hade ingen aning om att det skulle komma med obeskrivlig smärta i förvar strider, det komplicerade förhållandet med din ex-fru, och intensifierad kontroll av din familj. Ärligt talat, det är en riktigt bra sak jag visste inte då vad jag vet nu. Det är så mycket mer än att packa luncher, playdates, och familjens middagar.

2. Den kärlek jag har för min födelse barn är annorlunda än den kärlek som jag har till mitt bonusbarn.

Den kärlek jag har till alla mina barn (födelse eller steg) är lika, men olika. Om jag skulle ta en kula för någon av mina barn, jag tycker att jag är mer bevakad med mina styvbarn. De väljer att älska mig och kan välja att återkalla en kärlek som helst. Med mina egna barn, jag behöver inte vakta mitt hjärta. Jag kan vara helt sårbar med dem eftersom jag är deras mamma, och ingen kan berätta dem på annat sätt.

3. Vissa dagar behöver jag en paus, och det är okej.

Mamma livet är ansträngande, och ibland måste jag steg bort. Jag behöver tid, skämma bort/avkoppling tid, och tid med mina flickvänner. Hela min identitet inte kan vara som en styvmor, så de dagar då jag känner att jag verkligen förlora mig själv, jag kommer att ha att steg bort för en liten stund, och jag behöver det för att bli bra.

4. Jag kan inte vara den enda föräldern. Du måste se till att regler också.

Det är verkligen inte rättvist när man förväntar mig att vara den enda att se till att regler, speciellt med mina styvbarn. Jag behöver att du förstår att jag alltid kommer att vara med och slåss i motvind med dina barn eftersom jag inte är deras mamma, och de kommer alltid att respektera dig mer än de respekterar mig (även om bara lite mer). Det är en naturlig trohet till dig, och din efterlevnad av reglerna är kritiska för att upprätthålla ordning i vårt hus.

5. Dina tidigare liv-kontroller mitt nuvarande liv.

Vårt förflutna är inte de samma. Någon jag den innan du är inte längre med i bilden. Ditt ex är väldigt mycket i bild. I själva verket, jag kan inte välja att flytta härifrån eftersom vi är skyldiga att hålla sig nära din dotters mamma. Jag kan inte packa min familj upp och åka på semester den här helgen eftersom vårt schema är beroende på din vårdnad avtalet. Jag klagar inte, jag har lärt mig att justera. Men jag behöver dig för att se hur dina tidigare liv är att styra mitt liv i dag.

6. Jag behöver din hjälp.

Det finns många saker jag gör runt huset för att hålla våra hem i trim, och ärligt talat, har du förmodligen inte ens märker att hälften av dem. Förstår att jag kan få det att se lätt ut, men jag kan alltid använda din hjälp. Vi båda arbetar riktigt hårt, och jag förstår när du är hemma, du vill koppla av. Men jag njuta av avkoppling för

7. Vissa dagar att jag behöver lite extra kärlek.

Detta styvmor spelning är mycket svårare än jag väntat. Jag skulle inte byta det för världen, men det ändrar inte min verklighet. Vissa dagar kommer att vara svårare än andra. Ibland kommer jag att behöva lite mer tålamod, förståelse och kärlek.

8. Ärligt talat, det är det är inte ditt fel.

Jag menar inte att låta orättvist eller ringa, men du är den enda orsaken till att dessa ytterligare komplexitet som existerar i vår relation. Jag var inte gift före dig. Jag inte har en anslutning till en annan person som kan påverka våra liv på det sätt dina barns mamma kan. Du var gift före mig, och detta förhållande gör livet för vår familj mer komplexa (t ex, vårdnad scheman, stöd betalningar). Som ett resultat, jag förväntar mig att du hjälper mig igenom några av mina utmaningar eftersom de var dina att börja med.

9. Hela världen sätter en ton av press på mig.

Du kan inte se det, men det är en dubbel standard sätta på stepmoms. Vi håller en mycket hög standard, och den andra vi skruva upp, någon som är på vårt fall. Världen ser för brister i oss mer än de gör med biologiska föräldrar.

10. Ibland tänker jag på hur mitt liv kunde ha sett ut.

Jag älskar dig, och jag älskar dina barn. Men om vi skall vara ärliga, ibland undrar jag hur mitt liv skulle ha sett ut om jag inte hade gift sig med en man med barn från ett tidigare äktenskap. Visst, mitt liv skulle vara enklare, mindre stressigt, kanske lättare.

11. När du följer inte upp eller fördröja att kommunicera med ditt barns mor, det gör att det ser ut som att vi inte bryr oss.

Anledningen till att jag tjatar ni om att följa upp med dina barns mor beror på att vi behöver se ut som investerat och engagerade som vi känner. Men när du är långsam ringa henne eller be om information om händelser, det ser ut som en eftertanke istället för något vi är djupt intresserad av. Du vill inte att någon ska ifrågasätta hur mycket vi älskar dina barn, och mer avsiktlig kommunikation kan hjälpa till att lindra dessa problem.

12. Det gör verkligen ont att inte känna sig som en del av din familj.

Din familj är inte lika lätt att acceptera mig som var din första fru. De är bevakade av dig och din barn, och det är förståeligt! Jag är säker på att det är inte på grund av något fel på ditt eller mitt, och jag tror inte att de är avsiktligt menar. Och ändå, det gör ont att inte vara accepterad, att inte känna sig som en del av familjen.

13. Jag gav en hel del att leva detta liv med dig.

Innan vårt förhållande, som jag var involverad i så många aktiviteter för mig . Jag kunde gå till gymmet varje dag, danslektioner, semester, etc. Nu ska jag gå softball praktiken, förbereda middag, och hjälper till med läxor. Jag villigt valde det här livet, och jag vill inte att du ska känna skuld. Men jag ber dig att vara medveten om vad jag har gett upp och stödjande av de tillfällen när jag väljer att fortsätta min passion.

14. Gränserna fråga.

Det är verkligen viktigt för mig att vi satt och hålla sig till gränserna med både ex-frun och dina föräldrar. Våra liv är verkligen komplex och komplicerad, och gränserna kommer att förenkla det för oss lite. Vi försöker fortfarande lista detta blandas familj sak ut i våra egna hem. När det är listat ut, kan vi bättre kommunicera bortom dessa gränser.

15. Jag är ledsen, men du kommer alltid att vara i mitten.

Jag vet att det verkar inte rättvist att du, men du kommer alltid att vara i mitten. Dina barns mor är inte längre gifta sig med dig, och du är gift om sig. Du kommer alltid vara i mitten av din ex-fru och din fru. Som tidigare nämnts, ditt barn kommer alltid att respektera dig bara lite mer än mig, du kommer alltid vara i mitten av ditt barn och mig till viss del. Även om du inte var gift före mig, skulle du fortfarande vara i mitten av din familj och mig, precis som jag är i mitten av min familj och dig.

En sak till...

Jag hade ingen aning om hur vansinnigt, djupt jag skulle bli kär i dig och din dotter. Att vara din fru och hennes styvmor är den mest givande upplevelse av mitt liv. Jag skulle inte byta bort där jag är på för världen, det finns verkligen ingenstans jag hellre skulle vara.

Men om jag kunde vara i samma rum med en man som förstår mitt perspektiv lite bättre, min livskvalité och sinnesro skulle vara exponentiellt bättre.

Tänk på det, kommer ya?

ADVERT

Lägg till din kommentar