Den 5 Stadier Av Sex Under Graviditeten

Sex under graviditeten är inte något vi pratar om mycket. Jag kände mig alltid lite lustigt att nämna mitt sexliv när det var, um, ett nytt liv växer inuti mig . Ärligt talat, är graviditet var en galen upplevelse generellt mellan hormoner, morphing kroppen, värk och smärta, spänning och oro—hur fan kunde jag ha tid att tänka på sex?

Och ändå, speciellt första gången, min identitet som kvinna höll på att förändras i snabb takt, som var min relation med min man. Jag skulle inte säga att jag ville ha sex varje sekund av min graviditet, men jag skulle inte säga att jag hoppade bort om min man lade en hand på mig. I själva verket, ibland har jag haft sex mer än någonsin.

Min sexlust förändrats ca 50 gånger medan jag var gravid, men det var definitivt vissa allmänna trender, ofta står i relation till vad trimestern jag var (och, låt oss vara ärliga, om min mage hade flyttat den dagen):

1. "Vi Gjorde en Baby. Vi är Så Heta!' Scenen

Det tog oss lång tid att bli gravid med vårt första barn, så när det äntligen hänt, var vi över månen. Allt var lovey-dovey mellan oss, och min man verkade mer viril än någonsin för mig. Plus, vi kunde ha sex utan extra stress och hoppades att det skulle göra en baby—och allt detta utan preventivmedel . Sex för det första veckan eller två var fantastiska.

2. "Jag kommer att Kräkas Om Du rör Mig" Scenen

Snart efter att jag fick min första positiva graviditetstest, jag väntade för illamående och obehagliga symptom för att ställa in. Jag var som, "Vad är det alla pratar om? Jag känner mig bra! Och titta på min Dolly Parton bröst!" Sedan en vecka eller två senare, jag drabbades av den värsta släng av illamående någonsin. Sex? För de flesta av den första trimestern, jag det gick inte att gå nära min man eftersom —för mig—han luktade som en blandning av svett, fötter och bortskämd äpplen.

3. Den 'Wow. Varför Är Min Sexlust Så Galen?' Scenen

När den första trimestern var över, min sexlust var utom kontroll. Tycker folk prata om detta tillräckligt? De borde! Vid första, jag var förbluffad av det. Det verkade lite tabu att vara att vilja göra dirty saker med min man när jag växte en liten mini-människa inuti mig. Men från att prata med andra mammor (och samråd med Dr Google), jag har lärt mig att ökad sexlust är en mycket vanlig sak faktiskt. Hormoner, extra blodflödet till din lady delar, gigantiska bröst—du får bilden.

4. Det 'Vänta. Vad händer Om Vi Bryter Baby?' Scenen

Det kommer en tid i graviditeten när det börjar kännas mycket riktigt att det finns en baby där inne. Jag menar, inte bara du känner att det flyttar runt, men du kan se det, och så kan din partner. Jag minns att jag låg där på natten, och vi skulle titta på min mage mullrande och rullande. Min man kunde känna barnets huvud eller rumpa—vad det runt röse var. Det är då vi båda var helt flippade ut om allt som rör sex. Vi var säkra på att vi skulle bryta baby i mitten.

5. 'OK, jag ska Göra Allt för att Försöka Få Arbete Igång för Steg

Jag definitivt kommit över den första rädslan för att bryta barnet under sex (men saker och ting blev aldrig lika häftigt som andra trimestern för mig när det kom till sex), men strax efter att jag var lika stor som en val. Om jag lägger ner min halsbränna var hemskt. Om jag stod upp, det var så mycket press, jag var säker på att barnet var på väg att släppa rakt ut av mig. I grund och botten, det fanns inget sätt att bli bekväm och sex var precis utanför tabellen.

Sedan, under den sista veckan eller två, något som bytt: Jag ville bara ut barnet, och jag skulle göra vad som helst. Jag hade hört rykten om sperma att arbeta sin magi där i slutet—orgasmer och nippel stimulans. Så jag försökte allt. Jag kommer att säga att jag haft det i viss utsträckning (även om det kanske inte ganska så mycket som min man gjorde). Vem vet om det var det eller något annat, men ett par dagar senare, vi hade en baby i famnen.

Naturligtvis, med bebis inte innebära att vårt sexliv var tillbaka till det normala— inget sätt . Och den som förväntar sig saker och ting för att komma tillbaka till det normala direkt är helt enkelt naiv. Faktum är att jag förmodligen borde ha haft mer sex under mina graviditeter, eftersom jag verkligen inte hade mycket för första många, många månader postpartum .

Men som allt annat om den berg-och dalbana av det första årets föräldraskap, att ändras, och nu har min man och jag har en blomstrande sexliv (eller så blomstrande som det kan vara när vi är upptagna föräldrar av två galna pojkar).

Ser tillbaka på sex under graviditeten har jag mest ler ömt mot mig själv. Delar av det motbjudande; delar var klumpigt och obekvämt. Men det var bara skoj—med en hälsosam kanten av ridiculousness—precis som sex ska vara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar