Kära Stepdad: Tack För Att Du Tar Oss Som Dina Barn

Till min styvfar:

Jag kommer fortfarande ihåg första gången du visade upp på vår dörr, tre pizzor staplade i din hand eftersom du visste att du var på väg till ett hus av tonåringar, och vad som tonåringar gillar inte pizza? Förutom att du var på väg till ett hus där en tjej ville inte äta, period, eftersom hon inte vill pund för att visa upp på oväntade ställen, och hon ville framför allt att visa sig själv vacker och enastående så att hon kunde vinna tillbaka den pappa som hade lämnat utan att titta tillbaka.

Att du dök upp och förstörde den planen. Jag åt den obligatoriska delen eftersom det luktade så gott, och sedan jag någonstans i mitt rum, arg på min mamma för att ta med dig hem för att träffa oss arg på att hon var på att ge upp. Jag visste vad det betydde när hon förde dig in i våra hem. Det var första steget mot ett nytt äktenskap. En man hade att vilja ha barn, även om han ville ha henne. Barnen hade att vill man, även om hon var på väg att gifta sig med honom.

Jag ville inte håller för en tid.

Det tog en lång tid för att vinna våra hjärtan för att de hade blivit trampade av den som hade kvar, och vi hade inte lita på oss själva, och att vi inte litar på dig, och vi litade inte på kärlek, för det mesta. Vi litade inte på kärlek ändra på något. Vi litade inte på kärlek att göra en skillnad i våra redan trasslat liv. Vi litade inte på kärlek för att lyfta oss ur gropen.

Vi visste inte hur det hela skulle sluta. Vi vill inte få våra förhoppningar och sedan visat sig dum för att de hoppas.

Men du var modig. Du lät inte vår tvekan att stoppa dig. Du fortsatte att komma, dessa pizzor staplade i din hand och att fånig leende på din ansikte, och du agerat som du kanske gillade oss och kanske kunde vi vara din barn, och kanske detta kan fungera. Kanske.

Och sedan Mamma gifte sig med dig, och jag sjöng på bröllop, och vi trodde att detta skulle nog inte vara så länge, eftersom vi inte gillar dig, eller åtminstone det är vad de skyddande murar runt våra hjärtan berättade oss . Men någonstans längs vägen, ogillar vände sig för att vilja, och som sedan vände sig till kärlek, och älska då vänt sig till en faderlig kärlek är stark nog att gå en dotter som inte delar ditt blod ner i gången till sin älskade.

Jag vill bara att du ska veta att jag är så glad att du fastnat. Tre tonåringar i huset av en ensamstående mamma är en hel del att ta på, och du gjorde det med styrka och mod och de mest osjälviska kärlek jag någonsin har känt i en man, med undantag av min man. Det är inte lätt att kliva in att lämna anbud minfält där du kommer att behöva plocka upp bitarna som en annan människa kvar. Tack du för ta oss som din barn . Tack du visar oss vi var värda något.

Tack för att du är vår pappa.

Även om vi inte delar blod eller namn eller någon del av vårt DNA, du är en pappa i alla fall. Ibland våra pappor kom till oss när vi föds, och ibland kommer de till oss senare när de hittar oss slagit ner på en grusig väg, och de bestämmer att vi är värda risken så att de böja sig ner och ställa oss den högra sidan uppåt, på fötter igen. Tack du beslutar vi var värt risken.

Det finns en miljon orsaker till att du kan ha kvar. De gånger jag mimade av, de gånger jag inte lyssna, när jag slog dig i armen för att sparka min hund bort från din jakt hund, eftersom jag hatade att jakt med hund, och jag hatade dig. Du skulle ha lämnat varje gång, men du valde att stanna. Du valde kärlek.

Du var på var och en av mina barns födslar, berättade samma skämt om och om igen så den nya människor som att det skulle skratta: "Japp. De ser precis ut som Vallmo," och jag kan inte berätta vad det betyder för mig att mina barn älskar dig så mycket, att de vill vara med dig och Mamma så mycket som de kan och att de tycker om dig bara som sin farfar, inte deras steg-farfar. Jag kan inte säga dig vad det innebär att se dig älska dem som de är din, precis som du älskade oss . Du har antagit oss alla in i fållan av din hjärtat, och detta är anmärkningsvärt och betydelsefullt och livsförändrande.

Vi har antagit dig i fållan av våra hjärtan också. Även om du är en styvfar, mitt hjärta ropar du "Pappa". Och idag, speciellt, jag vill att du ska veta det.

Tack för att du är som du är, för att ta emot oss för vem vi var, och är, för att vara lite irriterad på tider nu när du blir äldre, för att vara en nitpick ibland, för att vara rolig och kul och oftast full av kärlek och ära och hjärta. Tack du för att älska oss . Tack du väntar tålmodigt tillbaka i dessa tidiga dagar så att vi kunde hitta vår väg i kärlek också.

Tack du för din ljus. Tack du för din sonen, som är som en bror för oss . Tack du för det sätt du älskar vår mamma och det sätt du älskar oss och sättet som du älskar din barnbarn.

Vi älskar dig. Grattis på Fars Dag. Kan det bli många, många fler.

ADVERT

Lägg till din kommentar