Jag Hatar att Vara en Stanna Hemma Mamma

Jag hatar att vara en stay-at-home-mom och jag vill gå tillbaka till arbetet.

Inte för att jag inte älskar min ett år gamla, men eftersom jag vill fly honom. För de senaste sex månaderna har jag arbetat deltid för att spendera mer tid med min lilla tyrann, men kan inte hantera att fly längtan efter release... Att vara fri... Fastkedjad vid ett skrivbord igen. För åtta timmar om dagen, i stället för avlyssning av nära döden-upplevelser den lilla ryck försök när han klättrar vertikala ytor som Spiderman. Snarare än att hemsöka över det näringsmässiga innehållet på sin höga stol fack. Snarare än att titta på den effing Wiggles en minut.

Jag kan inte stå ut med det. Jag hatar att vara en stanna hemma mamma.

Kanske är det därför jag är inför möjligheten av ensamstående mödrar så tappert. Eftersom jag är orädd för kontor och autonomi att det kommer att ge mig till den punkten där jag kan säga skruv du att min idiot av en man och börja ringa mina egna skott igen. När ska jag ha finansiella resurser för att säga "vi ses senare, Big Boy" och menar att det bör han bli alltför rastlös för min smak. Eftersom jag är trött på att höra mind-bedövande ljud av sport announcers i wee små timmarna av morgonen. Och jag är trött på att hitta rostbiff och ost aromatiskt fläktade i mitt kylskåp. Och jag är trött på att känna den ofrivilliga kasta varje gång han går i dörren bara för att mötas av en hög med baby leksaker och mitt hår slicked att min panna.

Jag har förvandlats till en komplett tik under loppet av två år och jag vet inte hur det gick till.

Åtminstone misstänker jag...

Jag tog den radikala delen av mig och låt det vara överfullt med socialt konstruerade idéer om kärlek och uppoffring. Jag ville vara min italienska mormor som stannade hemma för att uppfostra sina barn. Jag trodde att offra mina drömmar skulle innebära större utdelning i slutändan i form av mina relationer. Men jag behöver inte offra mig själv för män i mitt liv. Min mormor gjorde det inte.

Min mormor gjorde hennes drömmar är tillräckligt flexibelt för att tillåta hennes passioner igen. Hennes kärlek till hennes barn och hennes make var en konstant medan hon fortsatte att uttrycka sig på det sätt som hennes själ krävde.

Min son kommer att vara lika bra som jag att gå tillbaka till arbetet. Han är en social kille. Trots mina känslor av squelch-dom av den institution som moderskapet vi är väl bundna. Vi hittar varandra underhållande.

Som om min man, jag hatar inte honom hela tiden. Vi får verkligen på bra tillsammans när det finns barn inblandade. Hmm... Kanske det är hur vi kom in i vår nuvarande problem i första hand. Och visst, ska vi dela en dag, jag är säker på att han skulle kunna göra exakt samma sak som hans kamrater gör efter en skilsmässa... Hitta en villig tjugo år gammal för att lära sig av med alla mina vidriga egenheter med. Hur jag gillar att äta Grape Nötter till frukost varje dag, oavsett vad. Hur jag föredrar tystnad och en bra Candace Bushnell att de flesta mänskliga varelser. Hur jag är ett kontroll freak som uppenbarar storheten i hennes skrivande, men lite av henne levande.

Jag är ingen inhemska gudinna. Jag är ingen perfekt partner. För helvete.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar