Ja, jag kommer Fortfarande Vara En Stay-At-Home-Mamma När Min Yngsta Börjar på Dagis

I vad som känns som mitt tidigare liv var jag en högskola skriva instruktör. Varje termin, jag lärde sjuttio studenter att skriva uppsatser som skulle förbereda dem för deras framtida college utbildningar och yrken. Jag började undervisa studenter när jag var bara 22 år gammal, och jag älskade mitt jobb. Elevernas energi var berusande.

Jag kunde ta en termin ledigt från jobbet när var och en av mina äldsta två barn kom in i vår familj av antagandet . Det fungerade bra ända tills vi var matchade med en blivande mamma med ett vagt på grund av datum för någon gång i januari. Jag var tvungen att fatta ett beslut. Gjorde jag börja undervisa den terminen, om när barnet föddes och vi blev hans föräldrar, och jag var tvungen att lösa på mina elever i sista minuten? Vad händer om placeringen inte hända, men jag tog en hel termin av arbete?

Jag bestämde mig för att berätta för min chef att jag skulle ta termin av och se vad som hände med barnet. Som liten pojke blev vår. Och inte nog med att jag missar terminen, men jag gick aldrig tillbaka till mitt jobb.

Beslutet att bli en stay-at-home-mamma var svårt för mig. Jag är typ En, ångest-ridit, och full av kreativitet. Plötsligt gick jag från att bära klänning byxor och med en lönecheck att inte få betalt på en procent och spendera mina dagar innanför de fyra väggarna i mitt hem. Med tre barn under fyra års ålder.

De hade behov av. Massor och massor av behov. Potträning (och potta olyckor). Snacks. Medicinska möten. Naps (och ofta, inga tupplurar). Det var konstant. Min introduktion till SAHM liv var i januari, vilket för oss i Mellanvästern är ren tortyr. Vi hade fastnat inuti, fyra av oss.

Vad har jag gjort? Jag minns att jag frågade mig själv på den kalla och kaotiska dagar.

Att vara en stay-at-home-mamma är svårare än något jobb jag någonsin haft. Svårare än undervisning sjuttio studenter, som arbetar i detaljhandeln och i snabbmat industrin, är en nanny. En del av mina svårigheter var de krav jag ställer på mig själv som en SAHM. Meningen var att jag skulle njuta av detta livet. Efter allt, det var mitt beslut att lämna mitt jobb.

Här är jag nu, sex år senare, och jag är fortfarande en SAHM med inga planer på att återvända till arbetet, inte ens när min yngsta, som är ett litet barn, går till förskola .

En hel del har framkommit sedan jag lämnade mitt lärarjobb. Vi har lagt till ett fjärde barn till vår familj, fick jag diagnosen bröstcancer, och jag fick reda på att ett av mina barn har särskilda behov. Jag är livligare än någonsin, ta hand om mitt barn, vårt hem, och min egen medicinska behov, vilket inkluderar en kronisk, autoimmun sjukdom.

Och mina dagar? De är fulla. Jag försöker hela tiden att spela catch-up. Marie Kondo filosofi har ingen plats här. Jag har knappt tid att duscha.

Jag får ofta frågan om min framtida planer med andra mammor. Vad om de examina som jag arbetat så hårt för att tjäna? Inte jag missa att interagera med vuxna och att vara en professionell kvinna? Vad sägs om den prestige som följer med en titel än Morsan ?

Ja, dessa saker var fina. Och det finns dagar jag fantiserar om att vara en lärare igen, befallande ett klassrum och känna pulsen som bara ett campus kan generera. Naturligtvis, det var riktigt trevligt att få betalt.

Men jag är ytterst tacksam för att jag gjorde de val jag gjorde för sex år sedan. Jag var med min son när han sa att hans första ord och tog sina första steg. Jag gosade mina barn om deras sjuka dagar, tog med dem till biblioteket, och njöt av en solig dag i parken. Jag inte stress om att hitta den perfekta dagis för vår nyaste bebis.

Detta SAHM liv innebär en hel del uppoffringar. Varje dag, jag kämpar. Jag måste lägga om planerna 75% av tiden. Mitt hus är för högt. Mycket högt. Som-inte-ens-tänka-om-kallar-mig högt.

Så du tror att den dagen jag släppa av liten flicka att hennes förskollärare, du skulle höra min minibuss däck skrika ut på parkeringen så jag fart iväg till mitt jobb. Men det kommer inte att hända. För med fyra barn, det finns alltid projekt, sjuka dagar, läkarbesök, fritidsaktiviteter och ärenden.

Min mamma jobb slutar inte dagen min yngsta åker till skolan. I själva verket, som bara kommer att vara en ny säsong av kaos.

Jag är inte OK att gå tillbaka till arbete nu eller i framtiden. Jag gjorde en stor förändring för sex år sedan, och jag har lärt mig att omfamna både den obevekliga utmattning och förmånen av att vara en SAHM.

Och för dem som domare över mitt val, ta ett nummer. Eftersom jag har en hel del andra människor och uppgifter att ta itu med först.

ADVERT

Lägg till din kommentar