7 Anledningar Till Varför Steg Aerobics Är Fortfarande Helt Awesome

Jag minns min allra första steg aerobics klass: Det var 1989, och mitt andra år på college. En av tjejerna från min hall kom dansande in i mitt rum, klädd i svart spandex tights, en oversized T-shirt, och helt val Avias och frågade om jag ville gå med henne till denna nya high-impact aerobics-klass på gymmet. Strunt samma att det började vid 9 pm, eller att jag valde att ha min high school pojkvän boxer shorts och min Drömmen om den Blå Sköldpaddor tour T-shirt.

Jag staplade två lila stiger under min gröna steg som resten av college-äldre kvinnor i klassen, staplade mitt stora hår i en scrunchie, och försökte hänga med. Snacka om töntigt! Först kunde jag inte fånga slå, hade ingen aning om vad som "repeater knän" betydde, och var tvungen att fortsätta dra upp min boxare. Men ett par klasser och två nya par spandex tights senare, jag hittade fyra räkna slå och fick hänga med repeater knän. I slutet av varje timme, jag var blänkte av svett och hög på den upp-och-ner-dans rutiner.

Numera finns det ett häpnadsväckande antal pass att välja mellan—TRX, snurra, intervallträning, kickboxning, barre—men det är ett steg som gör att jag kommer tillbaka till gym . Här är några skäl till varför det är fortfarande en rad träningspass:

1. Det Skadar inte Min Rumpa

Jag vet att alla är helt i cykeln klasser nu (och jag också), men att balansera min rumpa på en hård, spinkig cykeln sätet för en timme är mycket obehagligt, att inte säga någonting i vulva skav. Steg klass är allt om fötterna, vilket gör det mycket säkert för dem av oss med känslig bakdelar, såvida inte naturligtvis du resa och landa på din röv. Pinsamt!

2. Musik

Du bara inte kan få samma klubb-som musik erfarenheter i andra träningspass. Zumba är en alldeles för allvarlig dans-och y-intervallträning är för boot campy. Även om det kan vara Taylor Swift hålla takten istället för Taylor Dayne, musiken har fortfarande samma booty-skaka vibe det gjorde på 80-talet. Under tiden du är säker på att få en lärare eller två som älskar att kasta den tillbaka varje gång på ett tag med all time favoriter som "Pump Up the Jam" och "Det Regnar Män." Hallelujah!

3. Jag Brinner Allvarliga Kalorier

Oavsett den senaste nymodiga fitness vurm, step aerobics är fortfarande en högintensiv träning, vilket betyder att jag kan blaze genom mega-kalorier. Enligt Harvard Medical School Jag kan bränna ungefär sex gånger mer kalorier man gör steg än jag sitter tyst. Det innebär att om jag gör steg en gång i veckan, jag kan sitta tyst de andra sex dagar. Häftigt!

4. Växeln Är Fortfarande Ganska Rad

OK, så vi kanske inte bär Reebok high-tops och stringtrosor träningstrikåer längre, men jag har varit kända för att inte en modern pannband (aka svettband) och high-tech fukt-fuktspridande leggings. Alla dessa år senare och jag är fortfarande en sucker för träningskläder. Bra gym-att-street wear är så trendigt i detta nya årtusende.

5. Jag Behöver inte Imponera på Någon

Jag behöver inte få alla tycker att kasta extra pulshöjande flyttar in i rutin, som tick-tock eller omvänd V-steg. I själva verket, jag är så säker i min kliva förmågor att jag bara behöver använda en riser! Även mina fogar inte kan ta det som de används till, så finns det där.

6. Jag Kan Göra Det i Sömnen

Som en 25-år-plus veteran steg aerobics, jag praktiskt taget kan läsa instruktör sinne. De centrala drag—grundläggande höger, sväng-steg, over-the-top—är så ingrodd i mitt sinne att jag kan ganska mycket zon under hela minuter medan överväger vad verkligen hänt Joanie och Chachi .

7. Jag Kan Få Mina Spår på Utan att se ut Som en Total Idiot

När skulle jag annars kommer att skaka det som en Polaroid bild-i-offentliga—medan nykter—och inte känna sig som en medelålders Olivia Newton-John? Jag är tänkt att röra i soppan och gör Charleston, duh!

Jag är öppen för alla typer av träning, särskilt om den inte lämnar mig med en öm rygg, håller mig i form, och får mig att känna mig cool. Jag ska försöka något, men jag kommer nog alltid komma tillbaka till steg med sin psych-me-up låtar, solid, no-slip styrelsen, och allt tröstande cue av "hörn-till-hörn knän!"

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar