Om Mina Barn Är I Skolan, Varför Är Jag Fortfarande Hemma?

För så länge det finns stay-at-home moms det kommer att vara moms på den frågan beslut.

Jag var tvungen att vara en stay-at-home-mom.

Jag kommer fortfarande ihåg det, känslan av det, sorg av det. Vi bodde i Alaska på den tiden, och efter jobbet en dag, jag begav mig iväg för att hämta mina flickor upp från dagis. När vi stod vid dörren chatta och prata om dagen, sitter gav mig min söta barn, Nåd. Eftersom vårt samtal gick på, Gracie nått tillbaka ut i mina armar för barnvakt. Hon kom tillbaka som det var där hon var bekväm, som var där hon hörde hemma, som det var hennes mamma. Och jag var bara en främling som passerar genom. Det ögonblicket för evigt beseglat sig in i min berättelse.

På köra hem, mina barn i baksätet, jag grät. Det var min baby. Jag är hennes mamma. Jag visste i det ögonblicket att jag var tvungen att vara en stay-at-home-mom. Efter det sting i det bar av, jag började planera. Om jag arbetat x antal övertid för x antal timmar för x antal månader, så vi kunde betala av bilen. Jag tillbringade resten av kvällen med mitt sinne snurrar. Överraskande, det var inte ett svårt samtal att ha med Lou. Det var ingen stift. Det beslutades: när vi lämnade Alaska (vi är en militär familj), skulle jag officiellt blivit en stay-at-home-mom.

Och en stay-at-home-mamma jag var. Mina barn var i åldrarna ett och två, de behövde mig. Vi har köpt vårt första hus, huset behövde mig. Jag började kuponger för att hjälpa till men jag hade. Sagt och gjort, vi var fina. Det var så mycket att göra. Skolan inskrivningar, drop-offs, pick-ups, potta utbildning, hem inredning: listan var oändlig.

Men det verkar som om medan jag städade badrummet, världen hade gått vidare.

Vad händer nu?

När flickorna var i skolan på heltid, jag hittade mig själv och undrade vad jag egentligen borde göra hela dagen lång. Jag planerar mat, springa ärenden, ta med lunch till min man när han inte kan få bort. Så vad? Hur kunde jag komma till den punkt där vad jag gör verkar så oviktigt? Gjorde min vikt koka ner till om inte jag hade hand soap i huset? Och ja, en dag när min man frågade mig för tvål, jag grät.

Tänkte jag kort om att återvända till arbetslivet, men jag var snabbt hit med insikten om att bandet spelade på och vad jag kan ge till alla bord var bara irrelevant. Hur kan det vara ett exempel på att vem som helst?

Jag uppmuntrar mina flickor till att bli något, att göra något, och att förlita sig på enbart sig själva. När de säger att de vill vara som mamma och stanna hemma för att ta hand om sin familj, jag vill inte känna den känsla av stolthet som jag tror att jag ska känna och det gör mig ledsen. Jag vill inte ha dem att någonsin undrar om de är tillräckligt. Jag vill inte ha dem att någonsin känna det som om världen har gått vidare. Jag vill att de ska göra och vara så som om någon någonsin försöker dra undan mattan från under dem, de kommer att landa på fötterna.

Min mamma tog upp mig och min syster att vara kvinnor som inte har att bo (något som har visat sig vara ovärderliga en gång i mitt liv redan). Jag vill ha samma sak för mina flickor. Jag kämpade med att förena hur jag kan vara för mig själv och ändå vara där för dem.

Att uppfostra mina barn är det viktigaste jag någonsin skulle kunna göra.

Efter en allvarlig självrannsakan, insåg jag att vad jag gör är så mycket mer. Jag är där för att hålla mina barn när de är sjuka eller där för att hålla dem bara för att. Jag får spendera tid med mina barn så många andra föräldrar långt efter med sin egen. Fortfarande, med all den tid jag får, jag undrar om det går, och varför så snabbt.

Att vara närvarande är viktig, men så är det att vara ett exempel. Jag har visat mina flickor hur man ska vara snäll och empatisk mot andra. Jag har visat dem hur man håller ett hem, inte bara ett hus. Jag har även visat dem hur man gör en kyckling middag på egen hand. Nu, när de blir äldre, jag vill visa dem vad de har att vara stolt över dig själv ser ut, och själviskt, en liten del av mig vill att de ska vara stolta över sin mamma.

Med något längre än moderskapet är bra (för alla).

Jag bestämde mig för att bli frilansande skribent och bloggare. Det är den perfekta stormen, verkligen. Jag skulle kunna skriva om saker jag älskar och kanske hjälpa andra i processen. Jag kan arbeta på mina villkor, och fortfarande vara tillgänglig för mina barn och min man när de behöver mig. Skriva, forska, och bloggandet har gett mig en nyfunna syfte. Jag är glad att fungera på min blogg varje dag och jag går till sängs varje kväll kan inte somna eftersom mitt sinne snurrar med nya idéer. Jag har något att hälla min kreativitet till, något som är mitt. Jag har hittat min lyckliga medium.

Och när jag sitter här skriver denna artikel, mina döttrar sitter vid bordet med mig, som arbetar på sina egna "bloggar."

Min bägare flöda över.

Denna bit var ursprungligen publicerad på Hennes Utsikt hemifrån .

ADVERT

Lägg till din kommentar