Varför Staycations Göra Det Bästa Semester

I slutet av läsåret, min son kom hem och meddelade att vi var de enda som bor hemma under sommarlovet. Tydligen alla andra i världen var på väg någonstans och göra något stort.

När jag påminde honom skulle jag bokade en weekend på ett hotell med pool, han lät mig vet att det inte riktigt räknas och inte en riktig semester.

Kanske har han rätt att en liten helg bleknar i jämförelse till 2 veckor i Europa, köra cross-country, eller flyga för att besöka släktingar i avlägsna länder.

Men jag tycker verkligen inte bryr sig. Du ser, jag har varit ett fan av staycation hela mitt liv och jag älskar inget mer än att utforska vårt hemland och spendera några eftermiddagar njuta av den lycka som att göra ingenting kan ge.

När vi åker på semester, vilket vi vill, i motsats till vad mina barn tycker, Jag känner trycket att göra allt perfekt för alla. Det finns för många saker att se och utforska i en ny plats, och jag känner att jag måste passa alla. Det lämnar mig utmattad och vill ta min säng. Och med det menar jag min perfekt slitna på madrass som är bosatt i mitt sovrum.

Så egentligen, jag har hittat semestrar gör mig saknar mitt hem och på toppen av det, jag behöver en semester från min semester som är aldrig ett alternativ. Eftersom livet.

Det finns så många saker att se och göra inom köravstånd från vår egen livsmiljö, och så många av oss aldrig får tid eller möjlighet att göra det eftersom vi är för upptagna med att leva våra liv, att arbeta hårt, och förbereder sig för att ta en semester långt bort.

Vår fria tid sugs upp snabbt, och jag älskar ingenting mer än att ha en ursäkt att stanna hemma och vakna varje morgon utan stora planer och se vart dagen tar oss, utan att någon skola eller arbete.

Min familj är oftast hem medan många andra packar väskor, gå ombord på plan, och spendera långa timmar i bilen. Jag sover bättre hemma, mina barn sover bättre på hemmaplan, de fungerar bättre på hemmaplan, de äter bättre hemma.

Medan hemma, jag behöver inte oroa dig för att eskortera någon till en offentlig toalett var 15 minuter hoppas att vi gör det innan saker och ting börjar tränga ut ur sina shorts, och jag är tvungen att mun-andning min väg genom shitshow.

Jag har alltid varit en homebody på hjärtat och efter att jag fick barn min kärleksaffär med att stanna hemma växte sig starkare. Jag menar, visst, att gå på semester och utforska nya platser med min familj kan vara fantastiska, Men så kan sakta ner, att ta ett steg tillbaka från vanlig ansvar, stänga av WiFi och camping i din egen bakgård.

Det är ett sällsynt tillfälle när vi kan släppa schemat och den som är upptagen och bara stanna kvar på en plats som vi älskar och där vi är bekväma.

Hur många gånger har du sagt, "Vi bör gå dit" eller "Vi borde göra det", eller "Vi borde verkligen kasta en middag och servera reglagen och lite korv och en massa andra mini-mat"?

Jag slår vad om att det är mer än du kan komma ihåg. Och du vet när det är perfekt tid att göra alla de saker du vill göra men tror att du inte har att göra med dem är? En staycation, som är när.

Mina barn kan gnälla till mig allt de vill att vi reser inte tillräckligt, men de älskar staycations så mycket som jag gör.

Vet du hur jag vet? Eftersom varje gång i en stund som jag stannar mitt ute på middag, eller en TV-show, och fråga dem vad deras favorit minne är–och det är alltid ett minne från en staycation.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar